Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Installatie PVC AfvoerRegenpijpenDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektra

RAIN BIRD 5006 PLUS PC 15 cm SECTOR

Merk:
Rainbird
Levertijd:
Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

52,83 43,66 excl. btw

Productkenmerken RAIN BIRD 5006 PLUS PC 15 cm SECTOR

Kleur
Zwart
Aansluiting
3/4
Toepassing
Beregening
Geschikt voor
Beregening van de grotere gazons, paardenbakken, park sproeier etc
Riserhoogte
10 cm, 15 cm, 30 cm.
Nozzles bijgeleverd
12 verschillende sproeimondjes
Sectorafstelling
Sector instelbaar van 40 tot 360 graden
Fabrikant
Rainbird
Artikelnummer
3484

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Uw beoordeling is verzonden, wij zullen deze zo spoedig mogelijk controleren.

Terug naar alle beoordelingen

* verplicht veld
 
 
 
 

Stel uw vraag aan de specialist

Als u de sproeiers aan 1 kant van de rijbaan wil, dan moeten ze een enorm bereik hebben om ook met tegenwind de andere zijde van de bak te kunnen beregenen.  Een veel betere verdeleing en resultaat ontstaan als u aan beide zijden 3 a 4 sproeiers plaatst. Voor een goed resultaat moeten ze minimaal 15 meter kunnen bereiken om voldoende overlap te creeeren. Overlap voorkomt droge plekken waar geen water valt.

Als u een pomp heeft kan dit in 1 of 2 secties verdeelt worden langs de lange zijde. Het voordeel van 2 secties is dat er geen hele zware pomp aangeschaft hoeft te worden. De keus welke sproeier geschikt is hangt o.a. af van de capaciteit van de sproeier. 

Pop-up sproeiers

U kunt kiezen voor pop-up sproeiers of messing klepelsproeiers. Een pop-up sproeier zit meestal standaard onder de grond, of net erboven en stijgt als er water druk komt. Het voordeel hiervan is dat ze niet snel beschadigen. Goede rijkbak sproeiers zijn de pop-up sproeiers van Rain Bird. Bijvoordeel de 5500, de Rainbird 8005 serie en de RainBird Falcon

Klepelsproeiers

Als u gebruik wilt maken van klepelsproeiers is er meer keus. Deze sproeiers dienen bovenop het hek geplaatst te worden. Ze hebben eerder het gewenste bereik van 20 meter. Nadeel is dat veel modellen daarbij niet zoveel water afgeven. De beregeningstijd is dus langer. Tevens kunnen de sproeiers gevaar voor ruiter en dier vormen, en kunnen ze eerder beschadigen omdat loslopende dieren er snel bij kunnen komen.

In de sproeitabel bij elke sproeier kunt u zien wat het bereik is van een klepelsproeier, hoeveel water hij daarbij nodig heeft / afgeeft en bij welke druk dit wordt bereikt. Maar ook hier is het beter om van 2 kanten de baan te beregenen. 

Advies nodig?

Het is voor een paardenbak altijd van het grootste belang een goed uitgebalanceerde beregening te maken.
Hierbij kunnen de sproeiers geplaatst worden in de boarding van de bak of in de grond. Het beste is te beregenen vanaf beide zijden .

Van belang te weten wat voor pomp u heeft om een juiste advies te geven. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste sproeiers en/of waterpomp? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze beregeningsspecialisten helpen u graag!

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht