Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Grinder dompelpomp

Grinder betekent letterlijk vergruizer. Dompelpompen met een grinder (vergruizer) hebben een vergruisinrichting die bijna alles vermalen wat ze oppompen. Deze dompelpompen zijn geschikt voor felicalien en drukriool. Voorbeelden van vaste stoffen die dit type pompen kunnen vergruizen zijn oa. papier, plastic, verband.

Wat is een grinder dompelpomp?

Een grinder dompelpomp is een specifiek type dompelpomp dat wordt gebruikt voor het verpompen en vermalen van vast afval in vloeistoffen. Ze zijn ontworpen om te werken in situaties waarin reguliere dompelpompen niet effectief zijn vanwege het aanwezige afval, zoals grotere deeltjes, vezels, of ander vast materiaal in het water. Deze pompen zijn uitgerust met een ingebouwde versnijder, ook wel een grinder genoemd, die het afval vermaalt tot kleinere deeltjes voordat het wordt verpompt.

Grinder dompelpompen worden vaak gebruikt in toepassingen zoals rioolwaterzuivering, afvalwaterbehandeling, drainage van afvalwaterputten, en bijvoorbeeld in de industrie waar afvalwater met vaste stoffen wordt geproduceerd. Door het vermalen van het afval wordt verstopping van de pomp en leidingen voorkomen, wat zorgt voor een betrouwbaardere werking en minder onderhoud.

Voordelen grinder dompelpomp

Grinder dompelpompen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele dompelpompen:

  1. Vermaling van vast afval: Het belangrijkste voordeel van een grinder dompelpomp is het vermogen om vast afval, zoals vezels, grotere deeltjes, en ander vuil, te vermalen tot kleinere fragmenten. Dit verkleint de kans op verstoppingen van de pomp en de leidingen, waardoor de pompprestaties verbeteren en de kans op uitval wordt verminderd.

  2. Geschikt voor diverse toepassingen: Grinder dompelpompen zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen worden gebruikt in verschillende situaties waarin vast afval in vloeistoffen aanwezig is. Ze worden vaak toegepast in rioolwaterzuivering, afvalwaterbehandeling, industriële processen, drainage van afvalwaterputten, en meer.

  3. Verbeterde betrouwbaarheid: Door het verminderen van verstoppingsproblemen en het verlengen van de levensduur van de pomp, bieden grinder dompelpompen een betrouwbaardere werking en verminderen ze de noodzaak van regelmatig onderhoud en reparaties.

  4. Efficiëntie: Dankzij de vermalingstechnologie kunnen grinder dompelpompen efficiënter werken, zelfs in situaties met zwaar beladen vloeistoffen. Dit resulteert in lagere operationele kosten en energiebesparingen op de lange termijn.

  5. Veelzijdigheid in installatie: Grinder dompelpompen kunnen worden geïnstalleerd in verschillende configuraties, waaronder diepe putten, afvalwaterputten, ondergelopen kelders, en meer. Hun compacte en robuuste ontwerp maakt ze geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Grinder dompelpompen koop je bij PVCVoordeel

PVCVoordeel is dé specialist op het gebied van de aan- en afvoer van water. Daarom koop je ook je grinder dompelpomp natuurlijk bij PVCVoordeel. Naast een scherpe prijs staan we bekend om onze snelle levering.
Heb je nog een vraag of wil je informatie? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij geven je graag advies.

Filters