Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Hemelwaterafvoer

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen die perfect aansluit bij uw woning? Dan bent u bij PVC Voordeel aan het juiste adres! U vindt bij ons onder andere regenpijpen, dakgoten en vele hulpstukken in diverse afmetingen en kleuren. Wenst u een bruine, witte of zwarte hemelwaterafvoer van PVC of een zinken afvoersysteem? Wij leveren het. U stelt bij ons eenvoudig zelf uw complete systeem voor hemelwaterafvoer samen om overtollig regenwater op te vangen en af te voeren. Bekijk direct online ons uitgebreide assortiment en profiteer van scherpe prijzen!

De regenpijp: de nummer 1 voor hemelwaterafvoer

Om regenwater snel weg te leiden, heeft u goede HWA-buizen nodig voor uw hemelwaterafvoer. De regenpijp voor uw afvoersysteem kunt u bij ons bestellen in diverse afmetingen. Welke maat het meest geschikt is, hangt af van de grootte van uw dak. Wij helpen u graag bij het samenstellen van de juiste hemelwaterafvoer. Voor de regenpijp vindt u daarom hieronder verschillende doorsnedes en bijbehorende dakoppervlakken.

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m² dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m² dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m² dakoppervlak

De hoeveelheid regenwater die verwerkt kan worden, geldt per buis! U kunt eenvoudig zelf berekenen welke buis geschikt is voor uw afvoer, als u de grootte van uw dak weet. Heeft u bijvoorbeeld een dak van 200 m²? Dan heeft u voor een efficiënte afvoer van regenwater genoeg aan twee regenpijpen van 100 mm.

PVC is een veelgebruikt materiaal voor hemelwaterafvoer attributen

U kiest voor hoge kwaliteit met een hemelwaterafvoer van PVC. Dit sterke materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals vrieskou en tropische temperaturen. Dit geldt voor zowel de dakgoot, regenpijpen als voor alle hulpstukken. Naast onderdelen voor een hemelwaterafvoer van PVC, vindt u bij ons ook producten om een afvoer van bijvoorbeeld zink of staal samen te stellen. Wat voor hemelwaterafvoer u ook wenst, bij PVC Voordeel zit u altijd goed! Wij hebben een grote eigen voorraad en zorgen voor een snelle verzending van uw bestelling.

Hemelwater opvangen en hergebruiken

We hebben alles in huis voor een goede hemelwaterafvoer, maar ook voor het opvangen en hergebruiken van regenwater. Het hergebruiken van regenwater is een duurzame en milieuvriendelijke oplossing en levert u bovendien een besparing op.

Een veelgebruikte methode om regenwater op te vangen is door het installeren van regenwatertanks of regentonnen. Het opgeslagen regenwater kan op diverse manieren worden gebruikt, zoals voor het besproeien van de tuin, het wassen van de auto of het doorspoelen van het toilet. Deze methode is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend en daarom steeds populairder. Maar het kan ook anders, maak bijvoorbeeld gebruik van een infiltratiesysteem. Dit zit in de grond waardoor het niet in de weg zit en u hoeft minder te bewateren wanneer het wat droger is.

Infiltratiesysteem

Voor de infiltratie van regenwater kunt u bij ons onder andere een infiltratiekrat of zinkput bestellen. Zowel het krat als de put worden ingegraven in de grond en vangen regenwater op. Dit water wordt later gedoseerd afgegeven aan de grond. Zo blijft de vochtigheidsgraad beter in balans. Een juiste hemelwaterafvoer en efficiënte infiltratie van regenwater komt niet alleen uw tuin ten goede, maar ontlast bovendien de riolering. Profiteer van de vele voordelen en bestel uw infiltratiesysteem bij PVC Voordeel!

Eenvoudig zelf uw hemelwaterafvoer aanleggen

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen? Dan hoeft u geen professional in te huren. Deze klus klaart u eenvoudig zelf! Bij veel systemen kunt u de diverse onderdelen in elkaar schuiven. Dit maakt niet alleen de montage gemakkelijk, maar heeft ook voordelen als u last heeft van een verstopping. In dat geval haalt u de onderdelen moeiteloos van elkaar af, zodat u het probleem snel op kunt lossen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Dit doet u met het hoogwaardige installatiemateriaal van PVC Voordeel.

HWA buizen en hulpstukken

Voor een goede hemelwaterafvoer heeft u goede materialen nodig. Daarom kunt u bij ons diverse HWA hulpstukken en buizen bestellen als u een hemelwaterafvoer gaat aanleggen. Hiermee loopt al het water vlot naar een riool, put, regenwatertank of infiltratiesysteem en voorkomt u dat water zich ophoopt, met alle gevolgen van dien.

Dakgoten

Zonder dakgoot loopt al het regenwater volledig langs de muren van uw huis, schuur of ander gebouw. Dit water kan vochtproblemen, gevelschade en lekkages veroorzaken. Een dakgoot is dus een essentieel onderdeel voor hemelwaterafvoer. Ook bij een overkapping is het prettig dat regenwater wordt opgevangen. Bekijk ons uitgebreide assortiment en stel de vormgeving van uw dakgoot af op uw (tuin)huis of andere toepassing, dit zal de uitstraling nog meer ten goede komen.

