Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Micro irrigatie

Micro-irrigatie is een geavanceerd irrigatiesysteem dat helpt om planten en gewassen efficiënt te bewateren. Dit irrigatiesysteem, ook wel druppelirrigatie genoemd, maakt gebruik van slangen of buizen met kleine gaatjes om water rechtstreeks naar de wortels van de planten te transporteren. In vergelijking met traditionele irrigatiesystemen zoals sproeiers, is micro-irrigatie veel preciezer en zorgt het voor minder waterverlies door verdamping of afvoer.

Wanneer gebruik je micro-irrigatie?

Micro-irrigatie is zeer geschikt voor een breed scala aan tuin- en moestuinen. Het wordt vaak gebruikt in tuinen met planten die een specifieke hoeveelheid water nodig hebben, zoals bloemen, groenten, fruitbomen en kruiden. Daarnaast is het ideaal voor gebieden met waterbeperkingen, omdat het waterverlies minimaal is en het water direct naar de wortels van de planten gaat. Dit zorgt voor een efficiëntere waterhuishouding en besparing van water.

Voordelen van micro-irrigatie

Het gebruik van micro-irrigatie heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele irrigatiesystemen. Hieronder worden de belangrijkste voordelen besproken:

  1. Efficiënter gebruik van water: Micro-irrigatie is veel efficiënter in het gebruik van water dan traditionele irrigatiesystemen. Doordat het water direct naar de wortels van de planten wordt geleid, wordt het waterverlies door verdamping en afvoer geminimaliseerd. Hierdoor wordt er veel minder water verspild en bespaart u op de lange termijn kosten op uw waterrekening.

  2. Precisiebewatering: Micro-irrigatie is zeer nauwkeurig en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw planten. Dit betekent dat u de watergift kunt afstemmen op de behoefte van de plant, waardoor overbewatering wordt voorkomen en uw planten precies genoeg water krijgen.

  3. Gezondere planten: Door de precisiebewatering worden uw planten gezonder en sterker. Omdat het water direct naar de wortels van de planten wordt geleid, krijgen de planten de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen die ze nodig hebben. Dit bevordert de groei van uw planten en verbetert de opbrengst van uw moestuin.

  4. Eenvoudig te installeren en te gebruiken: Micro-irrigatie is eenvoudig te installeren en te gebruiken. In vergelijking met traditionele irrigatiesystemen zijn er minder componenten nodig, waardoor de installatie veel gemakkelijker en sneller verloopt. Het gebruik van micro-irrigatie is ook erg eenvoudig en vereist weinig onderhoud.

  5. Duurzaamheid: Micro-irrigatie is een duurzaam irrigatiesysteem dat bijdraagt aan een gezondere tuin en het behoud van het milieu. Omdat het waterverlies minimaal is, vermindert het gebruik van micro