Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Tyleenslang

Als je een water- of gasleiding aan wilt leggen, komt de tyleenslang van PVCVoordeel goed van pas! Wij hebben een breed assortiment tyleen , zoals tyleenslang voor water, tyleenslang voor gas en de ongekeurde tyleenslang, die gebruikt kan worden voor het aanleggen van de beregening in de tuin. Maar natuurlijk ook alle andere benodigdheden voor het aanleggen van een tyleen leiding.

Wat is tyleen?

Tyleen is een materiaal, polyethyleen, dat bestaat in twee varianten: ZPE en HDPE. De keuze is afhankelijk waar je de tyleenslang voor gaat gebruiken. Het materiaal van de tyleenslang HDPE is minder flexibel dan een tyleenslang ZPE. Bij trajecten met veel bochten adviseren wij om de tyleenslang ZPE te kiezen, vanwege de flexibiliteit.

Een tyleenslang, ook wel PE buis, is een kunststof leiding die wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals waterleidingen en gasleidingen. De tyleenslang voor gas is altijd een tyleenslang HDPE. Bij de tyleenslang voor water heb je de keuze tussen een tyleenslang HDPE of een tyleenslang ZPE.

Tyleenslang geschikt voor drinkwater

Onze tyleenslangen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden, inclusief vorst, waardoor ze ideaal zijn voor buitengebruik. Met de KIWA keurmerk ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en voldoen onze tyleenslangen aan de strengste veiligheidsnormen voor drinkwatergebruik.

De tyleenslang is niet geschikt voor water dat warmer is dan 40 graden. Indien je een leiding zoekt voor warm water, kun je gebruik maken van een meerlagenbuis.

Buiten een waterleiding aanleggen met tyleen

Onze tyleenslangen zijn flexibel en gemakkelijk te hanteren, wat het aanleggen van een waterleiding buiten een eenvoudige klus maakt. De vorstbestendige eigenschappen van onze tyleenslangen zorgen ervoor dat ze bestand zijn tegen lage temperaturen zonder te barsten of te beschadigen. Hierdoor kun je de waterleiding buiten het hele jaar door gebruiken, zelfs in de koudste wintermaanden.

Wel adviseren we als je de leiding in de winter niet gebruikt om de tyleenslang in het najaar droog te blazen of leeg te laten lopen, zodat schade door het uitzetten van het bevroren water wordt voorkomen.

Tyleenslangen diameter voor beregening

Een tyleenleiding is niet alleen geschikt voor drinkwater, maar ook voor beregening. Door de flexibiliteit van de tyleenslang kan deze eenvoudig in bochten worden gelegd en zich aanpassen aan het terrein. Dit is met name handig bij het ontwerpen voor irrigatiesystemen voor tuinen of bijvoorbeeld landbouwgrond.

Bij het aanleggen van beregening wordt vaak gebruik gemaakt van tyleenslang ZPE vanwege de flexibiliteit of voor ongekeurde tyleenslang, vanwege de prijs. Bij beregening is het namelijk een KIWA keurmerk niet van belang, omdat de slang niet voor drinkwater wordt gebruikt.

Wij adviseren om voor de hoofdleiding van de beregening te kiezen voor een tyleenslang 32 mm als minimale diameter en bij een grotere installatie met langere afstanden tyleenslang diameter 40 mm. Op deze manier blijft de waterdruk op peil. Voor de aftakkingen naar de sproeiers kan worden volstaan met een tyleenslang 25 mm.

Tyleenslang voor de gasleiding

Op zoek naar een veilige en betrouwbare tyleenslang voor de aanleg van een gasleiding? Ontdek onze hoogwaardige tyleenslangen die speciaal zijn ontworpen voor het veilig en efficiënt leiden van gas. Met de tyleen gasleidingen voorzien van het GASTEC keurmerk, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en veiligheid voor uw gasvoorziening.

Onze tyleenslangen voor gas zijn uitgebreid getest en gecertificeerd door GASTEC, waardoor je met een gerust hart de gasleidingen kunt aanleggen. De tyleen gasleidingen voldoen aan de strengste normen en zorgen voor een veilig transport van gas, zowel binnen als buiten.

Met onze tyleenslangen voor gas kun je veilig een gasleiding buiten aanleggen. De tyleen gasleidingen zijn bestand tegen weersinvloeden en bieden duurzaamheid en betrouwbaarheid, zelfs in uitdagende buitenomgevingen.

Met onze Hawle koppelingen voor gas, tevens voorzien van het GASTEC keurmerk, kun je eenvoudig en veilig je tyleen gasleidingen verbinden. De Hawle koppelingen zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een lekvrije en betrouwbare verbinding, wat essentieel is voor een veilige gasinstallatie.

Het verschil tussen een HDPE en ZPE tyleenslang

De tyleenslang is er in twee varianten: die van HDPE (high-density polyethyleen) en die van ZPE (zuurstofdichte polyethyleen). Het belangrijkste verschil zit hem voornamelijk in de buigzaamheid en de maximale druk, en dit onderscheid geldt zowel voor toepassingen met water als gas.

