Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Knelkoppeling

Een knelkoppeling is een betrouwbare oplossing om leidingen aan elkaar te bevestigen, zonder dat je hiervoor hoeft te lassen of te solderen. Een knelkoppeling wordt ook wel een knelfitting genoemd en is praktisch altijd vervaardigd uit messing.

Kortom, dit type messing koppeling is ontzettend handig, omdat je moeiteloos en in zeer korte tijd verschillende leidingsonderdelen solide aan elkaar kunt bevestigen. Bij PVCVoordeel bestel je ieder type knelkoppeling en overige producten op het gebied van drukleidingsystemen altijd voor een vaste lage prijs!

Knelkoppelingen geschikt voor leiding water én gas

Onze knelkoppelingen zijn bijzonder veelzijdig, doordat ze zowel geschikt zijn voor het verbinden van gas- als waterleidingen . Deze unieke eigenschap maakt ze onderscheidend ten opzichte van andere fittingen, waarbij het cruciaal is om de juiste soort aan te schaffen voor een gas- of waterleiding.

De koppelingen hebben een diameter van 10 mm, 12 mm, 15 mm, 22 mm, 28 mm, 35 mm 42 mm en zelfs 54 mm. Klik eenvoudig het juiste aantal stuks van elke benodigde diameter aan in onze shop. Naast de bekende messing knelfittingen, zoals de rechte koppeling en de knie heeft PVCVoordeel ook een muurplaat met een knel koppeling in haar assortiment.

Bovendien zijn de knelkoppelingen voorzien van zowel het Kiwa-keurmerk als het Gastec QA keurmerk . Het Kiwa-keurmerk betekent dat de knelfittingen geschikt zijn voor water om te drinken en het Gastec-keurmerk toont aan dat ze veilig te gebruiken zijn met gas. Hierdoor kan je met vertrouwen gebruik maken van knelkoppelingen, wetende dat ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen en voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.

Gasleiding verloop met een knelkoppeling

Een knelkoppeling voor gasleidingen is een betrouwbare methode om gasleidingen met elkaar te verbinden zonder de noodzaak van lassen of solderen. Dit is met name cruciaal bij gasleidingen vanwege veiligheidsredenen.

Het installeren van een knelkoppeling is eenvoudig; je bevestigt de koppeling aan één leiding en kunt dan moeiteloos de andere leiding erop aansluiten. Het enige wat je hoeft te doen, is de juiste maat kiezen en de gasleiding knelkoppeling online bestellen. Deze knelkoppelingen zijn meestal vervaardigd uit messing, wat duurzaam en corrosiebestendig is, en bieden een lekvrije verbinding voor uw gasleidingen.

Knelfitting voor de waterleiding

Een knelkoppeling voor de waterleiding vormt een uiterst handige oplossing voor het aanleggen van een toevoersysteem voor water. Traditioneel worden onderdelen van een leiding voor water, waaronder ook drinkwater, met elkaar gelast of gesoldeerd, wat een arbeidsintensief en complex proces is.

Tegenwoordig is er echter een efficiëntere en snellere methode beschikbaar. Je kunt namelijk de diverse onderdelen van uw watertoevoersysteem met elkaar verbinden door gebruik te maken van een knelfitting voor water.

Onderdelen knelkoppeling op een rij

Een knelkoppeling van welke diameter dan ook, bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is er het huis van de koppeling. Aan dit centrale gedeelte van de messing koppeling wordt een knelring en een wartel bevestigd. Met de wartel wordt deze ring om de koperen of stalen buis gekneld. Daardoor ontstaat een lekvrije waterdichte verbinding.

De onverwoestbare messing knelkoppeling

De messing knelkoppeling is de meest bekende variant van deze soort koppelingen. Het voordeel van messing knelfittingen heeft te maken met het feit dat deze gemaakt zijn van een legering van zink en koper, waardoor ze buitengewoon duurzaam zijn en een lange levensduur hebben. Bovendien bieden we ook de bonfix messing koppeling aan in ons assortiment, voor degenen die daar de voorkeur aan geven. De messing knelkoppeling vormt in elk geval een betrouwbare oplossing voor gas- en waterleidingen en is beschikbaar in diverse afmetingen.

Ook de hoogwaardige Bonfix koppeling met knel vind je bij ons

Zoek je een Bonfix knelkoppeling van messing? Bekijk dan direct ons uitgebreide online assortiment met hoogwaardige drukleidingen fittingen van dit gerenommeerde merk. Zo heeft PVCVoordeel naast de meest populaire knelfittingen van Bonfix, zoals de Bonfix messing knie, ook een Bonfix messing kruisstuk en een Bonfix messing schroefknie van elke gangbare diameter in haar aanbod.

De messing koppeling met knel staat bekend om de lange levensduur en de garantie dat deze lekdicht is, zowel in het geval van gas- als waterleidingen. Zo heb je een betaalbare, maar zeker ook veilige oplossing voor het verbinden van leidingsonderdelen.

Knelkoppeling koop je bij PVCVoordeel

Voordelig een knelkoppeling met Kiwa keurmerk kopen , dat doe je uiteraard bij PVCVoordeel! Wij hebben een groot assortiment knelkoppelingen voorzien van het Kiwa keurmerk. Je profiteert direct van onze standaard lage prijzen. Bestel dan ook voordelig het leidinggereedschap en ander materiaal mee, zodat je na bezorging meteen aan de slag kan gaan met het monteren van de koppeling. Een bijkomend voordeel van een messing knelkoppeling kopen bij PVCVoordeel is, dat je de bestelling ook nog eens snel in huis hebt. En mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met onze klantenservice.

Veelgestelde vragen

Wat is een knelkoppeling?

Het is een knelfitting die wordt gebruikt bij loodgieterswerk en elektrische buissystemen om twee buizen of dunwandige leidingen met elkaar te verbinden. Het bestaat doorgaans uit drie componenten: een wartelmoer, een knelring en het huis van de koppeling. De werking van een knelkoppeling is gebaseerd op het principe van compressie.

Hoe werkt een knelkoppeling?

De knelfitting bestaat uit drie onderdelen: de knelring, knelmoer en het huis. De knelring wordt tussen de twee uiteinden van de te verbinden buizen geplaatst, het heeft een conische vorm. De knelmoer is een schroefdraadgedeelte van de koppeling. Het wordt over de buizen geschoven en dient om de knelring op zijn plaats te houden. Het huis is het centrale deel van de knelfitting waarin de knelring zich bevindt. Om een buis met een knelkoppeling te verbinden plaats je eerst de knelring tussen de twee buizen. Vervolgens schuif je de knelmoer over de buizen en draai je deze aan op het huis. Terwijl je de moer aandraait, zal de knelring zich vervormen omdat de hoek van het huis kleiner is dan die van de moer. Dit resulteert in een stevig en lekvrije verbinding tussen de buizen.

Installatiemateriaal

Z