Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

waterslangen

Een waterslang is een flexibele buis of slang die wordt gebruikt om water van de ene plaats naar de andere te transporteren. Waterslangen zijn ontworpen om water gemakkelijk en efficiënt van een watertoevoerbron, zoals een kraan, pomp of waterbron, naar de gewenste bestemming te leiden. Ze worden in verschillende toepassingen gebruikt, zowel binnen als buiten, en zijn verkrijgbaar in diverse materialen, lengtes en diameters om aan specifieke behoeften te voldoen.

Assortiment waterslangen bij PVCVoordeel

In ons assortiment hebben we allerlei soorten slangen. Naast de alom bekende tuinslang ook platte blauwe slangen die bijvoorbeeld aan de dompelpomp kunnen worden bevestigd om een ondergelopen kelder leeg te pompen. Maar denk ook aan een flexibele PVC slang, ook wel zwembadslang genoemd, welke veel wordt gebruikt bij zwembaden en whrilpools (jacuzzi's of spa's). Tevens heeft PVCVoordeel zuigslangen in haar assoriment die aan een pomp kunnen worden bevestigd om water uit een sloot te pompen voor de beregening of voor drinkwater van het vee. Kortom vele soorten slangen in diverse diameters en lengtes voor veel verschillende toepassingen.

Veel verschillende toepassingen waterslangen

Enkele veelvoorkomende toepassingen van waterslangen zijn onder andere:

  1. Tuinbewatering: Waterslangen, in dit geval tuinslangen, worden vaak gebruikt om tuinen, planten, gazons en bloemenbedden te besproeien. Ze kunnen worden aangesloten op sproeiers, irrigatiesystemen of gewoon met de hand worden vastgehouden om de gewenste gebieden water te geven.

  2. Auto wassen: Waterslangen zijn handig voor het wassen van voertuigen, of dat nu thuis of in een professionele carwash is. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met sproeipistolen of mondstukken om de waterstraal te regelen.

  3. Bouw en bouwplaatsen: Op bouwplaatsen worden waterslangen gebruikt voor algemeen schoonmaken, stofbeheersing, het legen van een ondergelopen ruimte, het mengen van beton en andere bouwgerelateerde taken.

  4. Landbouw en landbouw: In de landbouw worden professionele waterslangen gebruikt met een grotere diameter en een dikkere wanddikte dan gewone tuinslangen. Deze slangen worden ingezet voor irrigatiedoeleinden, zowel op grote akkerbouwvelden als in de veeteelt. Ook worden veel zuigslangen, ook wel spiraalslangen gebruikt voor de aanvoer van schoon water naar een pomp of de afvoer van vervuild water.

  5. Industriële toepassingen: Waterslangen worden in verschillende industriële omgevingen gebruikt, zoals voor het koelen van machines, het vervoeren van vloeistoffen en het beheersen van stof en luchtvervuiling.

  6. Zwembaden, spa's, jacuzzi's en whirlpools: Waterslangen, zoals de zwembadslang wordt veel gebruikt bij de aanleg van zwembaden voor de aanvoer van water naar de zwembadpomp.

Waterslangen van verschillende materialen

Waterslangen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder rubber, PVC (polyvinylchloride) en polyurethaan, en ze variëren in lengte en diameter. De keuze van de juiste waterslang hangt af van de specifieke toepassing, de benodigde lengte en de waterdrukvereisten. Het is belangrijk om de juiste waterslang te selecteren om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de beoogde taak en om verspilling van water en energie te voorkomen.

Filters