Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
MerkenBlog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC buizen

Op zoek naar PVC buizen voor een efficiënte riolering en afvoer van vuil water? Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan PVC buizen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Of je nu een binnenriolering of buitenriolering wilt aanleggen, onze PVC buizen bieden de perfecte oplossing voor uw afvoersysteem

Dikwandige PVC buizen voor riolering

Met onze PVC buizen, ook wel afvoerbuizen of rioolbuizen genoemd, ben je verzekerd van betrouwbare prestaties en een langdurige levensduur. Onze dikwandige PVC buizen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de belastingen van een rioleringssysteem en zorgen voor een vlotte doorstroming van water en vuil.

Bij het kiezen van de PVC buizen voor de riolering is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de classificaties zoals SN2, SN4 en SN8. Deze classificaties geven de sterkte en belastbaarheid van de PVC buizen aan. Hieronder leggen we de verschillen tussen SN2, SN4 en SN8 uit, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

SN2 PVC Buizen

SN2 PVC buizen hebben een lagere sterkteklasse en zijn geschikt voor lichte toepassingen waar minder belasting vereist is. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld tuin- en landschapsirrigatie of drainage van regenwater. Een regenpijp heeft bijvoorbeeld de sterketklasse SN2. Over een regenpijp komt ook geen verkeer heen en de regenpijp zal daarom ook niet zwaar belast worden. Ook een landbouwbuis, een zwarte PVC buis, ook wel recyclingbuis genoemd, heeft de klasse SN2. Dit wordt ook wel een dunwandige PVC buis genoemd.

SN4 PVC Buizen

SN4 PVC buizen behoren tot de middelste sterkteklasse en bieden meer duurzaamheid en belastbaarheid dan SN2 buizen. PVC buizen met een stijfheidsklasse SN4 worden dikwandige PVC buizen genoemd.
Ze zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder reguliere rioolsystemen, afvoer van huishoudelijk afvalwater en industriële drainage. SN4 buizen zijn bestand tegen normale verkeersbelasting (geen zware trekkers met zwaarbeladen aanhangers en zwaar beladen vrachtwagen) en bieden betrouwbare prestaties in verschillende omgevingen.

SN8 PVC Buizen

SN8 PVC buizen behoren tot de hoogste sterkteklasse en zijn geschikt voor zwaardere toepassingen met een hoge verkeersbelasting, zoals zware trekkers met zwaarbeladen aanhangers en zwaar beladen vrachtwagens. Ze bieden maximale sterkte, stijfheid en duurzaamheid, waardoor ze ideaal zijn voor grote rioolsystemen, gemeentelijke afvalwaterstromen en infrastructuurprojecten waar intensief verkeer en druk op de buizen wordt verwacht.

Bij het kiezen tussen de dunwandige PVC buis met stijfheidsklasse SN2 of de dikwandige PVC buizen met stijfheidsklasses SN4 en SN8 is het belangrijk om de specifieke eisen van je project in overweging te nemen. Denk aan de beoogde toepassing, verkeersbelasting, omgevingsfactoren en de verwachte levensduur van het systeem. Door de juiste sterkteklasse te selecteren, zorg je ervoor dat je PVC buizen optimaal presteren en lang meegaan.

Bij ons vind je een breed assortiment PVC buizen in verschillende sterkteklassen en diameters. We bieden hoogwaardige PVC buizen die voldoen aan de vereiste normen en specificaties voor betrouwbare en duurzame oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en advies bij het kiezen van de juiste PVC buizen voor jouw project.

Onze PVC buizen beschikken over het KOMO keurmerk

Onze PVC buizen zijn voorzien van het KOMO keurmerk, wat staat voor kwaliteit en conformiteit met de geldende normen en eisen. Zo kun je met een gerust hart vertrouwen op de betrouwbaarheid en veiligheid van onze producten.

Het KOMO keurmerk is een onafhankelijk keurmerk dat staat voor kwaliteit en conformiteit met de Nederlandse normen en specificaties. PVC buizen met dit keurmerk hebben een uitgebreid proces van testen en inspecties ondergaan om te garanderen dat ze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van materiaalsterkte, dimensionale nauwkeurigheid en prestaties.