Tyleen eenvoudig verbinden met tyleen koppelingen

Bij het werken met tyleenslangen is het gebruik van de juiste tyleen koppelingen met het juiste keurmerk essentieel om betrouwbare en lekvrije verbindingen te garanderen. Tyleenslang voor water wordt verbonden met tyleenslang koppelingen voor water en tyleenbuis voor gas worden verbonden met Hawle koppelingen.

Het is niet mogelijk om een gasleiding met tyleenkoppelingen voor water te verbinden en andersom. Kies voor de koppelingen dezelfde diameter als de diameter van de tyleenslang.

Hoe bevestig ik een koppeling op tyleen?

De tyleen koppeling voor tyleenslang voor water monteer je als volgt:

  • Meet hoeveel meter tyleenslang je nodig hebt

  • Zaag de tyleenslang op de gewenste lengte met een PVC/PE zaag. Op de slang zelf staat een meter aanduiding.

  • Verwijder de bramen op het snijvlak van de tyleenslang met behulp van een afbraamapparaat.

  • Pak een tyleen koppeling met dezelfde diameter als de tyleenslang waar je hem op bevestigt.

  • Doe eerst de wartel over de tyleenslang.

  • Schuif daarna de ring met weerhaken over de slang. Dit gaat makkelijk als je gebruik maakt van glijmiddel

  • Nu kun je de wartel vastdraaien aan de tyleen koppeling

  • Controleer op lekken, nadat de koppeling is bevestigd. Draai bijvoorbeeld de watertoevoer langzaam open en inspecteer de verbinding.

  • Test de installatie door de watertoevoer volledig te openen. Controleer nogmaals goed op lekken en zorg dat de koppeling stevig en veilig is bevestigd.

Tyleenslang koop je bij PVCVoordeel

Je kunt voordelig, eenvoudig en snel uw tyleenslang kopen bij PVC Voordeel! Met onze slangen en bijpassende koppelingen zet u zelf gemakkelijk en in zeer korte tijd een gas- of waterleiding in elkaar.

De verschillende soorten en afmetingen in ons uitgebreide aanbod zorgen ervoor dat je altijd het type slang vindt dat je nodig hebt. Omdat onze onderdelen voldoen aan alle belangrijke kwaliteitseisen weet je zeker dat je altijd met een gerust hart te werk kunt gaan. Bovendien leveren wij uit een ruime voorraad. Heb je vragen of wil je meer informatie over onze producten? Onze medewerkers helpen graag!

Veelgestelde vragen

Welke diameter tyleenslang?

Een tyleenslang is verkrijgbaar in verschillende diameters, variërend van 16 tot 63 mm. Bij gebruik als gasleiding zijn 25 mm en 32 mm de meest gangbare maten. Tyleenslangen van dit type zijn vervaardigd uit HDPE, zijn voorzien van gele strepen en dragen het Gastec keurmerk. Voor drinkwater zijn er geschikte slangen van zowel HDPE als ZPE. Deze zijn voorzien van blauwe strepen en dragen het KIWA keurmerk. Voor een watervoorziening in de schuur of de buitenkeuken is een tyleenslang met een diameter van 16mm een gangbare maat. Voor beregening in de tuin wordt vaak voor de hoofdleiding een diameter van minimaal 32 mm gebruikt. Voor een vertakking naar de sproeier adviseren wij een tyleen met een minimale diameter van 25mm. Hoe dikker de slang, hoe meer water of gas u kunt vervoeren.

Hoe tyleenslang installeren?

Een tyleenslang is heel gemakkelijk aan te sluiten op een waterkraan of een gasaansluiting met behulp van diverse koppelingen. Voor gasleidingen zijn Hawle koppelingen met Gastec keurmerk geschikt. Bij PVC Voordeel kunt u onder andere kiezen voor knie-, en verloopstukken, T-stukken en binnendraad koppelingen. Een tyleenslang met het KIWA keurmerk voor drinkwater kan worden aangesloten met behulp van verschillende klemkoppelingen, zoals VDL, Unidelta en Unifit koppelingen. Alle tyleenslangen, zowel van HDPE als van ZPE kunnen eenvoudig worden ingekort met een PVZ zaag.

Waarom tyleenslang kopen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u niet alleen tyleenslangen van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast bestelt u bij ons net zo voordelig de gereedschappen en aansluitmaterialen die u nodig heeft. Op onze site vindt u een groot aantal blog- en informatiepagina’s met uitgebreide uitleg over het gebruik en de aansluiting van tyleenslangen. Zo kunt u met een beetje hulp van onze instructies gemakkelijk zelf een beregeningsinstallatie en een drinkwater- of gasvoorziening aanleggen. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvende contact op met de deskundige medewerkers van onze klantenservice!

Waarom tyleenslang kopen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u niet alleen tyleenslangen van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast bestelt u bij ons net zo voordelig de gereedschappen en aansluitmaterialen die u nodig heeft. Op onze site vindt u een groot aantal blog- en informatiepagina’s met uitgebreide uitleg over het gebruik en de aansluiting van tyleenslangen. Zo kunt u met een beetje hulp van onze instructies gemakkelijk zelf een beregeningsinstallatie en een drinkwater- of gasvoorziening aanleggen. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvende contact op met de deskundige medewerkers van onze klantenservice!

Filters