Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Tyleen

Tyleen is een materiaal waarmee u alle kanten op kunt. Het is ontzettend stevig en duurzaam, maar toch buigzaam. Bij PVC Voordeel vindt u een ruim assortiment met tyleen slangen, koppelingen en accessoires voor de aanleg van zowel water- als gasleidingen. Moeilijk bereikbare plekken en vele bochten zijn geen probleem voor tyleen, vanwege de flexibiliteit kunt u deze namelijk eenvoudig in de gewenste vorm buigen. Tyleen is veilig te gebruiken voor het vervoeren van gas en vloeistoffen.

Wat is tyleen?

Tyleen, ook bekend als polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE), is een thermoplastisch polymeer dat wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Het is een type kunststof met een hoge sterkte, duurzaamheid en chemische bestendigheid. Tyleen ontleent zijn naam aan polyetheen en wordt gebruikt voor het vervoer van water en gas. Denk bijvoorbeeld aan een tyleenslang voor de water- of gasleiding, maar ook voor de cv-installatie is het zeer geschikt. De buitenkant geeft aan welke slang u voor water (blauwe streep) en welke u voor gas (gele streep) moet gebruiken. Gaat u voor een gasleiding? Let er dan op dat de slang het GASTEC keurmerk draagt.

Verschillende soorten tyleen buis

Een belangrijk onderdeel van ons assortiment is de tyleen buis. Deze is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en voor diverse toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de tyleenslang voor drinkwater (met het KIWA keurmerk) of met het GASTEC keurmerk (voor gasleidingen). De waterleidingen die dit keurmerk hebben, zijn te herkennen aan een blauwe streep aan de zijkant. De gasleidingen hebben juist aan een gele streep aan de zijkant. Door deze keurmerken weet u zeker dat u met een tyleen buis van hoge kwaliteit aan de slag gaat. Bij ons bestelt u de buizen per rollen van 50 of 100 meter of laat u het door ons op de gewenste maat snijden. Dit geldt voor alle diameters (16mm, 25mm, 32mm, 20mm en 40mm) tyleenslangen die wij in ons assortiment hebben.

Gebruik tyleen overal voor de waterleiding

Het praktische voordeel van een tyleen waterleiding is dat deze kunststof waterleiding in de grond kan, het is namelijk vorstbestendig. Een tyleen buis zal niet snel kapot vriezen, zoals bij koperen leidingwerk wel een groot risico is. Met tyleen minimaliseert u dan ook de kans op ernstige schade en lekkage. Wanneer u een tyleen waterleiding onder de grond plaatst, is het belangrijk om de juiste koppeling (bijvoorbeeld een klemkoppeling) te gebruiken. Dit geldt overigens overal waar u waterleidingen gaat installeren. Hiervoor kunt u tyleen onder andere gebruiken:

  • Flexibele waterleiding buiten
  • Buitenkraan tyleen
  • Waterleiding in de grond
  • Zwembad verwarmen met tyleenslang
  • Tyleen koppeling naar koper
  • Waterleiding koppelingen

Hoogwaardige tyleen gasleidingen en koppelingen met GASTEC keurmerk

Het aanleggen van een gasleiding dient met deugdelijk materiaal te gebeuren. De tyleen gasleiding en koppelingen uit ons assortiment zijn daarom allen voorzien van het GASTEC keurmerk. De strenge eisen van dit keurmerk zorgen ervoor dat de tyleen gasleiding die u aanlegt met onze onderdelen aan alle vereisten zal voldoen. Wilt u nadere toelichting over ons productaanbod of heeft u vragen? Neem dan contact op met de deskundige medewerkers van PVC Voordeel. We staan u graag te woord!

Handige tyleen muurplaat voor eenvoudige installatie van leidingsystemen

Een tyleen muurplaat is bijzonder handig wanneer je een leidingsysteem wilt installeren dat door een muur of een ander oppervlak loopt, zoals een vloer of plafond. Deze plaat is voorzien van een koppelstuk, waarmee je aan beide zijden eenvoudig een tyleenslang kunt bevestigen, zonder ingewikkelde handelingen te hoeven uitvoeren. Met behulp van zo'n plaat of tyleen T-stuk kun je bijvoorbeeld moeiteloos een kraan aan een muur monteren. Onze muurplaten zijn verkrijgbaar in diverse varianten en een tyleen muurplaat is eveneens beschikbaar in verschillende maten.

