Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Duurzaamheid

PVC Voordeel kiest ervoor waar mogelijk duurzame kwaliteitsproducten aan te bieden!

Duurzaamheid is te definieren als het voorzien in de behoeften van de huidige samenleving, zonder die van toekomstige generaties in gevaar te brengen. PVC Voordeel onderschrijft deze visie van harte: duurzaamheid is dan ook een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Duurzaam drainagemateriaal

Zo bieden wij voor onze drainagematerialen het basismateriaal PE (polyethyleen) en PP (polypropyleen) aan. Beiden zijn duurzame producten welke zowel voor het milieu als voor de verbruiker duidelijke voordelen bieden. Een van de grote voordelen van onze flexibele PE en PP drainagebuis is dat deze volledig uit gerecyclede producten is vervaardigd. Hierdoor is de drainagebuis veel minder milieubelastend. Andere voordelen zijn de hoge chemische resistentie, als ook de gegarandeerde soepelheid bij hoge en lage temperaturen.

Het gebruik van PP, PE en PVC leidingsystemen levert een aanzienlijke bijdrage tot de kwaliteit, veiligheid en rentabiliteit van bouwmaterialen, en tot het verminderen van de impact op het milieu.

De meeste PVC bouwproducten hebben een zeer lange levensduur van 50 tot wel 100 jaar, en wellicht nog veel langer. Na gebruik kan het perfect hergebruikt en gerecycled worden. Uit meerdere onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat er geen alternatief is voor het gebruik van PVC in bouwprocessen met minder impact op het milieu!

PVC heeft een hoge weerstand tegen weersinvloeden, is bestand tegen chemische invloeden en corrosie. Het materiaal is bovendien erg schokbestendig en slijtvast. Daarom is PVC het materiaal bij uitstek voor vele toepassingen buitenshuis waar duurzaamheid een belangrijk aspect vormt.

Duurzaam elektra materiaal

Dezelfde voordelen zien we ook terug bij ons assortiment dubbelwandige PE kabelbeschermingsbuis ter bescherming van vele soorten energie- en communicatiekabels. De rollen hebben een binnenwand van LDPE en een buitenwand van HDPE wat ervoor zorgt dat de buis flexibel, buigzaam en sterk is.