Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Regenpijp

Een regenpijp, ook wel hwa buis genoemd, speelt een essentiële rol bij de hemelwaterafvoer van je dak naar de grond. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige regenpijpen, oftewel hwa buizen, die zorgen voor een efficiënte en probleemloze waterafvoer. Bij PVCVoordeel vind je een uitgebreid assortiment regenpijpen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en duurzaamheid bieden.

Wij hebben diverse HWA-buizen, dakgoten en hulpstukken in ons assortiment. Ook bekende merken zoals Nicoll Vodalis hebben wij in onze collectie. Zo vind je ongetwijfeld een regenpijp en andere onderdelen die aansluiten bij je wensen en je woning. Bekijk direct ons complete, voordelige assortiment online!

Regenpijp PVC prijs en kwaliteit

Met een HWA regenpijp PVC haal je een hoogwaardig product in huis voor een scherpe prijs. Dit stevige materiaal kan extreme weersomstandigheden aan. Hierdoor weet je zeker dat uw afvoer ook bij tropische temperaturen, vrieskou en herfststormen goed blijft functioneren. Wij hebben verschillende categorieën regenpijpen in vele kleuren, diameters en materialen. Je kunt onder andere kiezen voor een HWA buis wit , blauw, rood en zwart. Naast de regenpijpen zelf hebben we natuurlijk ook alle benodigde hemelwaterafvoer hulpstukken en accessoires in ons assortiment.
Wist je dat je met een boldraadrooster bovenin de regenpijp eenvoudig een verstopping van de regenpijp kan voorkomen en het water vrij kan doorstromen?

Welke regenpijp PVC je nodig hebt, hangt af van de grootte van het dak. Onderstaand vind je de diverse afmetingen en bijbehorende dakoppervlakken.

  • Regenpijp PVC diameter 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak

  • Regenpijp diameter 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak

  • Regenpijp diameter 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

De regenpijp 80 mm is de meest gangbare diameter regenpijp en wordt het meest gekozen voor het aanleggen van een hemelwaterafvoer.

Regenpijp voor de afvoer van regenwater monteren

Als je een hemelwaterafvoer wilt aanleggen, kan je eenvoudig de hulpstukken en regenpijp monteren. Voor de montage van de regenpijp hoef je enkel de verschillende onderdelen in elkaar te schuiven en vast te lijmen met hard PVC lijm. Hierdoor ontstaat direct een waterdichte verbinding. De regenpijp zet je met gootbeugels eenvoudig vast aan je woning of schuur in de tuin. Zo blijft het systeem goed vastzitten.

Regenpijpen lijmen

PVC hemelwaterafvoer buis regenpijp vervangen

Is je oude afvoer toe aan nieuwe onderdelen? Je kunt eenvoudig zelf je regenpijp vervangen. Bij PVC Voordeel hebben we regenpijpen in diverse afmetingen. Het is belangrijk dat je goed bekijkt welke maat je nodig hebt. Als je de perfecte regenpijp en eventuele hulpstukken heeft besteld, kan je deze na de levering snel plaatsen. De HWA-buis zaag je met eenPVC zaageenvoudig op maat. Daarna verwijder je de oude regenpijp, zet je eventuele nieuwe beugels vast aan de muur en plaats je hierin de nieuwe buis.

Gootbeugel bevestigen

Onze regenpijpen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder PVC en zink, maar ook van staal. PVC regenpijpen voor de afvoer van hemelwater zijn ideaal voor residentiële toepassingen vanwege hun lichtgewicht, duurzaamheid en eenvoudige installatie. Zinken regenpijpen zijn populair vanwege hun klassieke uitstraling en lange levensduur.

Naast materiaalkeuze zijn er verschillende diameters en lengtes beschikbaar, zodat je de regenpijp kunt afstemmen op je specifieke behoeften. Onze regenpijpen zijn ontworpen om een efficiënte waterstroom te garanderen en verstoppingen te voorkomen. Hierdoor wordt het risico op waterschade aan je gebouw verminderd en blijft je terrein vrij van wateroverlast.