Hoogwaardige tyleen koppelingen voor water en gas bij PVC Voordeel

Voor zowel water als gas tyleen koppelingen bent u bij ons aan het juiste adres. De tyleen koppelingen voor water vindt u onder de categorieën: unidelta tyleen koppelingen, VDL koppelingen (klemkoppelingen) en unifit tyleen koppelingen. Voor tyleen koppelingen voor gas is de categorie hawle koppelingen het type dat u nodig heeft. Bij PVC Voordeel vindt u gegarandeerd wat u zoekt. Ook al onze koppelingen zijn voorzien van de benodigde keurmerken, zodat u met kwaliteitsonderdelen aan de slag gaat. Bestel direct en profiteer van een snelle levering. Zo kunt u direct verder met uw aanlegklus!

Een tyleen waterkoppeling aansluiten

Wilt u een tyleen waterleiding afsplitsen? Dan heeft u daar de juiste water koppeling voor nodig, namelijk een tyleen koppeling T-stuk. Dit is om te voorkomen dat de tyleen koppeling kan gaan lekken. Om een tyleen koppeling aan te sluiten gaat u als volgt te werk: allereerst is het belangrijk dat het uiteinde van de tyleenslang rechtstandig is afgesneden, zodat de koppeling hier goed op aan kan sluiten. Vervolgens schuift u een zogeheten wartelmoer en een witte ring over de tyleenslang. Schuif vervolgens het uiteinde van de slang in de koppeling, door stevig te duwen tot hij niet meer verder kan. Tot slot schuift u de witte ring tegen de koppeling en draait u de groene wartel stevig aan. Doe dit niet te stevig, want dan loopt u kans dat u hem stuk draait en dat kan in het ergste geval leiden tot lekkage.

Veelgestelde vragen

Is tyleen hetzelfde als Pe?

Ja, een ander woord voor tyleenslang is Pe buis. Pe staat voor Polyethyleen. Tyleen is gemaakt van HDPE (hoge dichtheid polyethyleen) of ZPE (lage dichtheid polyethyleen).

Tyleen (ook bekend als polyethyleen met hoge dichtheid, HDPE) is een type kunststof dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals waterleidingen, gasleidingen, enzovoort. Het staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit.

Pe (polyethyleen) is een generieke term die wordt gebruikt om naar het polymeer polyethyleen te verwijzen. Polyethyleen is een veel voorkomend type kunststof dat in verschillende vormen en dichtheden voorkomt. Het kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder verpakkingen, folies, flessen, enzovoort.

Wat is het verschil tussen een tyleenslang en een tyleenbuis?

De woorden tyleenslang en tyleenbuis worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen beide ligt voornamelijk in de woordkeuze en niet in het product zelf. Een tyleenslang en een tyleenbuis zijn dus hetzelfde!

Is een tyleenbuis geschikt voor warm water?

Ja, het is mogelijk om een tyleenslang te gebruiken voor warm water, maar dan alleen in een gesloten systeem en tot een maximum van 70 graden.. Het is niet mogelijk om een tyleenbuis bij een kraan te gebruiken voor water warmer dan 40 graden. Dit in verband met de kans op Legionella.

Kun je Tyleen buigen?

Ja, tyleen kan worden gebogen voor flauwe bochten. Voor scherpe bochten is het raadzaam om tyleen koppelingen te gebruiken, met een bocht van 45 of 90 graden bijvoorbeeld. Dit komt doordat het een vrij stug materiaal is dat vrij makkelijk knikt. Wanneer dit gebeurt is de tyleenslang beschadigd en voldoet deze niet meer aan de Kiwa eisen. Voor toepassingen waarin veel bochten en kronkelige leidingen nodig zijn, wordt ZPE vaak gebruikt, dit is meer buigzaam dan HDPE tyleen.

Hoe tyleen aanleggen?

Een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding is handig. Gebruik hier een tyleenslang voor (met blauwe streep erop), dit is veel eenvoudiger dan een koperen leiding plaatsen. Begin met het afsluiten van de waterkraan, zodat het water niet alle kanten op spuit. Zaag de tyleenslang vervolgens op de gewenste leiding af. Dit gaat het beste met een PVC zaag. Schuur de uiteinden van de slang hierna lichtjes op. Bevestig daarna de klemkoppeling met de hand. Voor het aandraaien van de moeren gebruikt u een montagesleutel.

Waar tyleen kopen?

In de webwinkel van pvc voordeel is er een grote verscheidenheid aan tyleenslangen verkrijgbaar. Deze producten zijn voorzien van een erkend keurmerk en voldoen aan de hoogste eisen. Tyleenslangen met het keurmerk KIWA erop zijn uitstekend geschikt voor de aanleg van een waterleiding. Koop voordelig en eenvoudig de soort slang die u nodig hebt!

Installatiemateriaal

Z