Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Beregeningspomp

Beregeningspomp

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met lange droge periodes, waarin het nodig is om de planten in de tuin en het gazon te beregenen. Dit beregenen doe je het liefst met regenwater en niet met het drinkwater uit de kraan. Regenwater zorgt voor een natuurlijke manier van beregenen zonder het gebruik van drinkwater.

Beregeningspomp voor de tuinberegening

Een beregeningspomp, ook wel bekend als een grondwaterpomp of irrigatiepomp, is een type waterpomp dat wordt gebruikt om water uit een bron, put, meer of rivier te pompen voor het besproeien van tuinen, gewassen of landbouwgrond. Deze pompen zijn ontworpen om grote hoeveelheden water efficiënt te verplaatsen over lange afstanden en hoogteverschillen. Bij PVCVoordeel hebben we beregeningspompen van enkel kwaliteitsmerken, zoals Pedrollo.

Deze pompen worden veel gebruikt in de landbouw, tuinbouw en landschapsarchitectuur om te voorzien in de waterbehoeften van gewassen, gazons, tuinen en sportvelden. Ze zijn essentieel voor het handhaven van een optimale groei en gezondheid van planten, vooral tijdens droge periodes of in gebieden met beperkte regenval.

Beregeningspompen verplaatsen grote hoeveelheden water per uur

Beregeningspompen zijn vaak krachtig en hebben een hoog debiet, wat betekent dat ze in staat zijn om grote volumes water per uur te verplaatsen. Daarnaast pompen ze het water uit de bron vaak een of meer meter omhoog, de opvoerhoogte van de pomp.

Ze kunnen worden aangedreven door verschillende energiebronnen, zoals elektriciteit, diesel, benzine of zelfs zonne-energie, afhankelijk van de specifieke behoeften en beschikbare middelen van de gebruiker. Beregeningspompen zijn verkrijgbaar in verschillende types en capaciteiten, variërend van kleine draagbare pompen voor thuisgebruik tot grote stationaire pompen voor commerciële landbouwtoepassingen. Het kiezen van de juiste beregeningspomp hangt af van factoren zoals de grootte van het te irrigeren gebied, de waterbron, de gewenste waterdruk en het beschikbare budget.

Hoe werkt een beregeningspomp voor de tuin?

Een beregeningspomp werkt door water uit een bron, zoals een put, rivier, meer of reservoir, te pompen en dit water vervolgens via leidingen naar de gewenste locatie te transporteren voor irrigatiedoeleinden.

 1. De pomp heeft een inlaatmechanisme dat is ontworpen om water uit de bron aan te zuigen. Dit kan een aanzuigslang zijn die in de waterbron wordt geplaatst.

 2. Zodra de pomp is ingeschakeld, begint deze te werken en wordt water uit de bron aangezogen. De pomp creëert druk in de leidingen door middel van een roterend mechanisme, zoals een waaier of zuiger, dat het water door de leidingen duwt.

 3. Het water wordt vervolgens via leidingen of slangen, zoals een persslang naar de gewenste locatie getransporteerd, zoals een tuin, akkerland, sportveld of ander irrigatiegebied.

 4. Bij de gewenste locatie zijn sproeiers of irrigatieapparaten geïnstalleerd, die het water gelijkmatig over het gebied verdelen.

 5. Zodra het water uit de sproeiers komt, wordt het gebied besproeid en krijgen de planten, gewassen of gras de benodigde hoeveelheid water om te groeien en gezond te blijven.

 6. Wanneer de gewenste hoeveelheid water is geleverd of wanneer de ingestelde irrigatietijd is verstreken, wordt de pomp uitgeschakeld en stopt het pompproces.

Beregeningspomp of een hydrofoorpomp voor beregening?

Het gebruik van een beregeningspomp is de meest eenvoudige vorm van tuinberegening: installeer de pomp, sluit een sproeier aan en zet de pomp aan. Maar wat als u een start/stop-sproeier gebruikt, zoals een handsproeipistool, druppelslangen of een combinatie hiervan? In dergelijke gevallen is een hydrofoorpomp een betere keuze, omdat het drukvat van de hydrofoorpomp ervoor zorgt dat de beregeningspomp niet steeds aan en uit hoeft te schakelen bij een vraag om water.

