Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Hemelwaterafvoer

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen die perfect aansluit bij uw woning? Dan bent u bij PVC Voordeel aan het juiste adres! U vindt bij ons onder andere regenpijpen, dakgoten en vele hulpstukken in diverse afmetingen en kleuren. Of u nu een bruine, witte of zwarte hemelwaterafvoer wenst, wij leveren het. U stelt bij ons eenvoudig zelf uw complete afvoer samen. Bekijk direct online ons uitgebreide assortiment en profiteer van scherpe prijzen!

Hemelwaterafvoer regenpijp

Om regenwater snel weg te leiden, heeft u goede HWA-buizen nodig voor uw hemelwaterafvoer. De regenpijp voor uw afvoersysteem kunt u bij ons bestellen in diverse afmetingen. Welke maat het meest geschikt is, hangt af van de grootte van uw dak. Wij helpen u graag bij het samenstellen van de juiste hemelwaterafvoer. Voor de regenpijp vindt u daarom hieronder de diverse doorsnedes en bijbehorende dakoppervlakken.

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

De hoeveelheid regenwater die verwerkt kan worden geldt per buis. U kunt eenvoudig zelf berekenen welke buis geschikt is voor uw afvoer, als u de grootte van uw dak weet. Heeft u bijvoorbeeld een dak van 200 m2? Dan heeft u voor een efficiënte afvoer van regenwater genoeg aan twee regenpijpen van 100 mm.

Hemelwaterafvoer PVC

U kiest voor pure kwaliteit met een hemelwaterafvoer van PVC. Dit sterke materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals vrieskou en tropische temperaturen. Dit geldt voor zowel de dakgoot en regenpijpen als alle hulpstukken. Naast onderdelen voor een hemelwaterafvoer van PVC, vindt u bij ons ook producten om een afvoer van bijvoorbeeld zink of staal samen te stellen. Wat voor hemelwaterafvoer u ook wenst, bij PVC voordeel zit u altijd goed! Wij hebben een grote eigen voorraad en zorgen voor een snelle verzending van uw bestelling.

Hemelwaterafvoer infiltratie

Wij hebben alles in huis voor een goede hemelwaterafvoer en de infiltratie van regenwater. U kunt bij ons onder andere een infiltratiekrat of zinkput bestellen. Zowel het krat als de put worden ingegraven in de grond en vangen regenwater op. Dit water wordt later gedoseerd afgegeven aan de grond. Zo blijft de vochtigheidsgraad beter in balans. Een juiste hemelwaterafvoer en efficiënte infiltratie van regenwater komt niet alleen uw tuin ten goede, maar ontlast bovendien de riolering. Profiteer van de vele voordelen en bestel uw infiltratiesysteem bij PVC Voordeel!

Hemelwaterafvoer aanleggen

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen? Dan hoeft u geen professional in te huren. Deze klus klaart u eenvoudig zelf! Bij veel systemen kunt u de diverse onderdelen in elkaar schuiven. Dit maakt niet alleen de montage gemakkelijk, maar heeft ook voordelen als u last heeft van een verstopping. In dat geval haalt u de onderdelen moeiteloos van elkaar af, zodat u het probleem snel op kunt lossen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Daarom kunt u bij ons diverse HWA hulpstukken bestellen als u een hemelwaterafvoer gaat aanleggen. Heeft u een plat dak? Bestel dan direct een passende bladvanger mee voor uw kiezel- of vergaarbak. De drain of bladvanger houdt bladeren en ander vuil tegen, zodat uw afvoer niet verstopt raakt en het regenwater efficiënt afgevoerd kan worden.

Hemelwaterafvoer berekenen

Het is belangrijk om de minimale afmetingen van uw hemelwaterafvoer goed te berekenen. Alleen een systeem dat over voldoende capaciteit beschikt, kan hemelwater goed wegleiden. Voor de berekening heeft u de maten van uw dak nodig. Hoe groter het dakoppervlak, hoe meer water het afvoersysteem moet verwerken. Wij helpen u graag op weg bij het berekenen van de vereiste afmetingen voor uw hemelwaterafvoer. Onderstaand hebben we de diverse maten voor mastgoten en bakgoten voor u op een rij gezet.

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 4 inch
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Heeft u vragen over onze producten, het samenstellen of aanleggen van uw hemelwaterafvoer of het berekenen van de juiste maten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Wat is hemelwaterafvoer?

Een hemelwaterafvoer is een systeem dat overtollig regenwater opvangt en afvoert. Het wordt gebruikt om lekkage aan uw dak te voorkomen. Als het water vrij wegstroomt, kan het zich nergens verzamelen of ophopen. Het water wordt als eerste opgevangen in de dakgoot. Doordat de dakgoot net niet helemaal waterpas loopt, maar in een lichte helling, stroomt het water naar het laagste punt. Van daaruit wordt het door de regenpijp naar beneden geleid. Op dit punt wordt de hemelwaterafvoer aangesloten op het riool, een aparte afvoer richting een sloot of een infiltratieput of infiltratiekrat. Bij infiltratie wordt regenwater gedoseerd aan de grond afgegeven.

Hoe diep moet hemelwaterafvoer liggen?

Dat hangt af van de vraag of u de regenpijp op een gescheiden afvoer aansluit of op het riool. Wanneer u regenwater wilt afvoeren via een apart systeem, moet de regenpijp uitkomen op zo’n 70 cm onder het maaiveld. Op deze diepte bevriest het water namelijk niet. Wilt u uw regenpijp op het riool laten uitkomen? Dan raden we u aan om gebruik te maken van een hemelwatersifon. Daarmee voorkomt u dat er een nare luchtjes uit het rioollucht via de regenpijp omhoog kruipen. Bij plaatsing van een infiltratiekrat raden wij aan deze op ongeveer 80 cm diepte te plaatsen.

Hoe hemelwaterafvoer aanleggen?

Om het regenwater van het dak af te voeren heeft u een dakgoot en een of meerdere regenpijpen nodig. Wilt u het water niet via het riool afvoeren, dan kunt u ervoor kiezen om een infiltratiekrat in uw tuin in te graven. Bij platte daken wordt vaak gebruik gemaakt van een vergaar- of kiezelbak. Bij een schuin dak met dakpannen plaatst u eerst meerdere beugels aan het dakbeschot, in een rechte lijn met de helling van het dak. U legt de dakgoot niet loodrecht maar enigszins schuin richting de plek waar de regenpijp moet worden aangesloten. Vervolgens sluit u de regenpijp aan op de dakgoot. Aan de onderzijde kunt u de regenpijp aansluiten op het riool, een aparte afvoer of een infiltratieput of infiltratiekrat.

Waarom regenwaterafvoer kopen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u alle materialen die u nodig heeft om de waterhuishouding rond huis en tuin tot in puntjes te regelen. Naast dakgoten, regenpijpen en infiltratiesystemen vindt u in onze webshop ook drainagesystemen en beregeningssystemen. In onze webshop bestelt u heel gemakkelijk alle gereedschappen, montagematerialen, buizen en hulpstukken die u nodig heeft. Wilt u voor een scherpe prijs uw complete regenwaterafvoer op orde brengen? Dan bent u bij PVC Voordeel aan het juiste adres! Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice!

Installatiemateriaal

Z