Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Sproeiers

Maak gebruik van een tuin sproeier om ervoor te zorgen dat je gazon, planten en gewassen er prachtig bij staan. Voldoende water is essentieel voor groen in de tuin en bloeiende planten, daarom hebben ze af en toe een lekkere douche nodig. Met een beregeningsinstallatie in de tuin zorg op een eenvoudige manier voor! PVCVoordeel is dé specialist voor beregening. Bij ons kan je ook terecht voor advies voor jouw situatie. In ons uitgebreide assortiment sproeiers kan je online direct alle soorten sproeiers en bijbehorende accessoires bekijken. Ontdek nu ons ruime aanbod met merken als Rainbird en Gardena en maak het bewateren van je groene omgeving eenvoudiger!

Sproeien om de tuin te laten bloeien

Het sproeien van de tuin, gewassen en andere groene oppervlaktes, heeft verschillende belangrijke redenen. Allereerst bevordert het gebruik van sproeiers de groei. Water is essentieel voor de groei en ontwikkeling van planten in de tuin. Door regelmatig te sproeien , krijgen planten de benodigde hoeveelheid water om gezond te blijven en goed te groeien. Daarnaast zorgt u er in droge periodes voor dat de grond minder snel kan uitdrogen. Een pluspunt van regelmatig sproeien is dat het kan helpen bij het onderdrukken van onkruidgroei. Door de grond vochtig te houden, worden de groeiomstandigheden voor onkruid minder gunstig.
Wil je voor de sproeier gebruik maken van de waterleiding? Dat kan! De Rainbird sproeiers uit de 1800 serie en de 3500 serie kunnen worden aangesloten op de waterleiding. Het is dan wel belangrijk om maar een beperkt aantal sproeiers op een groep te doen, vanwege de geringe waterdruk.

Het is belangrijk om de waterbehoefte van de specifieke planten, gewassen of gebieden in overweging te nemen bij het bepalen van de juiste sproeimethode en frequentie. Door regelmatig en gericht te sproeien, kan je de gezondheid en vitaliteit van uw groene omgeving behouden.

Groot aanbod sproeiers

Er zijn verschillende soorten sproeiers voor diverse doeleinden. Zo zijn er:

Nevelsproeiers

Nevelsproeiers zorgen voor een fijne, mistachtige nevel van water. Deze nevel dringt gemakkelijk door in de bodem en wordt efficiënt opgenomen door planten en gewassen. Hierdoor wordt waterverlies door verdamping geminimaliseerd. Een ander voordeel van de nevel is dat de fijne waterdruppeltjes zorgen voor een zachte besproeiing zonder het risico op beschadiging van delicate planten, bloemen of bladeren. Het is dus ideaal voor het besproeien van gevoelige gewassen, zoals zaailingen, jonge planten of bloemen.

Nevelsproeiers kunnen ook worden gebruikt om de temperatuur in een omgeving te verlagen en de luchtvochtigheid te verhogen. Dit is vooral nuttig in kassen of bij het creëren van een aangenaam microklimaat voor planten. Nevelsproeiers kunnen worden aangepast aan verschillende waterdrukken en sproeihoeken, waardoor ze flexibel en veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt in tuinen, kassen, terrassen, of zelfs voor verkoeling op warme zomerdagen. Nevelsproeiers hebben een sproeibereik van slechts een par meter.

Pop-up sproeier

Een pop-up sproeier, ook wel bekend als een turbinesproeier , heeft verschillende voordelen. Hij wordt in de grond geplaatst waardoor het gemak en esthetische waarde biedt. Wanneer de sproeier niet in gebruik is, zakt deze weg in de grond en is deze dus niet zichtbaar. Daarnaast heeft u geen slang of andere obstakels in de tuin liggen. Omdat de pop-up sproeier in de grond is ingebouwd, is er geen sprake van uitstekende delen die mogelijk kunnen leiden tot struikelen of schade aan de sproeier. Bovendien is het gemakkelijk om het gazon te maaien zonder obstakels te raken.

Pop-up sproeiers zijn verkrijgbaar met verschillende sproeihoeken en hebben een sproeibereik vanaf 0,5 meter tot wel 20 meter. Hierdoor kan je de sproeiers aanpassen aan de specifieke vorm en grootte van uw tuin. Ze kunnen ook worden aangepast aan verschillende waterdruk en sproeiinstellingen. Pop-up sproeiers hebben een efficiënt watergebruik en een lange levensduur. De pop up is een populaire keuze voor het besproeien van gazons, tuinen en landschappen.

Marktleiders onder de sproeiers in ons assortiment

Er zijn een aantal merken die al jarenlang meegaan en algemeen bekend zijn wanneer het gaat om tuinslangen en het bewateren van uw tuin. Gardena is misschien wel de bekendste voor alle hobby tuinierders. Wanneer je een tuinslang met handsproeier ziet, is de kans groot dat dit een Gardena sproeier en een Gardena tuinslang is. Gardena heeft naast de Gardena handsproeiers ook Gardena pop-up sproeiers in haar assortiment.

