Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Lijngoten

In de hedendaagse tuinen wordt vaak veel bestrating gebruikt. Met de frequente zware regenbuien van tegenwoordig kan er in korte tijd veel water vallen dat niet snel genoeg wordt afgevoerd. Dit resulteert vaak in vervelende plassen die in jouw tuin achterblijven. Zelfs als je een prachtig terras hebt aangelegd, kunnen langdurige waterplassen ervoor zorgen dat de bestrating vies wordt en er verzakkingen optreden. Met een afvoergoot tuin, zoals een lijngoot, voorkom je dit.

Lijngoten in de tuin

Het installeren van lijngoten is hiervoor een oplossing. Een lijngoot is een smalle, langwerpige afvoergoot die je in jouw bestrating kunt integreren of als scheidingslijn tussen het terras en het gazon kunt plaatsen. Deze ingenieuze oplossing is ontworpen om overtollig hemelwater snel en effectief af te voeren naar de riolering, een infiltratiesysteem of een drainageput.

Lijngoten zijn een essentieel onderdeel van elk goed ontworpen hemelwaterafvoersysteem. Of je nu het regenwater bij je huis of bij een kantoorpand of ander gebouw wilt afvoeren, het beheren van regenwater is van cruciaal belang om wateroverlast te voorkomen en jouw eigendom te beschermen.

Lijngoot sleufrooster voor afwatering

Lijngoten, ook wel bekend als sleufgoten of afwateringsgoten, zijn smalle kanalen met een langwerpige vorm die zijn ontworpen om water op een gecontroleerde manier af te voeren. Ze worden in de grond geïnstalleerd en kunnen verschillende lengtes en breedtes hebben, afhankelijk van de behoeften van het project. Lijngoten kunnen op maat worden gemaakt om in bijna elk landschapsontwerp te passen, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor hemelwaterafvoer.

Lijngoten hebben het vermogen om een aanzienlijke hoeveelheid water op te vangen en het vervolgens af te voeren naar het riool of een speciale opvangput. Hierdoor voorkom je plassen in jouw tuin en behoud je niet alleen de schoonheid van jouw bestrating, maar voorkom je ook verzakkingen.

Afvoergoot rol bij wateroverlast

Lijngoten zijn ontworpen om regenwater efficiënt af te voeren en weg te leiden van gebieden die vatbaar zijn voor wateroverlast, zoals opritten, trottoirs en terrassen. Hierdoor voorkomen ze schade aan eigendommen en helpen ze overstromingen te voorkomen.

Daarnaast verminderen lijngoten het risico op gladde oppervlakken en plassen water, waardoor jouw buitenruimte veiliger wordt voor zowel voetgangers als voertuigen.

Lijngoot kunststof rooster

Moderne lijngoten zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen, zodat ze naadloos kunnen opgaan in jouw landschapsarchitectuur. Ze dragen bij aan een nette en aantrekkelijke buitenomgeving. Hoogwaardige lijngoten zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zoals kunststof, de pe kunststof lijngoot, waardoor ze bestand zijn tegen de tand des tijds, minimale onderhoudsvereisten hebben en geschikt zijn voor elke toepassing.

Het sleufrooster aan de bovenzijde van de lijngoot is naar je eigen wensen aan te passen. Zo is er een lijngoot met een lijngoot kunststof rooster maar er is ook een uitvoering met een RVS rooster, een rooster van staal of een aluminium rooster voor een moderne strakke uitstraling.

Kortom, als je wilt voorkomen dat jouw tuin na een regenbui verandert in een waterrijk gebied, overweeg dan de installatie van lijngoten. Deze slimme oplossing zal ervoor zorgen dat jouw buitenruimte schoon, netjes en goed beschermd blijft, ongeacht de weersomstandigheden.

Welke soorten lijngoten zijn er?

Lijngoten zijn een slimme oplossing voor een doeltreffende hemelwaterafvoer, en bij PVCVoordeel bieden we jou de keuze tussen twee verschillende hoogtes: 55 millimeter en 105 millimeter. Het is duidelijk dat de lijngoot met de grotere hoogte nog meer regenwater kan verwerken, waardoor jouw hemelwaterafvoersysteem in kortere tijd meer regenwater kan verwerken en afvoeren.

Onze lijngoten zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof en je hebt zelfs de optie om een verzinkt rooster op de kunststof bak te plaatsen. Hierdoor zijn ze duurzaam en bestand tegen de tand des tijds. Je kunt de lijngoten per meter kopen en met ons handige schuifsysteem zijn ze eenvoudig aan elkaar te koppelen.

