Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Druppelslang

Bij PVCVoordeel begrijpen we het belang van nauwkeurige en efficiënte tuinberegening. Daarom bieden wij een uitgebreide collectie druppelslang, zweetslang, druppelaar en accessoires, ontworpen om aan al jouw behoeften te voldoen.

Wist je dat druppelbevloeiing een van de meest efficiënte methoden is voor bewatering van uw planten? Het minimaliseert verdamping en bevordert een gezonde wortelontwikkeling.

Druppelsysteem voor het water op de juiste plek

Onze druppelslangen, zijn ideaal voor het leveren van water direct aan de wortelzone van jouw planten in de tuin. Dit heeft een grote invloed op het waterverbruik met maar liefst een besparing van meer dan 50%. Met onder andere een gardena druppelslang en de Rainbird druppelslang in ons assortiment, ben je verzekerd van duurzaamheid en betrouwbare prestaties.

De werking van druppelslang

Hebben uw planten in de tuin extra water nodig en wilt u meer weten over het gebruik van een druppelslang en de werking ervan? Wij vertellen u graag meer. Het systeem is bijzonder eenvoudig. De druppelslang is een lange, flexibele buis met gaatjes, druppelaars . Hier zit steeds een gelijke afstand van ongeveer 30 cm tussen. Zodra u water door de slang laat stromen, druppelt dit zachtjes door de druppelaar naar buiten.

De druppelslang kan worden aangesloten op een tyleenslang om de afstand tot de planten in de borders te overbruggen. Zo heeft u de druppelslang op de juiste plek. De tyleenslang kan onder de grond worden gelegd, waardoor deze niet zichtbaar is.

U kunt ook kiezen voor een zweetslang. Een zweetslang is duidelijk anders dan een druppelslang. Een zweetslang heeft een poreuze buitenkant waar het water langzaam tussendoor sijpelt. Beide systemen legt u eenvoudig rond uw planten, zodat het water direct de juiste plek bereikt. Wilt u meer weten over de zweet- of druppelslang en de werking ervan? Bel dan gerust met onze deskundige medewerkers. Zij staan u graag te woord.

null

Voordelen van druppelbevloeiing met een slang

  • Waterbesparing: Druppelbevloeiing zorgt ervoor dat water rechtstreeks naar de planten gaat, wat resulteert in minder verspilling.

  • Gelijkmatige Waterafgifte: Elke druppelaar zorgt voor een consistente waterafgifte, wat essentieel is voor een gezonde groei.

  • Flexibiliteit: Pas de lengte en indeling van de druppelslangen aan op basis van jouw tuinindeling en behoeften.

Of je nu een border, moestuin, of een uitgebreide tuin rondom huis hebt, onze druppelslangen zijn veelzijdig en aanpasbaar. Met verschillende lengtes, drukklassen en waterafgiftes, kun je het druppelsysteem precies afstemmen op jouw behoeften waardoor je veel effectiever kan watergeven dan met een tuinslang.

Onze druppelslangen zijn eenvoudig te installeren en vereisen minimaal onderhoud. Met druppelaars op de juiste afstand kun je de waterafgifte en druk aanpassen op een manier die gunstig is voor jouw planten en grondsoort.

Druppelslang of zweetslang voor bewatering

U heeft een ruime keuze als u op zoek bent naar een systeem voor de beregening van uw planten. Kiest u een druppelslang of zweetslang, of heeft u liever één van onze vele sproeiers ? De keuze is aan u. Wij hebben ook een ruim assortiment accessoires op voorraad. Zo kunt u bijvoorbeeld een blinde slang meebestellen. Deze plaatst u tussen twee delen van uw druppelslang als u een langer gebied heeft dat u niet wilt bewateren. De blinde slang laat het water snel naar het te besproeien gebied stromen zonder dat u iets verspilt. Alle accessoires bestelt u, net zoals uw sproeier , druppelslang of zweetslang of andere slang, voordelig online bij PVC Voordeel!

Rainbird druppelslang boven de grond

U kiest voor een uitstekende kwaliteit met een Rainbird druppelslang. Dit Amerikaanse merk produceert als sinds de jaren 30 van de vorige eeuw artikelen voor de landbouw. In de afgelopen jaren is daar een uitgebreid assortiment beregeningsproducten voor thuisgebruik aan toegevoegd. De Rainbird druppelslang is, net zoals de andere artikelen uit onze uitgebreide collectie, gemaakt van de beste materialen. Hierdoor bent u verzekerd van een uitstekende werking en een lange levensduur.

null

Ondergrondse druppelslang voor waterbesparing

Het besproeien van planten kost veel water. Met een ondergrondse druppelslang voorkomt u dat kostbaar water verloren gaat in de grond. Deze slang graaft u in rond uw planten. Doordat het water heel dicht bij de wortels wordt afgegeven nemen de planten dit direct op . Op deze manier kunt u tot wel 50% besparen met een ondergrondse druppelslang! Het systeem is niet alleen geschikt voor gebruik rond planten, struiken en heggen, maar ook voor het bewateren van een gazon of border.

Druppelslang eenvoudig zelf aanleggen

U hoeft geen professional in te huren als u een druppelslang wilt aanleggen . Dit klusje klaart u eenvoudig zelf! Bent u van plan om de druppelslangen bovengronds te gebruiken? Dan legt u de slang om uw planten heen. Met behulp van praktische druppelslang koppelingen maakt u in een handomdraai vertakkingen. Zo kunt u moeiteloos een druppelslang aanleggen die al uw planten van voldoende water voorziet.