Afvoerputten en lijngoten

Er bestaan verschillende soorten putten en goten om regenwater van de grond af te voeren. Lijnafwatering is een populaire oplossing bij bestrating. Denk hierbij aan terrassen en parkeerplaatsen of langs uw huis of garage. Een lijngoot is onopvallend en mede daardoor een stijlvolle oplossing om regenwater snel op te vangen en af te voeren.

Bereken de capaciteit van uw hemelwaterafvoer

Het is belangrijk om de minimale afmetingen van uw hemelwaterafvoer goed te berekenen. Alleen een systeem dat over voldoende capaciteit beschikt, kan hemelwater goed wegleiden. Voor de berekening heeft u de maten van uw dak nodig. Hoe groter het dakoppervlak, hoe meer water het afvoersysteem moet verwerken. We helpen u graag op weg bij het berekenen van de vereiste afmetingen voor uw hemelwaterafvoer. Onderstaand hebben we de diverse maten voor mastgoten en bakgoten voor u op een rij gezet.

Hemelwaterafvoer berekenen voor een mastgoot

 • Dakoppervlakte tot 35 m²: een mastgoot met een diameter van 4 inch/
 • Dakoppervlakte tot 100 m²: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m²: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m²: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m²: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Hemelwaterafvoer berekenen voor een bakgoot

 • Dakoppervlakte tot 20 m²: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m²: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m²: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m²: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Ook bij een plat dak is goede hemelwaterafvoer belangrijk

Een plat dak heeft, in tegenstelling tot een hellend dak, geen natuurlijke afvoer van regenwater. Hier blijft eigenlijk altijd wat water op staan. Bij een goed ontwerp van het dak loopt het overtollige regenwater weg in de afvoer, maar dit betekent ook dat ander vuil makkelijk blijft liggen en uiteindelijk meezakt. Heeft u een plat dak? Bestel dan direct een passende bladvanger mee voor uw kiezel- of vergaarbak. De drain of bladvanger houdt bladeren en ander vuil tegen, zodat uw afvoer niet verstopt raakt en het regenwater efficiënt afgevoerd kan worden.

Veelgestelde vragen

Wat is hemelwaterafvoer?

Een hemelwaterafvoer is een systeem dat overtollig regenwater opvangt en afvoert. Het wordt gebruikt om lekkage aan uw dak te voorkomen. Als het water vrij wegstroomt, kan het zich nergens verzamelen of ophopen. Het water wordt als eerste opgevangen in de dakgoot. Doordat de dakgoot net niet helemaal waterpas loopt, maar in een lichte helling, stroomt het water naar het laagste punt. Van daaruit wordt het door de regenpijp naar beneden geleid. Op dit punt wordt de hemelwaterafvoer aangesloten op het riool, naar een aparte afvoer richting een sloot of in een infiltratieput of infiltratiekrat. Bij infiltratie wordt regenwater gedoseerd aan de grond afgegeven.

Hoe diep moet hemelwaterafvoer liggen?

Dat hangt af van de vraag of u de regenpijp op een gescheiden afvoer aansluit of op het riool. Wanneer u regenwater wilt afvoeren via een apart systeem, moet de regenpijp uitkomen op zo’n 70 cm onder het maaiveld. Op deze diepte bevriest het water namelijk niet. Wilt u uw regenpijp op het riool laten uitkomen? Dan raden we u aan om gebruik te maken van een hemelwatersifon. Daarmee voorkomt u dat er nare luchtjes uit het riool via de regenpijp omhoog kruipen. Bij plaatsing van een infiltratiekrat raden we aan deze op ongeveer 80 cm diepte te plaatsen.

Hoe hemelwaterafvoer aanleggen?

Om het regenwater van het dak af te voeren heeft u een dakgoot en een of meerdere regenpijpen nodig. Wilt u het water niet via het riool afvoeren, dan kunt u ervoor kiezen om een infiltratiekrat in uw tuin in te graven. Bij platte daken wordt vaak gebruik gemaakt van een vergaar- of kiezelbak. Bij een schuin dak met dakpannen plaatst u eerst meerdere beugels aan het dakbeschot, in een rechte lijn met de helling van het dak. U legt de dakgoot niet loodrecht, maar enigszins schuin richting de plek waar de regenpijp moet worden aangesloten. Vervolgens sluit u de regenpijp aan op de dakgoot. Aan de onderzijde kunt u de regenpijp aansluiten op het riool, een aparte afvoer of een infiltratieput of infiltratiekrat.

Waarom regenwaterafvoer kopen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u alle materialen die u nodig heeft om de waterhuishouding rond uw huis en tuin tot in de puntjes te regelen. Naast dakgoten, regenpijpen en infiltratiesystemen vindt u in onze webshop ook drainagesystemen en beregeningssystemen. In onze webshop bestelt u heel gemakkelijk alle gereedschappen, montagematerialen, buizen en hulpstukken die u nodig heeft. Wilt u voor een scherpe prijs uw complete regenwaterafvoer op orde brengen? Dan bent u bij PVC Voordeel aan het juiste adres! Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice!

Installatiemateriaal

Z