Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC druk leiding

Ga je een watertoevoer aanleggen waarbij water onder (grote) druk wordt aangevoerd voor bijvoorbeeld de vijver of het zwembad in de tuin? Dan is een PVC druk leiding met PVC drukbuizen en hulpstukken heel geschikt.

PVC druk als watertoevoer leiding

Wat is PVC druk? PVC druk, of druk PVC, verwijst naar PVC (polyvinylchloride) leidingen die zijn ontworpen om hoge druk te weerstaan. Deze leidingen worden veel gebruikt in verschillende industriële en huishoudelijke toepassingen waar vloeistoffen onder druk moeten worden verplaatst.

In tegenstelling tot standaard PVC leidingen, die voornamelijk worden gebruikt voor afvoer- en riooltoepassingen, zijn PVC drukleidingen speciaal vervaardigd om bestand te zijn tegen de hogere druk die wordt gegenereerd door waterpompen, zoals vijverpompen of zqwembadpompen, industriële processen en andere toepassingen.

PVC druk bestand tegen waterdruk

PVC drukleidingen zijn ontworpen om hoge druk te weerstaan. Ze zijn dikker en sterker dan standaard PVC leidingen, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij de druk aanzienlijk hoger is dan bij een PVC afvoer.
Net als standaard PVC leidingen zijn drukleidingen gemaakt van polyvinylchloride, een duurzaam en corrosiebestendig materiaal. Dit maakt ze geschikt voor langdurig gebruik in verschillende omgevingen, inclusief buiteninstallaties.

PVC drukleidingen zijn relatief licht en eenvoudig te installeren. Ze kunnen gemakkelijk worden gezaagd, verbonden en gelijmd met hard PVC lijm, waardoor de installatie snel en efficiënt is.
PVC drukleidingen zijn bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waardoor ze ideaal zijn voor industriële toepassingen waar agressieve stoffen door de leidingen kunnen stromen.

PVC drukleidingen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en drukklassen, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en eisen van een project.

PVC druk met PN10 of PN16

Bij het kiezen van een PVC druk leiding is het belangrijk om te weten welke druk de waterleiding moet aankunnen. Twijfel je, kies dan voor een leiding die geschikt is voor een waterdruk van 16 bar (PN16), dan kan de leiding altijd de waterdruk aan.

Let er ook op dat zowel de PVC drukbuis als de PVC druk hulpstukken geschikt zijn voor dezelfde waterdruk. PVCVoordeel beschikt over een groot aantal drukleidingen in diverse drukklassen (PN=bar) en toepassingsmogelijkheden. Bovendien leveren we gewoon uit een eigen voorraad.

PVC drukleiding voor drinkwater

Wanneer je systemen voor drinkwater aanlegt, dient de PVC buis te beschikken over een KIWA keurmerk. Onze PVC druk leidingen en hulpstukken beschikken over het KIWA keurmerk. Hierdoor weet je dat de producten aan alle in Nederland gestelde eisen op het gebeid van veiligheid en kwalitiet voldoen.

PVC druk producten koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel vind je een groot aantal drukleidingen en hulpstukken. Ook koop je hier voordelig koppelingen, kogelkranen, afsluiters en aanboorzadels. Heb je nog een vraag of wil je advies? Neem dan contact op met onze specialisten op het gebied van watertechniek. Zij helpen je graag verder!

PVC Voordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Installatiemateriaal

Z