U kunt de afstand van de waterbron tot het begin van de druppelslang overbruggen met een tyleenslang. Deze kunt u onder de grond plaatsen, waardoor de watertoevoer niet zichtbaar is. Vervolgens monteert u de druppelslang aan de tyleenslang met een druppelslang startkoppeling. Heeft u een lange lengte druppelslang nodig? Dan is het verstandig om drukgecompenseerde druppelslang te kiezen. Deze druppelslang zorgt ervoor dat ook aan het einde van de druppelslang nog voldoende water met dezelfde druk uit de druppelaars komt.
Op de kraan kan een druppelslang met een lengte tot 100 meter worden aangesloten. Heeft u meer meter druppelslang nodig? Dannadviseren wij de druppelslang aan te sluiten op een beregeningspomp, zodat de waterdruk in de druppelslang voldoende blijft.

Op het uiteinde van de druppelslang plaatst u een druppelslang eindstop. Deze zorgt ervoor dat het water niet uit de slang loopt.

Het installeren van de ondergrondse druppelslang vergt uiteraard iets meer tijd en energie, doordat u hiervoor eerst een geul dient te graven. Daarom slaat u twee vliegen in 1 klap door de ondergrondse druppelslang direct bij het aanplanten van de haag in de gegraven geul te leggen. Als uw druppelslang eenmaal ligt heeft u er geen omkijken meer naar. Sluit de druppelslang aan op de kraan en het water stroomt rechtstreeks naar uw gras of planten.

Druppelslang kopen bij PVCVoordeel

Ontdek de voordelen van geavanceerde tuinberegening met onze hoogwaardige druppelslangen. Maak de juiste keuze voor jouw tuin en geniet van een gezonde en weelderige groei van jouw planten.

Bent u overtuigd van de vele voordelen en wilt u een druppelslang kopen? Dan zit u goed bij PVC Voordeel! Ons uitgebreide assortiment druppelslangen en andere beregeningsmaterialen vindt u in onze webshop.
Bovendien kunnen onze specialisten u het juiste advies geven. Dus heeft u nog een vraag? Neem dan contact met ze op en zijt helpen u de juiste keuze te maken.
Naast druppelslangen vindt u bij ons onder andere een beregeningscomputer , sectorsproeier en onderdelen voor een compleet micro-irrigatie systeem. Uiteraard bestelt u eventuele accessoires eenvoudig mee als u een sproeier of druppelslang gaat kopen. Profiteer vandaag nog van scherpe prijzen en een snelle levering en bestel bij PVC Voordeel; dé expert in beregeningsproducten!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een druppelslang?

In een druppelslang zijn kleine gaatjes aangebracht, waardoor het water in de slang druppelsgewijs naar de wortels van uw planten wordt getransporteerd. Om die reden spreekt men ook wel van micro-irrigatie. Dit is een van de meest zuinige vormen van beregening voor uw tuin. De druppelslang kan met behulp van diverse koppelingen op een kraan worden aangesloten. U kunt de kraan naar wens zelf bedienen of de bewatering automatisch instellen met behulp van een beregeningscomputer.Het is ook mogelijk om de druppelslang op een beregeningspomp aan te sluiten, waarbij u gebruik maakt van grondwater.

Hoe lang moet een druppelslang aan?

U laat het beste net zolang water door de druppelslang stromen totdat uw planten voldoende water hebben. Dit is niet alleen afhankelijk van het type beplanting, maar ook van het seizoen. In een periode van droogte is het belangrijk om de druppelslang langer aan te houden, dan wanneer er af en toe regen gevallen is. Maakt u gebruik van een beregeningscomputer? Dan kunt u de door u vastgestelde tijd automatisch instellen en heeft u verder geen omkijken meer naar de watervoorziening van uw planten. Een bijkomend voordeel is dat de meest recente modellen van dit type computer automatisch rekening houden met het weerbericht.

Hoe druppelslang aanleggen?

Er zijn twee manieren om een druppelslang aan te sluiten, namelijk bovengronds of ondergronds. De eerste oplossing is eenvoudiger en wordt veel toegepast onder heggen en hagen. In een dichte begroeiing is een druppelslang bovendien niet goed zichtbaar. Maar er zijn ook voordelen aan een ondergronds aangelegde druppelslang. In de eerste plaats wordt deze zo volledig aan het zicht onttrokken. Daarnaast kan het een extra waterbesparing opleveren. Het water komt rechtstreek bij de wortels en omdat de zon er niet bij kan komen, zal er geen water verdampen.

Waarom druppelslang bestellen bij PVC Voordeel?

PVC Voordeel is dé voordelige webshop waar u materialen vindt om uw tuin mee te bewateren. Wanneer u uw druppelslang bij ons koopt, bestelt u gemakkelijk alle benodigde aansluitmaterialen en koppelingen mee. U vindt in ons ruime assortiment onder andere oversteekfittingen, slangklemmen, druppelslang scharen, PP filters en diverse andere accessoires. Wanneer de door u bestelde producten op voorraad zijn, profiteert u standaard van een snelle verzending. Tot slot kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Onze deskundige medewerkers zijn u graag van dienst!