Lijngoten naar eigen wens aan te passen

Wat onze lijngoten echt bijzonder maakt, is het feit dat elke goot is uitgerust met drie geperforeerde punten die je met een schroevendraaier kunt aanpassen. Hierdoor heb je volledige controle over de locatie van de onderuitlaat, waardoor je het systeem kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

De lijngoot plaatsen is moeiteloos en ze kunnen gemakkelijk worden aangesloten op de afvoer. Kies voor PVCVoordeel en maak jouw hemelwaterafvoer efficiënter en flexibeler dan ooit tevoren.

Lijngoot met zandvanger sleufrooster

Lijngoten zijn naar eigen wens samen te stellen. Met een eindkap maak je een begin en een eindstuk aan de lijnafwatering. Daarnaast heeft de lijngoot een zijuitloop waar een afvoerbuis op kan worden aangesloten. Om te voorkomen dat je last krijgt van nare geurtjes uit het riool adviseren wij bij het aansluiten van de lijnafwatering op de riolering om een stankafsluiter te plaatsen, zodat dit waterslot dit kan voorkomen.
Met een zandvanger voorkom je dat zand en ander vuil verstoppingen veroorzaken in de regenwaterafvoer.

Groot assortiment lijngoten

Een lijngoot kopen betekent niet alleen dat je zorgt voor een effectieve hemelwaterafvoer, maar ook dat jouw terras een stijlvolle en luxueuze uitstraling krijgt. Bij PVCVoordeel vind je eenvoudig het perfecte type lijngoot die aan al jouw wensen voldoet, waardoor je afscheid kunt nemen van hinderlijke waterplassen op jouw terras.

Met een paar klikken in onze webshop heb je toegang tot een breed assortiment lijngoten, zoals de Nicoll Connecto en de Hexaline, die niet alleen zorgen voor een efficiënte waterafvoer, maar ook bijdragen aan de visuele aantrekkingskracht van jouw buitenruimte. Onze lijngoten zijn ontworpen om strak en naadloos in jouw terras te passen, waardoor ze een vleugje luxe toevoegen aan jouw omgeving. Bestel daarom vandaag nog jouw lijngoot.

Lijngoten koop je voordelig bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel begrijpen we het belang van snelheid en klantenservice. Daarom zorgen we voor razendsnelle verzending van jouw lijngoot, zodat je snel kunt genieten van de voordelen van een verbeterde hemelwaterafvoer en een verfraaid terras. Onze vriendelijke klantenservice staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de juiste lijngoot voor jouw behoeften.

Aarzel niet langer, verbeter jouw buitenruimte en zorg voor een effectieve hemelwaterafvoer met een stijlvolle lijngoot van PVCVoordeel. Ontdek vandaag nog onze uitgebreide selectie installatiemateriaal en profiteer van een naadloze combinatie van functionaliteit en esthetiek.

Veelgestelde vragen

Wat is een lijngoot?

Een lijngoot is een lineair afvoersysteem dat wordt gebruikt voor het verzamelen en afvoeren van regenwater, oppervlaktewater of ander vloeistoffen langs een lineair pad, zoals trottoirs, opritten of andere verharde oppervlakken.

Waar wordt een lijngoot voor gebruikt?

Lijngoten worden gebruikt om water af te voeren van verharde oppervlakken, zoals wegen, parkeerplaatsen, trottoirs en binnenruimtes zoals garages. Ze voorkomen waterophoping en verminderen het risico op overstromingen.

Kunnen lijngoten ook binnen worden gebruikt?

Ja, lijngoten kunnen ook binnen worden gebruikt, bijvoorbeeld in garages, magazijnen of andere binnenruimtes waar waterafvoer nodig is.

Kunnen lijngoten worden gebruikt op opritten?

Ja, sommige lijngoten zijn speciaal ontworpen om verkeersbelasting te weerstaan en kunnen worden gebruikt op opritten en parkeerplaatsen.

Hoe wordt een lijngoot geïnstalleerd?

De installatie van een lijngoot omvat het graven van een sleuf, het plaatsen van de goot in de sleuf, het aansluiten van de goot op een afvoersysteem en het zorgen voor een goede helling voor waterafvoer. Het is belangrijk om de installatiehandleiding van de specifieke lijngoot te volgen.

Installatiemateriaal

Z