Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
MerkenBlog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Tyleen

In de webwinkel van PVC Voordeel treft u een ruim assortiment van tyleen slangen, koppelingen en accessoires aan. Wij hebben deze onderdelen zowel voor water- als voor gasleidingen. Of u nu een zachte variant (ZPE) of een harde variant (HDPE) zoekt, wij hebben het scherp geprijsd op voorraad. In de meeste gevallen kunt u uitstekend uit de voeten met de harde vorm van tyleen. In gevallen waarbij vele bochten dienen te worden aangelegd, is het verstandig om voor de flexibele (en iets dikkere) zachte variant te gaan. Vanwege de flexibiliteit kunt u deze namelijk eenvoudig in de gewenste vorm buigen.

Tyleen buis

Een belangrijk onderdeel van ons assortiment is de tyleen buis. Deze verkopen wij altijd met het KIWA keurmerk (voor waterleidingen) of met het GASTEC keurmerk (voor gasleidingen). De waterleidingen die dit keurmerk hebben, zijn te herkennen aan een blauwe streep aan de zijkant. De gasleidingen juist aan een gele streep aan de zijkant. Door deze keurmerken weet u zeker dat u met een tyleen buis van hoge kwaliteit aan de slag gaat. Bij ons bestelt u per rollen van 50 of 100 meter of laat u het door ons op de gewenste maat snijden. Dit geldt voor alle diameters tyleenslangen die wij in ons assortiment hebben.

Tyleen koppelingen

Voor zowel koppelingen voor water als voor gas bent u bij ons aan het juiste adres. De tyleen koppelingen voor water vindt u onder de categorieën: unidelta tyleen koppelingen, VDL koppelingen (klemkoppelingen) en unifit tyleen koppelingen. Voor tyleen koppelingen voor gas is de categorie hawle koppelingen de aangewezene, hier vindt u vast precies wat u zoekt. Ook al onze koppelingen zijn voorzien van de benodigde keurmerken, zodat u met kwaliteitsonderdelen aan de slag gaat. Bestel direct en profiteer van een snelle levering. Zo kunt u direct verder met uw aanlegklus!

Tyleen gasleiding

Het aanleggen van een gasleiding dient met deugdelijk materiaal te gebeuren. De tyleen gasleiding en koppelingen uit ons assortiment zijn daarom allen voorzien van het GASTEC keurmerk. De strenge eisen van dit keurmerk zorgen ervoor dat de tyleen gasleiding die u aanlegt met onze onderdelen aan uw vereisten zullen voldoen. Wilt u nadere toelichting over ons productaanbod of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers. Wij staan u graag te woord!

Veelgestelde vragen

Wat is tyleen?

Tyleen is een afkorting van polyetheen, een materiaal dat gebruikt wordt voor het vervoer van water en gas. Er valt een onderscheid te maken tussen zacht en hard polyetheen. Daarnaast maakt de buitenkant van de slang duidelijk welke leiding u voor water en welke voor gas dient te gebruiken. De variant met een blauwe streep is voor water en een gele streep staat voor gas. Gaat u voor een gasleiding? Let er dan op dat de slang het GASTEC keurmerk draagt.

Hoe tyleen koppeling aansluiten?

Allereerst is het belangrijk dat het uiteinde van de tyleenslang rechtstandig is afgesneden zodat de koppeling hier goed op aan kan sluiten. Vervolgens schuift u een zogeheten wartelmoer en een witte ring over de tyleenslang. Schuif nu het uiteinde van de slang in de koppeling, door stevig te duwen tot hij niet meer verder kan. Tot slot schuift u de witte ring tegen de koppeling en draait u de groene wartel stevig aan: niet te stevig want dan loopt u kans dat u hem stuk draait en dat veroorzaakt alleen maar lekkage.

Hoe tyleen aanleggen?

Wilt u een leiding naar de buitenkraan aanleggen? Dan is het handig om een tyleenslang -met blauwe streep erop - aan te leggen. Dit is makkelijker dan een koperen leiding. Eerst is het een goed idee om de waterkraan af te sluiten, zodat het water niet alle kanten op spuit. Zaag de tyleenslang dan op de gewenste leiding af, dit gaat het beste met een PVC zaag of eventueel een ijzerzaagje. Schuur de uiteinden van de slang hierna lichtjes op. Bevestig daarna de knelfitting met de hand. Voor het aandraaien van de moeren gebruikt u een montagesleutel.

Waar tyleen kopen?

In de webwinkel van pvc voordeel is er een grote verscheidenheid aan tyleenslangen verkrijgbaar. Deze producten zijn voorzien van een erkend keurmerk en voldoen aan de hoogste eisen. Tyleenslangen met het keurmerk KIWA erop zijn uitstekend geschikt voor de aanleg van een waterleiding. Koop voordelig en eenvoudig de soort slang die u nodig hebt!

Installatiemateriaal

Z