Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Sproeiers

Maak gebruik van een sproeier om ervoor te zorgen dat uw gazon, planten en gewassen er prachtig bij staan. Voldoende water is essentieel voor groen in de tuin en bloeiende planten, daarom hebben ze af en toe een lekkere douche nodig. Om hier op een gemakkelijke wijze voor te zorgen, kunt u gebruikmaken van een sproeisysteem. PVC Voordeel is dé plek voor een breed scala aan beregeningsoplossingen. Of u nu een kleine tuin of een groot stuk landbouwgrond heeft, we hebben de juiste sproeiers voor u. Daarnaast bieden we ook sproeiers aan voor kassen en stallen. In ons uitgebreide assortiment kunt u online direct alle soorten sproeiers en bijbehorende accessoires bekijken. Ontdek nu ons ruime aanbod en maak het bewateren van uw groene omgeving eenvoudiger!

Sproeien om te bloeien

Het sproeien van tuinen, gewassen en andere groene oppervlaktes, heeft verschillende belangrijke redenen. Allereerst bevordert het de groei. Water is essentieel voor de groei en ontwikkeling van planten. Door regelmatig te sproeien, krijgen planten de benodigde hoeveelheid water om gezond te blijven en goed te groeien. Daarnaast zorgt u er in droge periodes voor dat de grond minder snel kan uitdrogen. Een pluspunt van regelmatig sproeien is dat het kan helpen bij het onderdrukken van onkruidgroei. Door de grond vochtig te houden, worden de groeiomstandigheden voor onkruid minder gunstig.

Op grotere schaal, in de landbouw bijvoorbeeld, is het sproeien van gewassen van vitaal belang om een goede oogstopbrengst te bereiken. Voldoende water voor de gewassen zorgt voor een gezonde groei en maximaliseert de opbrengst.

Het is belangrijk om de waterbehoefte van de specifieke planten, gewassen of gebieden in overweging te nemen bij het bepalen van de juiste sproeimethode en frequentie. Door regelmatig en gericht te sproeien, kunt u de gezondheid en vitaliteit van uw groene omgeving behouden.

Verschillende soorten sproeiers

Er zijn verschillende soorten sproeiers voor diverse doeleinden. Zo zijn er:

Nevelsproeiers

Nevelsproeiers zorgen voor een fijne, mistachtige nevel van water. Deze nevel dringt gemakkelijk door in de bodem en wordt efficiënt opgenomen door planten en gewassen. Hierdoor wordt waterverlies door verdamping geminimaliseerd. Een ander voordeel van de nevel is dat de fijne waterdruppeltjes zorgen voor een zachte besproeiing zonder het risico op beschadiging van delicate planten, bloemen of bladeren. Het is dus ideaal voor het besproeien van gevoelige gewassen, zoals zaailingen, jonge planten of bloemen.

Nevelsproeiers kunnen ook worden gebruikt om de temperatuur in een omgeving te verlagen en de luchtvochtigheid te verhogen. Dit is vooral nuttig in kassen of bij het creëren van een aangenaam microklimaat voor planten. Nevelsproeiers kunnen worden aangepast aan verschillende waterdrukken en sproeihoeken, waardoor ze flexibel en veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt in tuinen, kassen, terrassen, of zelfs voor verkoeling op warme zomerdagen.

Pop-up sproeier

Een pop-up sproeier, ook wel bekend als een inbouwsproeier, heeft verschillende voordelen. Hij wordt in de grond geplaatst waardoor het gemak en esthetische waarde biedt. Wanneer de sproeier niet in gebruik is, zakt deze weg in de grond en is deze dus niet zichtbaar. Daarnaast heeft u geen slang of andere obstakels in de tuin liggen. Omdat de pop-up sproeier in de grond is ingebouwd, is er geen sprake van uitstekende delen die mogelijk kunnen leiden tot struikelen of schade aan de sproeier. Bovendien is het gemakkelijk om het gazon te maaien zonder obstakels te raken.

