Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Dakgoot

Een ruime keuze en de hoogste kwaliteit; dat is waar het ruime aanbod van PVCVoordeel voor staat! U kunt onze goten van verschillende materialen in diverse maten bestellen. Ook de kleur van de dakgoot kunt u helemaal zelf bepalen! Of u nu een dakgoot nodig heeft voor uw huis, schuur of garage, PVC Voordeel heeft de juiste goot in haar assortiment. Met de juiste dakgoot geeft u het gebouw de uitstraling die het verdient.
De grote overeenkomst tussen al onze dakgoten is dat ze van stevig, betrouwbaar en zeer duurzaam materiaal gemaakt zijn. Ze kunnen allemaal tegen een stootje en gaan jarenlang mee. Daarom is een dakgoot bestellen bij PVC Voordeel altijd een verstandige keuze!

Verschillende soorten dakgoten in ons assortiment

Bij het kiezen van de juiste dakgoot voor uw woning, komt u vaak de termen " mastgoot " en " bakgoot " tegen. Beide soorten dakgoten zijn populair als het gaat om hemelwaterafvoer (HWA) en hebben hun eigen unieke kenmerken.

Een mastgoot , ook wel bekend als een kraalgoot , is een dakgoot met een ronde vorm en een opstaande kraal aan de voorkant. Deze kraal van de dakgoot zorgt ervoor dat het water goed wordt geleid en voorkomt dat het over de rand van de goot stroomt. Mastgoten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder PVC, wat een duurzame en onderhoudsarme optie is. Ze kunnen naadloos en eenvoudig worden geïnstalleerd, wat lekkage voorkomt. Vanuit de mastgoot wordt het regenwater afgevoerd met een regenpijjp .
Aan de andere kant hebben we de bakgoot , ook wel bekend als een dakgoot of een platgoot . Deze dakgoot heeft een rechthoekige vorm en is vlak aan de onderkant . Bakgoten zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals zink, PVC en polyester . Deze dakgoten hebben meestal een grotere capaciteit dan mastgoten, waardoor ze geschikt zijn voor gebouwen met een grotere hoeveelheid hemelwaterafvoer.

Wat is het verschil tussen een bakgoot en een mastgoot?

Het belangrijkste verschil tussen een mastgoot en een bakgoot ligt in hun vorm en capaciteit . Mastgoten hebben een ronde vorm en zijn geschikt voor gemiddelde regenval, terwijl bakgoten een rechthoekige vorm hebben en beter geschikt zijn voor gebieden met een hogere regenval of een grotere hoeveelheid hemelwaterafvoer.
Bij het kiezen tussen een mastgoot en een bakgoot is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke behoeften, zoals de hoeveelheid hemelwaterafvoer, het esthetische aspect en het materiaal dat u verkiest. PVC dakgoten zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Een PVC goot voor onderhoudsgemak

Een PVC dakgoot is een type dakgoot dat is gemaakt van polyvinylchloride, een duurzaam en veelgebruikt kunststofmateriaal. PVC dakgoten zijn populair vanwege hun vele voordelen en worden vaak gekozen voor zowel huizen als commerciële gebouwen.

De voordelen van een PVC dakgoot zijn onder andere:

Duurzaamheid : PVC is een robuust en weerbestendig materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, zonlicht, vorst en hitte. Hierdoor heeft een PVC dakgoot een lange levensduur en behoudt het zijn kwaliteit en functionaliteit.

  1. Onderhoudsgemak : PVC dakgoten vereisen minimaal onderhoud. Een regelmatige inspectie en reiniging van de dakgoten zijn voldoende om de optimale werking te behouden.

  2. Lichtgewicht : PVC dakgoten zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren en te installeren zijn.

  3. Veelzijdigheid : PVC dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw woning en worden gecombineerd met verschillende accessoires, zoals bochten, verbindingsstukken en regenpijpen.

  4. Kostenbesparend : PVC dakgoten zijn over het algemeen betaalbaar in vergelijking met andere materialen, zoals metaal of zink.

  5. Milieuvriendelijk : PVC dakgoten zijn recyclebaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn.

https://lh6.googleusercontent.com/ztZUHfkwM9vZaJ28RFBdhUT6satIT-uxQRHxBVlM06PXgE5Ou46dIcXeeWAy5JoPKtLyVK69KHFlmWopPh4jQ_foqz2k3ObPo8cy7lye7kzJjiE4YcBJKGEoSPb9mLHHYrJB5F39

Zinken goten in elke maat

Met zinken dakgoten haal je een tijdloze en robuuste oplossing in huis voor een efficiënte afvoer van regenwater.
Zink is van nature bestand tegen weersinvloeden en corrosie, waardoor de zinken dakgoot lang meegaat en weinig onderhoud vereist. Hierdoor blijft jouw zinken dakgoot er jarenlang als nieuw uitzien.
Zinken dakgoten zijn uiterst duurzaam en kunnen zelfs extreme weersomstandigheden doorstaan. Of het nu gaat om zware regenval of vrieskou, jouw zinken dakgoot blijft zijn functie optimaal vervullen.

