Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Zwembadslang

Een zwembadslang is een specifieke soort slang die wordt gebruikt in verband met zwembaden. Deze slangen zijn ontworpen om water te transporteren naar of van een zwembad, spa, jacuzzi, vijver of een ander soortgelijk waterrecreatievoorziening. Zwembadslangen zijn meestal gemaakt van duurzame, weerbestendige materialen om te kunnen omgaan met de uitdagende omstandigheden in en rond zwembaden.

Kenmerken van een zwembadslang per meter aan 1 stuk

Een zwembadslang is een flexibele slang die gemaakt is van PVC met een grijze kleur. Aan de buitenzijde heeft de slang een gladde buitenwand. De zwembadslang is een zogenaamde spiraalslang. In de wand van de slang zit een spiraal van kunststof of van metaal. Deze spiraal zorgt ervoor dat de zwembadslang niet naar binnen klapt als er een zuigkracht ontstaat. De zwembadslang is verkrijgbaar met een diameter van 32, 40, 50, 63 en 75 mm. De zwembadslang kan per meter worden besteld, maar is ook leverbaar op een rol van 25 of 50 meter.

Aan de zwembadslang kunnen PVC druk koppelingen worden verlijmd met hard PVC lijm Griffon WDF-05 als de slang wordt gebruikt voor de aanvoer van water onder een bepaalde waterdruk. Op deze manier kan ook gemakkelijk met een koppeling een overgang worden gemaakt van een PVC drukbuis naar een zwembadslang.

Wordt de zwembadslang voor de afvoer van water gebruikt, dan kunt u de slang verbinden met PVC hulpstukken .

U kunt de zwembadslang eenvoudig op maat maken met een PVC zaag .

Zwembadslang 32 mm voor zwembad en meer

Hier zijn enkele voorbeelden van het gebruik van zwembadslangen:

  1. Vullen en legen van zwembaden: Een zwembadslang kan worden gebruikt om water in een zwembad of vijver te vullen of om water uit een zwembad of vijver te verwijderen, bijvoorbeeld voor reiniging of onderhoud.

  2. Verbinding met pompen en filters: Zwembadslangen worden vaak gebruikt om zwembadpompen en filters met het zwembad zelf te verbinden. Ze vervoeren water van het zwembad naar de pomp voor filtratie en circulatie, en vice versa.

  3. Aansluiten van zwembadaccessoires: Zwembadslangen kunnen worden gebruikt om verschillende accessoires aan te sluiten, zoals zwembadstofzuigers, skimmers, drijvende chemicaliëndispensers en waterglijbanen.

  4. Flexibiliteit en duurzaamheid: Zwembadslangen moeten flexibel zijn om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren en aansluiten op verschillende componenten. Ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals PVC of polyurethaan, die bestand zijn tegen de invloed van chloor en UV-stralen, wat belangrijk is in de zwembadomgeving.

  5. Beschikbare lengtes: Zwembadslangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van enkele meters tot tientallen meters, zodat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het zwembad of de spa.

Het kiezen van de juiste zwembadslang is afhankelijk van de specifieke toepassing en de afstand die moet worden overbrugd. Bij de aankoop van een zwembadslang is het belangrijk om rekening te houden met de juiste diameter om ervoor te zorgen dat de slang de benodigde waterstroom kan leveren.

Zwembadslangen koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel hebben we verschillende soorten zwembadslangen, zoals een filterslang 32 mm of een filterslang 38 mm en koppelingen in diverse diameters gewoon op voorraad. Bestel vandaag nog en profiteer van een scherpe prijs.

Filters