Pop-up sproeiers zijn verkrijgbaar met verschillende sproeihoeken en reikwijdtes. Hierdoor kunt u de sproeiers aanpassen aan de specifieke vorm en grootte van uw tuin. Ze kunnen ook worden aangepast aan verschillende waterdrukken en sproeiinstellingen. Pop-up sproeiers hebben een efficiënt watergebruik en een lange levensduur. Het is een populaire keuze voor het besproeien van gazons, tuinen en landschappen.

Welke sproeier moet ik gebruiken?

Welke sproeier u moet gebruiken, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebied dat u wilt besproeien, het type gewassen of planten dat u heeft, en de gewenste sproeiwijze. Het kan zijn dat u alleen uw tuin wilt bevochtigen, maar ook dat u grote stukken land met gewassen wilt besproeien. Voor een kleine tuin volstaat een handsproeier prima, voor een groot oppervlak is een klepelsproeier een betere optie.

PVC Voordeel helpt u op weg

Wat uw specifieke behoeften ook zijn, bij PVC Voordeel hebben we altijd een geschikt model sproeier beschikbaar. Ons assortiment bevat onder andere professionele klepelsproeiers voor gebruik op het land en kassproeiers om de vochtigheidsgraad in uw kas op peil te houden. Als u meer wilt weten over ons uitgebreide assortiment met materialen voor beregening, kunt u gerust contact opnemen met onze deskundige medewerkers. Ze staan klaar om met u mee te denken over welke sproeier het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Marktleiders onder de sproeiers

Er zijn een aantal merken die al jarenlang meegaan en algemeen bekend zijn wanneer het gaat om tuinslangen en het bewateren van uw tuin. Gardena is misschien wel de bekendste voor alle hobby tuinierders. Wanneer u een tuinslang met handsproeier ziet, is de kans groot dat dit een Gardena sproeier is. Een ander bekend merk is Rain Bird. Dit laatste merk is de specialist op het gebied van beregening. Of het nu voor een kleine border is of juist een groot sportveld/park, er is keuze genoeg. Dit is een greep uit het assortiment Rain Bird sproeiers:

  • Rain Bird 1800: ideaal voor het beregenen van borders, perkjes en kleine ruimten, weinig druk nodig.
  • Rain Bird 3500: speciale tuinsproeier met minimaal waterverbruik, sproeibereik 4,6 t/m 10,7 m.
  • Rain Bird 5000: sproeibereik 6,1 meter tot 15,2 meter, voor middelgrote tot grotere gazons, optimale waterverdeling.
  • Rain Bird 8005: sproeibereik 11,9 (Ø 23,8) tot maximaal 24,7 (Ø 49,4) meter, beregening van sportvelden en parken, goedgekeurd door de Franse voetbalbond.

Altijd de juiste hoeveelheid water sproeien

Om te zorgen dat u altijd juiste hoeveelheid water gebruikt voor uw gazon of border met planten en bloemen, is een beregeningscomputer een absolute aanrader. Er zijn verschillende modellen die u direct op de kraan aansluit en handmatig kunt instellen, maar er zijn ook modellen die volledig geautomatiseerd zijn. Een aantal hiervan kunt u bijvoorbeeld eenvoudig bedienen met uw smartphone. Voor elke toepassing en wens is er een geschikte optie! Het voordeel van een geavanceerd beregeningssysteem is dat uw bloemenperk altijd voldoende water heeft en er geen waterplassen op uw gras blijven staan.

Hoeveel sproeiers op 1 kraan?

Doorgaans is het mogelijk om twee tot vijf sproeiers tegelijkertijd aan te sluiten op een kraan. Om het exacte aantal te bepalen moet u naar de specificaties van de sproeiers kijken, de watercapaciteit van de kraan bepalen en de waterdruk controleren. Gemiddeld heeft een tuinsproeier 3 bar aan druk nodig.

Het is natuurlijk ook mogelijk om water uit de regenton of vijver te gebruiken. Het gebruik van natuurlijk water is een duurzame oplossing en zelfs beter voor uw bloemen en planten dan het water uit de kraan, omdat het minder kalk bevat.