Hoewel hydrofoorpompen groter zijn, zijn ze multifunctioneel. Ze schakelen automatisch aan en uit wanneer je een waterpunt opent en zijn ideaal voor het gebruik van regenwater in huis. Met een capaciteit van 20 liter of meer kan je bijvoorbeeld een toilet vullen zonder dat de pomp hoeft in te schakelen. Ook is een hydrofoorpomp perfect voor wasmachines, die meerdere keren water vragen tijdens een wasbeurt.

Voor eenvoudige tuinberegening adviseren wij een beregeningspomp. Maar als je verschillende soorten sproeiers gebruikt of regenwater in huis wilt gebruiken, is een hydrofoorpomp de beste keuze. Met zijn automatische functies en veelzijdigheid tilt hij je tuin- en huishoudelijke watermanagement naar een hoger niveau.

Beregeningspomp kiezen

Het vinden van de juiste beregeningspomp voor tuinberegening begint met het bepalen van je behoeften en vereisten. Denk hierbij aan het aantal sproeiers dat je tegelijkertijd wilt gebruiken en het type materiaal dat het beste past bij jouw situatie en de prijs.

 1. Aantal sproeiers:

 • Voor 1 à 2 sproeiers of sprinklers tegelijk is elke beregeningspomp geschikt

 • Bij 3 tot 5 sproeiers tegelijk kom je in het middensegment terecht, zoals de Pedrollo JSW cenrtifugaalpomp

 • Als je 7 of meer sproeiers tegelijk wilt gebruiken, heb je een krachtige beregeningspomp nodig. Controleer bij elke pomp in deze categorie hoeveel waterpunten deze tegelijkertijd kan bedienen.

 1. Type sproeiers:

 • Als je handsproeiers, druppelslangen of een combinatie hiervan wilt gebruiken, is een hydrofoorpomp wellicht de beste keuze. Deze pompen bieden de nodige flexibiliteit voor verschillende sproeiopties.

 1. Materiaalkeuze:

 • Gietijzeren pompen zijn ideaal voor het verpompen van regenwater

 • RVS-pompen met een rvs pomphuis zijn geschikt voor kalkhoudend water, zoals leidingwater

 • Kunststof pompen kunnen beide soorten water verwerken, maar zijn over het algemeen minder robuust.

Daarnaast zijn er ook extra stille beregeningspompen voor minder geluid, zoals de Gardena Silent.

Door rekening te houden met deze factoren kan je de juiste beregeningspomp kiezen, die perfect aansluit op je behoeften en situatie.

Beregeningspompen van Pedrollo

Pedrollo is een toonaangevende fabrikant van pompsystemen met meer dan 40 jaar ervaring in de sector. Het bedrijf werd opgericht in 1974 in Italië en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een wereldwijd erkend merk op het gebied van pompen en pompsystemen.

Wat Pedrollo onderscheidt, is hun toewijding aan kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid. Ze streven voortdurend naar technologische vooruitgang en productverbetering om te voldoen aan de behoeften van hun klanten en de uitdagingen van de moderne wereld.

Pedrollo biedt een breed scala aan pompproducten, waaronder centrifugaalpompen, dompelpompen, beregeningspompen, met en zonder filter en nog veel meer. Hun producten worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals huishoudelijk watergebruik, landbouwirrigatie, industriële processen en afvalwaterbehandeling.

Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige materialen, geavanceerde technologieën en betrouwbare prestaties. Klanten vertrouwen op Pedrollo-pompen vanwege hun duurzaamheid, efficiëntie en lange levensduur. Pedrollo streeft naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in al hun activiteiten. Ze zetten zich in voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het bevorderen van energiezuinige oplossingen.

Beregeningspomp koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel hebben we een breed assortiment pompen op deze pagina op voorraad, waaronder beregeningspompen en alle producten op het gebied van beregening . Zo kan je bij de ons de hele installatie van pomp tot sproeier bestellen, wel zo makkelijk. Bovendien hebben wij de kennis en ervaring in huis om je te advies te geven op alle onderdelen van je installatie en de werking van de pomp.

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je waar nodig en geven je de informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken.

Filters