Klantenservice Momenteel gesloten
MerkenBlog
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Dakgoten

Een ruime keuze en de hoogste kwaliteit; dat is waar het ruime aanbod van PVC Voordeel voor staat! U kunt onze goten van verschillende materialen in diverse maten bestellen. Ook de kleur kunt u helemaal zelf bepalen! De grote overeenkomst tussen al onze goten is dat ze van stevig, betrouwbaar en zeer duurzaam materiaal gemaakt zijn. Ze kunnen allemaal tegen een stootje en gaan jarenlang mee. daarom is een dakgoot bestellen bij PVC Voordeel altijd een verstandige keuze!

Dakgoot PVC

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu bij het produceren van onze dakgoot van PVC. Het product is volledig recyclebaar. PVC is een hoge kwaliteit kunststof. Onze dakgoten van dit materiaal gaan wel dertig jaar lang mee! De PVC onderdelen zijn goed bestand tegen zowel kou als hitte en kan daarom zowel winters als zomers goed doorstaan. In onze webwinkel vindt u naast een dakgoot van PVC ook een geschikte Regenpijp om de goot op aan te sluiten!

https://lh6.googleusercontent.com/ztZUHfkwM9vZaJ28RFBdhUT6satIT-uxQRHxBVlM06PXgE5Ou46dIcXeeWAy5JoPKtLyVK69KHFlmWopPh4jQ_foqz2k3ObPo8cy7lye7kzJjiE4YcBJKGEoSPb9mLHHYrJB5F39

Dakgoot monteren

Om er zeker van te zijn dat uw hemelwaterafvoer precies zo geplaatst wordt als u zelf wilt, kunt u eenvoudig zelf uw dakgoot monteren. Hiervoor heeft u andere eind- en hulpstukken nodig, die allemaal te vinden zijn in ons ruime assortiment. Er zijn bepaalde zaken waarmee u rekening dient te houden, zoals de maximale lengte van de goot. Deze is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Ook de hoogte van de goot is belangrijk. De positie waarin u de goot monteert, bepaalt in hoeverre het regenwater wordt opgevangen.

https://lh3.googleusercontent.com/9xT8z4N90Rr5XUBv7F7xeRcIbOHUwZiM297-I5V8HYEipqvqho5REg3aNbrTdVauCE1AyuLWgcxiQ_12QO6hRKzODDR1KJgmCTrKZYZCWLmoZ7eIC3lLlAxAzqgRzoVVH4Mr1fkc

Wilt u precies weten wat er allemaal komt kijken bij een dakgoot monteren? Bekijk dan de handleiding van uw dakgoot waarin het plaatsen overzichtelijk wordt uitgelegd.

Dakgoot kopen

Bij PVC Voordeel kunt u voordelig een betrouwbare dakgoot kopen. Hiermee maakt u eenvoudig zelf uw hemelwaterafvoer op orde. Om ervoor te zorgen dat de goot en afvoerbuizen goed op hun plaats blijven zitten, vindt u in onze online winkel verschillende soorten Bevestigingsmateriaal. U kunt eenvoudig buizen en goten uitkiezen die aansluiten op uw bestaande hemelwaterafvoer of onderdelen aanschaffen voor een geheel nieuw afvoersysteem. Als u besluit een dakgoot te kopen bij PVC Voordeel wordt deze zeer snel bij u thuis afgeleverd, zodat u direct aan de slag kunt!

Dakgoot

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een dakgoot?

Een dakgoot zorgt ervoor dat het er geen lekkage optreedt ten gevolge van een teveel aan regenwater. De goot loopt op het oog horizontaal, maar moet wel in een lichte schuine hellingshoek worden aangelegd. Daardoor stroomt het verzamelde water automatisch naar het laagste punt, waar de goot in een bocht overloopt naar een verticaal geplaatste regenpijp. Het laatstgenoemde onderdeel zorgt ervoor dat het water uiteindelijk naar het afvoerpunt wordt geleid, of in sommige gevallen, naar de regenton.

Welke dakgoot kiezen?

Welke dakgoot u nodig heeft hangt in de eerste plaats af van de oppervlakte van het dak. Bij een gemiddelde schuur of een tuinhuisje is een dakgoot van 4 inch breed meestal voldoende. Bij een dakoppervlak tussen de 35 en 115 m2 kiest u het beste voor een 6 inch uitvoering. In het ruime assortiment van PVC Voordeel vindt u naast ronde dakgoten ook dakgoten met een meer rechthoekig ontwerp. Welke u kiest is voor een groot deel afhankelijk van het design dat het beste bij uw woning past.

Hoe dakgoot vervangen?

Om uw dakgoot te vervangen verwijdert u eerst de oude dakgoot en de bijbehorende beugels. Ook de nieuwe dakgoot heeft ondersteuning van beugels nodig. Het is belangrijk dat u deze eerst plaatst en er alvast rekening mee houdt dat de dakgoot heel lichtjes schuin moet aflopen richting de regenpijp. Water wordt alleen efficiënt afgevoerd wanneer de dakgoot minimaal zo’n 5 millimeter per meter afloopt. Nu kunt u de dakgoot op maat maken en aan de beugels bevestigen. Sluit het hoogste uiteinde goed af met een eindstuk. Zo kan hier geen water naar beneden stromen. Bij het andere uiteinde plaatst u een gootuitloop of einduitloop die zorgt voor de verbinding met de regenpijp.

Waarom dakgoot bestellen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u hoogwaardige dakgoten van PVC of andere materialen tegen messcherpe prijzen! Daarnaast kunt u in onze webshop ook gemakkelijk bijbehorende producten bestellen zoals hulpstukken, verbindingsstukken en PVC lijm. Om verstopping van uw dakgoot te voorkomen raden wij u aan om gebruik te maken van boldraadroosters of een gootdrain. Zo komen er geen bladeren in de goot of de regenpijp terecht. Beide genoemde onderdelen bestelt u voordelig bij PVC Voordeel. Wij zorgen bovendien voor een snelle levering van uw bestelling. Wanneer u vragen heeft, kunt u terecht bij onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Installatiemateriaal

Z