Bij PVCVoordeel hechten we ook belang aan esthetiek. Onze regenpijpen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, grijs en bruin, zodat je een keuze kunt maken die past bij de stijl van je gebouw. Bovendien zijn deze regenpijpen van PVC onderhoudsvrij. Je hoeft ze dus nooit meer te schilderen. Met de juiste regenpijpen kun je niet alleen zorgen voor een effectieve waterafvoer, maar ook bijdragen aan de algehele uitstraling van je pand.

Aluminium regenpijpen bestand tegen corrosie

Aluminium regenpijpen zijn bestand tegen corrosie en roest, waardoor ze een langdurige oplossing bieden voor het afvoeren van regenwater van je dak. Dit maakt ze ideaal voor gebruik buitenshuis, waar ze worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Door hun robuuste constructie behouden ze jarenlang hun esthetische uitstraling, zonder te vervagen of te vervormen.

Bovendien zijn aluminium regenpijpen gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Ze zijn lichtgewicht en kunnen eenvoudig worden gemonteerd met behulp van standaard gereedschap. Dankzij hun gladde oppervlakken zijn ze ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor je tijd en moeite bespaart bij het onderhoud van je regenafvoersysteem.

Regenpijp met lengte van zelfs 4 of 5,5 meter kopen

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij PVCVoordeel hebben we regenpijpen in diverse diameters en lengtes tot maar liefst 5,5 meter gewoon op voorraad. Koop vandaag nog jouw regenpijpen bij PVCVoordeel en geniet van een efficiënte en probleemloze waterafvoer. Heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers geven je graag advies en het beantwoorden van al je vragen. Bestel vandaag nog en investeer in hoogwaardige regenpijpen en zorg voor een effectieve waterafvoer rondom je huis of gebouw.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een regenpijp?

Een regenpijp zorgt ervoor dat regenwater vanaf het dak naar beneden wordt afgevoerd. De pijp zelf is verkrijgbaar in zowel een ronde als een vierkante of rechthoekige uitvoering. Daarnaast kan deze vervaardigd zijn uit verschillende materialen zoals staal, zink en PVC. Bij platte daken wordt een regenpijp meestal aangesloten op de vergaarbak, bij schuine daken direct op de dakgoot. Om verstoppingen te voorkomen kunt u gebruik maken van een bladvanger aan de bovenkant. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een gootdrain, die over zowel de goot als de ingang van de regenpijp wordt geplaatst.

Welke diameter regenpijp?

Het totale oppervlak van het dak bepaalt wat de benodigde diameter voor uw regenpijp is. Bij 40m2 bedraagt deze 70 mm, bij 50 m2 80 mm en bij 100m2 zo’n 100 mm. Is uw dak groter dan aangegeven, bijvoorbeeld 200m2? Dan heeft u twee regenpijpen van 100 mm nodig om het water goed af te voeren. Let er voordat u begint met aansluiten goed op dat de uitloop van uw vergaarbak of kiezelbak dezelfde maat hebben als de regenpijp. In de uitgebreide webshop van PVC Voordeel vindt u ook verbindingsstukken en bevestigingsmaterialen zoals bochten, T-stukken, moffen, beugels en zadels.

Hoe regenpijp vervangen?

De regenpijpen van PVC Voordeel zijn heel gemakkelijk te monteren met de bijbehorende hulpstukken die u met gemak in elkaar schuift. U kunt de bevestigingsbeugels van uw oude regenpijp opnieuw gebruiken wanneer ze nog intact zijn en bij de diameter van de nieuwe regenpijp aansluiten. Onze regenpijpen worden in een vaste lengte geleverd maar zijn heel gemakkelijk in te korten met een ijzerzaag. Zo kunt u ze aan de onderzijde aansluiten op het riool. Slechts een klein deel van het regenwater kan worden opgevangen in een regenton.

Waarom regenpijp bestellen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u alle materialen die u nodig heeft om een complete hemelwaterafvoer aan te leggen. Onze onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PVC, staal en zink maar desondanks zeer scherp geprijsd. Is uw complete hemelwaterafvoer aan vervanging toe? Dan bestelt u in onze webshop met hetzelfde gemak een nieuwe dakgoot en diverse verloopstukken, om het in de dakgoot verzamelde water via de regenpijp naar beneden te leiden. Als specialist in afvoer en drainagesystemen hebben we alle expertise om u verder te helpen. Neem daarom bij vragen gerust contact op met onze klantenservice!

Installatiemateriaal

Z