Een ander bekend merk is RainBird. Rainbird is de specialist op het gebied van beregening . Of het nu voor een kleine border is of juist een groot sportveld/park, er is keuze genoeg bij Rainbird. Dit is een greep uit het assortiment RainBird sproeiers:

 • RainBird 1800 serie: ideaal voor het beregenen van borders, perkjes en kleine ruimten, weinig druk nodig.

 • RainBird 3500 serie: speciale tuinsproeier met minimaal verbruik van water, sproeibereik 4,6 meter t/m 10,7 meter.

 • RainBird 5000 serie: sproeibereik 6,1 meter tot 15,2 meter, voor middelgrote tot grotere gazons, optimale waterverdeling.

 • RainBird 8000 serie : sproeibereik 11,9 (Ø 23,8) meter tot maximaal 24,7 (Ø 49,4) meter, beregening van sportvelden en parken, goedgekeurd door de Franse voetbalbond.

Kortom Rainbird en Gardena zijn merken waar je op kunt vertrouwen als het om beregening gaat. Waar Rainbird de keuze is voor de professional met uitegrbreide wensen op het gebied van beregening, heeft Gardena alle oplossing voor de hobby tuinier.

Alle informatie en advies bij PVCVoordeel

Wat je specifieke behoeften ook zijn, bij PVCVoordeel hebben we altijd een geschikte sproeier voor een scherpe prijs beschikbaar. Als je meer wilt weten over ons uitgebreide assortiment met materialen voor beregening , neem dan contact op met onze specialisten. Ze staan klaar om informatie en advies te geven, zodat je de juiste sproeiers kan kiezen.

Veelgestelde vragen

wat is een sproeier?

Een sproeier is een apparaat dat wordt gebruikt om water of een andere vloeistof gelijkmatig te verdelen over een bepaald oppervlak.

Welke soorten sproeiers zijn er?

Er zijn verschillende soorten sproeiers, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en omstandigheden. Enkele veelvoorkomende types zijn:

 1. Pop-up sproeiers: Deze sproeiers zijn ontworpen om ondergronds te worden geïnstalleerd en komen omhoog uit de grond wanneer ze in werking worden gesteld. Ze worden vaak gebruikt in tuinen en landschappen voor het bewateren van gazons, bloembedden en borders.

 2. Tiksproeiers: Tiksproeiers, ook wel bekend als klepelproeiers, maken gebruik van een draaiende arm of een hamermechanisme om water in een ronddraaiend patroon te verspreiden. Ze zijn geschikt voor het besproeien van grote oppervlakken zoals sportvelden, weilanden en akkers.

 3. Microsproeiers: Deze sproeiers zijn ontworpen voor nauwkeurige irrigatie van kleine tot middelgrote gebieden, zoals bloembedden, moestuinen en perken. Ze leveren water in een fijne nevel of straal, waardoor planten gericht kunnen worden bewaterd.

 4. Zwenksproeiers: Zwenksproeiers bewegen heen en weer terwijl ze water verspreiden, waardoor ze ideaal zijn voor het bewateren van rechthoekige of vierkante gebieden zoals gazons. Ze zijn vaak instelbaar voor verschillende sproeipatronen en bereiken.

Welke sproeier voor beregening?

Het kiezen van de juiste sproeiers voor beregening hangt af van factoren zoals de grootte en vorm van het te beregenen gebied, de waterdruk, het gewenste sproeipatroon en het type planten dat moet worden bewaterd.

Welke sproeier voor de kleine tuin?

Voor een kleine tuin zijn er verschillende soorten sproeiers beschikbaar die geschikt zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw tuin en persoonlijke voorkeuren. Enkele opties zijn:

 1. Pop-up sproeiers: Pop-up sproeiers, zoals de Rainbird 1800, zijn ideaal voor kleine tuinen omdat ze ondergronds kunnen worden geïnstalleerd en alleen tevoorschijn komen wanneer ze in gebruik zijn. Hierdoor nemen ze geen ruimte in beslag wanneer ze niet worden gebruikt. Ze kunnen worden ingesteld op een gericht bereik om specifieke gebieden van de tuin te bewateren.

 2. Zwenksproeiers: Zwenksproeiers bewegen heen en weer terwijl ze water verspreiden, waardoor ze ideaal zijn voor het besproeien van rechthoekige of vierkante gebieden zoals kleine gazons. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen vaak worden ingesteld op verschillende sproeipatronen en bereiken.

 3. Handsproeiers: Voor een kleine tuin kan een handsproeier een handige optie zijn. Deze sproeiers worden handmatig bediend en kunnen worden gebruikt om specifieke planten, bloemen of gebieden van de tuin gericht water te geven. Ze zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende delen van de tuin.