Dakgoot zelf monteren

Om er zeker van te zijn dat uw hemelwaterafvoer precies zo geplaatst wordt als u zelf wilt, kunt u eenvoudig zelf uw dakgoot monteren . Hiervoor heeft u onder andere eind- en hulpstukken nodig, die allemaal te vinden zijn in ons ruime assortiment. Een dakgoot wordt om de 50 cm vastgezet aan de gevel met gootbeugels. Om de dakgoot te verbinden met de regenpijp gebruikt u een gootuitloop. De gootuitloop heeft aan de onderzijde een opening waar de regenpijp overheen wordt geplaatst.
Er zijn bepaalde zaken waarmee u rekening dient te houden, zoals de maximale lengte van de goot. Als de dakgoot langer is dan 8 meter, adviseren wij een expansiestuk in de dakgoot te plaatsen. Het expansiestuk vangt het krimpen en uitzetten van de dakgoot onder weersinvloeden op. Ook het expansiestuk vindt u in ons assortiment. Daarnaast is de hoogte van de goot belangrijk. De positie waarin u de goot monteert, bepaalt in hoeverre het regenwater wordt opgevangen.Dit is weergegeven in onderstaande afbeelding.

https://lh3.googleusercontent.com/9xT8z4N90Rr5XUBv7F7xeRcIbOHUwZiM297-I5V8HYEipqvqho5REg3aNbrTdVauCE1AyuLWgcxiQ_12QO6hRKzODDR1KJgmCTrKZYZCWLmoZ7eIC3lLlAxAzqgRzoVVH4Mr1fkc

Dakgoot kopen

Koop voordelig een betrouwbare dakgoot van PVC of van zink bij PVCVoordeel. Hiermee maakt u eenvoudig zelf uw hemelwaterafvoer op orde. Om ervoor te zorgen dat de goot en afvoerbuizen goed op hun plaats blijven zitten, vindt u in onze online winkel verschillende soorten bevestigingsmateriaal . Als u besluit een dakgoot te kopen bij PVCVoordeel wordt deze zeer snel bij u thuis afgeleverd, zodat u direct aan de slag kunt!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een dakgoot?

Een dakgoot zorgt ervoor dat het er geen lekkage optreedt ten gevolge van een teveel aan regenwater. De goot loopt op het oog horizontaal, maar moet wel in een lichte schuine hellingshoek worden aangelegd. Daardoor stroomt het verzamelde water automatisch naar het laagste punt, waar de goot in een bocht overloopt naar een verticaal geplaatste regenpijp. Het laatstgenoemde onderdeel zorgt ervoor dat het water uiteindelijk naar het afvoerpunt wordt geleid, of in sommige gevallen, naar de regenton.

Welke dakgoot kiezen?

Welke dakgoot u nodig heeft hangt in de eerste plaats af van de oppervlakte van het dak. Bij een gemiddelde schuur of een tuinhuisje is een dakgoot van 4 inch breed meestal voldoende. Bij een dakoppervlak tussen de 35 en 115 m2 kiest u het beste voor een 6 inch uitvoering. In het ruime assortiment van PVC Voordeel vindt u naast ronde dakgoten ook dakgoten met een meer rechthoekig ontwerp. Welke u kiest is voor een groot deel afhankelijk van het design dat het beste bij uw woning past.

Hoe dakgoot vervangen?

Om uw dakgoot te vervangen verwijdert u eerst de oude dakgoot en de bijbehorende beugels. Ook de nieuwe dakgoot heeft ondersteuning van beugels nodig. Het is belangrijk dat u deze eerst plaatst en er alvast rekening mee houdt dat de dakgoot heel lichtjes schuin moet aflopen richting de regenpijp. Water wordt alleen efficiënt afgevoerd wanneer de dakgoot minimaal zo’n 5 millimeter per meter afloopt. Nu kunt u de dakgoot op maat maken en aan de beugels bevestigen. Sluit het hoogste uiteinde goed af met een eindstuk. Zo kan hier geen water naar beneden stromen. Bij het andere uiteinde plaatst u een gootuitloop of einduitloop die zorgt voor de verbinding met de regenpijp.

Waarom dakgoot bestellen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u hoogwaardige dakgoten van PVC of andere materialen tegen messcherpe prijzen! Daarnaast kunt u in onze webshop ook gemakkelijk bijbehorende producten bestellen zoals hulpstukken, verbindingsstukken en PVC lijm. Om verstopping van uw dakgoot te voorkomen raden wij u aan om gebruik te maken van boldraadroosters of een gootdrain. Zo komen er geen bladeren in de goot of de regenpijp terecht. Beide genoemde onderdelen bestelt u voordelig bij PVC Voordeel. Wij zorgen bovendien voor een snelle levering van uw bestelling. Wanneer u vragen heeft, kunt u terecht bij onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Installatiemateriaal

Z