Door te kiezen voor PVC buizen met het KOMO keurmerk geniet je van verschillende voordelen. Ten eerste bieden ze een uitstekende duurzaamheid en langdurige prestaties, zelfs onder zware belastingen en extreme omgevingscondities. Daarnaast zorgen ze voor een veilige en betrouwbare werking, omdat ze voldoen aan de strikte normen voor veiligheid en kwaliteit.

PVC buis met een glad uiteinde of met manchet

We bieden verschillende systemen aan van PVC buizen, gladde buizen en PVC buizen met een manchet. Gladde PVC buizen worden aan met behulp van hard PVC lijm gelijmd aan een PVC hulpstuk met een mof uiteinde. PVC buizen met een manchet uiteinde worden bevestigd zonder lijm. De rubberen ring aan de binnenzijde van de manchet zorgt als deze over de volgende PVC buis (of een PVC hulpstuk met een spie uiteinde) heengeschoven is, direct voor een waterdichte verbinding. Dit is een snelle en gemakkelijke verbinding tussen buizen, wat tijd en moeite bespaart.

Gemakkelijk online PVC buizen bestellen

Bekijkt u hier op uw gemak online de verschillende PVC buizen voor binnen- en buitenriolering van PVC voordeel en maak uw keuze. Bij PVC Voordeel kunt u naast u PVC buizen ook terecht voor al uw andere producten op het gebied van installatiemateriaal. PVC voordeel levert uw bestelling altijd zo snel mogelijk en u profiteert bovendien van zeer voordelige prijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is een pvc buis?

Pvc staat voor polyvinylchloride wat een betaalbaar en gemakkelijk te bewerken materiaal is. Een pvc buis is een doorgaans grijze buis die gebruikt wordt voor de aan- en afvoer van water. Het kan hier om zowel vuil als schoon water gaan. Pvc buizen worden ook gebruikt om elektriciteitskabels doorheen te trekken zodat die niet ergens open en bloot aan de muur of over de grond hangen of liggen.

Hoe buig je pvc buis?

Pvc buis kunt u op verschillende manieren buigen, namelijk door de buis te verwarmen met behulp van een buigveer of door middel van hitte van bijvoorbeeld een föhn. Als de buitentemperatuur beneden de 10 graden Celsius komt, is het zelfs nodig om de buis wat op te warmen. Zo niet, dan loopt u kans dat de buis breekt wanneer u hem probeert te buigen. Veel kracht vergt het overigens niet om een pvc te buigen, hoewel voorzichtigheid geboden is. Bij het buigen valt het aan te raden om een stukje verder te buigen dan de gewenste hoek. Pvc heeft namelijk de neiging om wat terug te buigen.

Hoe pvc buis zagen?

U kunt een pvc buis met verschillende soorten gereedschap zagen, bijvoorbeeld een pvc pijpsnijder in schaar vorm of met ratel. De schaar is alleen geschikt voor pvc buizen met een diameter die niet groter is dan drie centimeter. Een Pvc pijpsnijder met ratel is een stuk makkelijker in gebruik en ideaal voor dikkere buizen. Hebt u een verstekzaag? Dan kunt u die ook prima gebruiken om pvc buis mee door te zagen. Een verstekzaag is eenvoudig in gebruik omdat de zaaglijnen er al in staan, u kunt het eigenlijk niet fout doen.

Waarom pvc kopen bij PVCVoordeel.nl?

Bij PVCVoordeel.nl vindt u een zeer uitgebreid assortiment van pvc buizen in verschillende lengtes en van diverse wanddiktes met of zonder KOMO keurmerk. Ook voor pvc en pp hulpstukken kunt u bij PVCVoordeel.nl goed terecht. Wij houden de prijzen zo aantrekkelijk mogelijk voor u en leveren supersnel zodat u meteen aan de slag kunt. Mocht u onze hulp nodig hebben dan staan we telefonisch en via de mail voor u klaar.

Installatiemateriaal

Z