Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

PVC afvoerbuizen

Bij PVC voordeel vindt u een zeer uitgebreid assortiment PVC afvoerbuizen. De buizen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en wanddiktes, voorzien van KOMO keurmerk. Ook voor pvc buizen zonder keurmerk, zoals een recyclingbuis, kunt u bij ons terecht. De PVC afvoerbuizen die u hier aantreft zijn geschikt voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van huis- en kolkaansluitingen. Ook voor de aanleg van riolering in de sterkteklassen SN4 en SN8 koopt u hier geschikte PVC buizen.

Wat is PVC?

PVC is een veelgebruikt materiaal van kunststof. Het wordt veel gebruikt voor bouwmaterialen, zoals afvoerbuizen of voor waterleidingen. Het is ongelooflijk sterk en duurzaam, waardoor het perfect kan worden gebruikt voor buizen die grote hoeveelheden water moeten vervoeren, zoals afvoerbuizen. Het kan tegen een scala aan chemische stoffen en heeft een hoge corrosiebestendigheid. Bovendien is PVC gemakkelijk te plaatsen of te repareren, waardoor het een uiterst populaire keuze is voor afvoerbuizen en andere bouwmaterialen.

PVC afvoerbuis: een duurzame oplossing

PVC, ook wel bekend als polyvinylchloride, is een veelgebruikte kunststof die uitstekende eigenschappen biedt voor afvoer- en rioleringsdoeleinden. PVC afvoerbuizen zijn duurzaam, lichtgewicht en bestand tegen corrosie en chemicaliën. Dit maakt ze ideaal voor zowel binnen- als buitenrioleringssystemen, waar ze bestand moeten zijn tegen verschillende omgevingsfactoren en stoffen in het afvalwater. Voor hemelwaterafvoer zijn ze ook zeer goed te gebruiken.

Verschillende soorten afvoerbuis van PVC

De grijze PVC afvoerbuis wordt het meest gebruikt, maar naast de welbekende grijze variant hebben we nog meer PVC afvoerbuizen in ons assortiment:

  • PVC afvoerbuis wit: SN-4 voor afvoerdoeleinden binnenshuis die in het zicht komen, KOMO

  • PVC buis groen: met manchet klasse SN8 (zwaar belastbaar), KOMO, buitenriolering, drukloos, t.b.v. afvoer schoon regenwater

  • PVC afvoerbuis bruin: met manchet, klasse SN4 en SN8, KOMO, buitenriolering voor vuilwaterleidingen (fecaliën / sanitair)

  • PVC recyclingbuis zwart: landbouwbuis met lijmmof, geen KOMO

Voor de zeer sterke PVC afvoerbuis SN8, dunwandige afvoerbuizen of een groene of bruine PVC buis bent u bij ons aan het goede adres. Groene en bruine rioleringsbuizen worden tegenwoordig steeds vaker voorgeschreven door gemeenten in verband met gescheiden afvoer van regenwater en rioolwater. Groene PVC buizen worden gebruikt voor de afvoer van schoon hemelwater. Bruine PVC buizen zijn bedoeld om vuil water in af te voeren. Op deze manier is in één oogopslag bij graafwerkzaamheden te zien om wat voor een soort afvoer het gaat. Tevens kunt u hier terecht voor een zwarte recyclingbuis. Uiteraard zijn alle artikelen verkrijgbaar in diverse afmetingen en diameters. De PVC buis prijs is altijd per lengte.

Klassenaanduiding van de PVC afvoerbuis

De diverse buizen zijn verkrijgbaar verschillende klassen: SN2, SN4 en SN8. Deze klassen geven de dikte van de buiswand aan, waarbij een hogere klasse een dikkere wand betekent. De keuze van de juiste klasse hangt af van de specifieke toepassing en de verwachte belasting op de buis. Rioolbuizen moeten bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan buizen voor de hemelwaterafvoer.

PVC afvoerbuis verbinden

De PVC afvoerbuizen zijn op verschillende manieren met elkaar te verbinden. PVC voordeel heeft diverse PVC buizen. Een gladde PVC buis of afvoerbuizen voorzien van een aangevormde manchet. De gladde afvoerbuizen worden met elkaar verbonden met een lijmverbinding. De PVC buizen met een aangevormde mof kunnen verbonden worden met een manchetverbinding. Aan de binnenzijde van de manchet zit een rubberen ring. Deze ring zorgt voor een waterdichte afdichting als de PVC buizen in elkaar worden geschoven. Hiermee bespaart u de kosten voor gebruik van losse moffen!

Wilt u PVC buizen met een verschillende diameter aan elkaar verbinden? Dan hebben we daarvoor de benodigde hulpstukken in het assortiment. Dat geldt uiteraard ook voor andere verbindingen die u moet maken voor een goed functionerend afvoersysteem.

PVC afvoerbuis op maat maken

Bij PVC Voordeel hebben een uitgebreid assortiment met handige hulpstukken en installatiemateriaal. Zo maakt u makkelijk haakse bochten of koppelingen. PVC afvoerbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende lengte maten, maar zullen ongetwijfeld nog steeds op maat gemaakt moeten worden. Een PVC zaag is ideaal bij het op maat maken van een afvoerbuis. Hiermee zaagt u zonder al te veel rommel met gemak door de buis.

PVC afvoerbuizen koopt u online bij PVCVoordeel

Bij PVC Voordeel kunt u gemakkelijk en snel PVC afvoerbuizen online kopen. Ontdek het ruime assortiment PVC buizen voor zowel binnen- als buitenriolering en maak uw keuze op uw eigen tempo. U kunt altijd rekenen op een snelle levering van uw bestelling en profiteert bovendien van zeer voordelige prijzen. PVC Voordeel staat garant voor kwaliteit en service. Bestel vandaag nog uw PVC afvoerbuizen bij PVC Voordeel en ervaar het gemak van online winkelen.PVC afvoerbuizen zijn sterk, duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze hebben een goede reputatie als het gaat om het afvoeren van afvalwater of riolering, van klein tot groot. Ontdek onze collectie PVC afvoerbuizen die je herkent aan hun uitstekende kwaliteit. Voor zowel binnen- als buitengebruik!

Veelgestelde vragen

Wat zijn PVC afvoerbuizen?

PVC afvoerbuizen zijn buizen gemaakt van polyvinylchloride, een duurzaam kunststofmateriaal dat wordt gebruikt voor het transporteren van afvalwater en riolering vanuit gebouwen naar riolerings- of septische systemen.

Waar worden PVC afvoerbuizen voor gebruikt?

PVC afvoerbuizen worden gebruikt om afvalwater, zoals sanitair afval en grijs water, veilig en efficiënt af te voeren van gootstenen, toiletten, badkamers en andere sanitaire voorzieningen.

Kunnen PVC afvoerbuizen in verticale en horizontale toepassingen worden gebruikt?

Ja, PVC afvoerbuizen zijn geschikt voor zowel verticale als horizontale toepassingen. Ze worden vaak gebruikt voor verticale afvoer van toiletten en wastafels, evenals horizontale afvoer binnen wanden en vloeren.

Filters