Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Gasleiding

Een gasleiding kan met verschillende soorten leidingen, te weten een meerlagenbuis gas, een tyleen gasleiding of een koperen buis, worden aangelegd. Welke leiding kun je het beste gebruiken in de verschillende situaties. Wij zetten de verschillende gasleidingen met de benodigde informatie, waaronder hun voor en nadelen graag voor je op een rijtje. Zo kan je voor jouw situatie de beste oplossing eenvoudig kiezen.
Het aanleggen van een gasleiding in en rondom huis is een uiterst serieuze taak die expertise en precisie vereist. Een foutief aangelegde gasleiding kan immers leiden tot gevaarlijke situaties. Het hele proces begint met de selectie van de juiste soort gasleiding, en dit is van vitaal belang.

Van oudsher werden gasleidingen vervaardigd uit roodkoperen buizen . In bestaande huizen is vaak een gasleiding van een koperen buis aanwezig. Bij een renovatie of een verbouwing wordt er tegenwoordig voor gekozen om de gehele koperen gasleiding te vervangen door een gasleiding bestaande uit een meerlagenbuis voor gas . Als het niet wenselijk is om de gasleiding te vervangen, wordt vaak op een bepaald punt een overgang gemaakt van de koperen buis naar de meerlagen buis.
Als de leiding ondergronds loopt, naar een naastgelegen schuur of garage bijvoorbeeld, wordt er gebruikgemaakt van tyleen gasleidingen. Wanneer de leiding weer boven de grond komt, wordt er overgeschakeld naar roodkoperen buizen of Uponor gasleidingen. In het geval van roodkoperen buizen is het van cruciaal belang dat deze zijn voorzien van het GASTEC-keurmerk. Alleen dan zijn de buizen geschikt voor gebruik in een gasleiding.

Uponor meerlagen buizen geven flexibiliteit

Uponor heeft jarenlang een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardige gasleidingen die voldoen aan de meest rigoureuze normen en certificeringen, waaronder het prestigieuze GASTEC-keurmerk. Als je op zoek bent naar gasleidingen van ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid, hoef je niet verder te zoeken.
Onze Uponor gasleidingen betaande uit meerlagenbuizen, al dan niet in mantel, die geschikt zijn voor gas bieden een ongeëvenaarde mate van zekerheid, waardoor je met volle vertrouwen kunt rekenen op een veilige en efficiënte gasvoorziening. Of je nu bezig bent met een nieuw gasleidingproject of een bestaande installatie wilt upgraden, Uponor meerlagenbuis gas met of zonder mantel is de juiste keuze. Op de meerlagenbuis staat het aantal meter aangegeven, waardoor je de buis gemakkelijk op de juiste lengte kunt maken.

Het voordeel van de meerlagenbuis van Uponor is dat deze flexibel is. De buis kan gemakkelijk in muren worden verwerkt en door plafonds worden getrokken. Als er een bocht in het traject zit, kan de meerlagenbuis met de Uponor buigveer eenvoudig en veilig in een bocht worden gevormd. Het is dus niet meer nodig om een koppeling aan te brengen. Dit verlaagd de kans op lekkages, want een koppeling blijft toch de meest kwetsbare plek in het leidingwerk. Zeker omdat de leidingen in muren en plafonds worden verwerkt wil je de kans op lekkage minimaliseren.
Kies voor zekerheid en kwaliteit en ontdek de voordelen van Uponor Gasleidingen voor jouw gasinstallaties. Met onze producten ben je verzekerd van een duurzame en veilige gasvoorziening waarop je kunt bouwen.

Gebruik tyleen gasleidingen voor ondergrondse toepassingen

Tyleenslangen voor gasleidingen zijn de perfecte keuze voor een betrouwbare en efficiënte gasvoorziening. Of je nu een gasleiding wilt aanleggen voor je woning of bedrijf, een tyleen gasleiding biedt de duurzaamheid en betrouwbaarheid die je nodig hebt.
Onze tyleenslangen zijn specifiek ontworpen voor ondergrondse toepassingen en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, inclusief de GASTEC-certificering. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de integriteit van je gasleidingen, zelfs wanneer ze onder de grond liggen. Het is niet mogelijk om een tyleenslang voor water te gebruiken voor de gasleiding.
Met de juiste tyleenslangen kun je een veilige en efficiënte gasvoorziening realiseren zonder je zorgen te maken over lekkages of corrosie. Ontdek de voordelen van tyleen gasleidingen en investeer in de toekomst van je gasinstallatie.

Leiding van koperen buis voor gas

Roodkoperen gasleidingen zijn een betrouwbare en veilige keuze voor je gasvoorziening. Met verschillende beschikbare diameters en lengtes kun je de gasleiding kiezen die perfect aansluit bij je behoeften.
Bij het aanleggen van een gasleiding met koperen buis zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Vaak moet je gasleidingen op maat maken om ze naadloos in je installatie te integreren. Roodkoperen leidingen kunnen eenvoudig op maat worden gezaagd met een ijzerzaag , maar vergeet niet om eventuele bramen zorgvuldig te verwijderen. Een handige optie is het gebruik van een pijpensnijder , waarmee je nauwkeurige sneden kunt maken zonder bramen achter te laten.

Koppelingen zijn ook van vitaal belang bij het aanleggen van een gasleiding, bijvoorbeeld om bochten te creëren. Veel mensen kiezen ervoor om gasleidingen met soldeerverbindingen met elkaar te verbinden. Als solderen niet je sterke punt is, bieden knelkoppelingen een uitstekende verbinding zonder de noodzaak van solderen.

Met onze hoogwaardige roodkoperen gasleidingen en de juiste accessoires ben je verzekerd van een veilige en efficiënte gasvoorziening. Kies voor gemoedsrust en ontdek de mogelijkheden van onze hoogwaardige gasleidingen.

Kortom, PVCVoordeel biedt duurzaamheid, veelzijdigheid, en betrouwbaarheid voor jouw leidingsystemen. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, de gasleiding met het GASTEC keurmerk is een slimme keuze. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze webshop en ontdek hoe de gasleiding van PVCVoordeel jouw project naar een hoger niveau kan tillen.

Koop uw gasleiding en uw overige installatiemateriaal vandaag nog voordelig bij PVCVoordeel. Wij staan bekend om onze scherpe prijzen en goede service!

Installatiemateriaal

Z