Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Balkeerkleppen

Een balkeerklep voorkomt het terugstromen van vloeistoffen in de leiding. Of je nu een waterleiding met schoon water of juist vervuild water hebt, de balkeerklep zorgt ervoor dat het water niet de verkeerde kant op stroomt.

Wat is een balkeerklep?

Een balkeerklep, ook wel bekend als een terugslagklep of keerklep, is een type klep dat wordt gebruikt om de stroom van vloeistoffen of gassen in één richting te regelen en terugstroming te voorkomen. Het werkt op basis van het principe van een bolvormig element (vaak een bal of schijf) dat zich opent wanneer er druk van de ene kant komt en sluit om terugstroming te voorkomen wanneer de druk van die kant afneemt.

Deze kleppen worden vaak gebruikt in pijpleidingsystemen, pompsystemen en rioolstelsels om te voorkomen dat vloeistoffen of gassen in de verkeerde richting stromen. Ze zijn essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van deze systemen, omdat ze bescherming bieden tegen schade door terugstroming en mogelijke contaminatie van drinkwater of andere vloeistoffen.

Balkeerkleppen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen, afhankelijk van de specifieke toepassing en de eigenschappen van de vloeistof of het gas dat wordt getransporteerd. Ze kunnen handmatig worden bediend, veerbelast zijn of worden aangedreven door de stroming van het medium zelf.

Over het algemeen zijn balkeerkleppen een essentieel onderdeel van veel industriële en huishoudelijke systemen waarin de controle van vloeistofstromen cruciaal is voor de werking en veiligheid.

Werking balkeerklep

Balkeerkleppen bieden een eenvoudige maar effectieve oplossing om ongewenste terugstroming van vloeistoffen te voorkomen. De werking ervan berust op een ingenieus ontwerp dat reageert op veranderingen in druk binnen de leidingen.

In de kern van een balkeerklep bevindt zich een interne bal, meestal gemaakt van rubber. Deze bal fungeert als het belangrijkste regulerende element. Wanneer er sprake is van terugstroming van water en er een tegenovergestelde druk ontstaat, komt de bal in actie. De toegenomen druk duwt de bal naar de klepopening, waardoor deze de leiding volledig afsluit. Op deze manier wordt de waterstroom geblokkeerd en voorkomt de klep dat het water ongewenst terugstroomt in het systeem. Dit voorkomt niet alleen mogelijke schade aan het leidingsysteem, maar zorgt er ook voor dat de pomp niet onnodig hoeft te werken.

Verschillende soorten balkeerkleppen

Bij PVCVoordeel bieden we twee typen balkeerkleppen aan om aan verschillende behoeften te voldoen. Onze PVC balkeerklep is geschikt voor licht vervuild restwater, terwijl onze gietijzeren balkeerklep beter presteert bij het oppompen van sterk vervuild water. Beide kleppen zijn voorzien van een rubberen bal voor het effectief afsluiten van de leiding en zijn verkrijgbaar in diverse diameters, zodat je altijd de juiste klep voor jouw toepassing kunt vinden.

Met onze hoogwaardige balkeerkleppen ben je verzekerd van betrouwbare bescherming tegen terugstroming en een efficiënte werking van jouw leidingsysteem.

Balkeerklep koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel hebben we een ruim assortiment balkeerkleppen en andere PVC appendages, zodat er altijd voor jouw situatie een passende oplossing is. Heb je nog een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag en geven je advies. Koop vandaag nog je balkeerklep bij PVCVoordeel en profiteer van de scherpe prijs!

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Filters