Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Storz koppelingen

Een Storz-koppeling, ook wel brandweerkoppeling genoemd, is een type snelkoppeling dat wordt gebruikt om slangen snel en gemakkelijk met elkaar te verbinden. Deze slangkoppelingen worden veelal gebruikt in situaties waar snelheid en betrouwbaarheid van verbindingen essentieel zijn, zoals bij brandweeractiviteiten, industriële toepassingen en in de scheepvaart.

Storz koppelingen zijn goed bestendig tegen corrosie en zuren. Dit maakt de koppelingen zeer geschikt om te werken met verschillende vloeistoffen. Alle koppelingen zijn standaard voorzien van een NBR dichting, voor waterige en oliehoudende vloeistoffen.

Storz koppelingen wanneer snelheid geboden is

Storz koppelingen worden gebruikt wanneer snel handelen geboden is en waar de betrouwbaarheid van groot belang is. De koppelingen worden doorgaans met de hand gemonteerd.

Storze koppelingen zijn symmetrische koppelingen met een bajonet aansluitingdichting die door een opstaande kraag worden beschermd. Met symmetrische koppelingen wordt bedoeld dat beide koppeldelen gelijk zijn (er is geen sprake van mannelijk of vrouwelijk deel) en dat de verbinding maar op 1 veilige manier tot stand wordt gebracht.

Enkele kenmerken van Storz-koppelingen zijn:

  1. Symmetrisch ontwerp: Storz-koppelingen hebben een symmetrisch ontwerp, wat betekent dat ze zowel aan de mannelijke als vrouwelijke zijde identiek zijn. Hierdoor maakt het niet uit welke zijde je aan welke kant van de slang bevestigt, waardoor het proces van verbinden snel en eenvoudig is.

  2. Snelkoppeling: Het bijzondere ontwerp maakt het mogelijk om de koppelingen snel en zonder veel gedoe aan elkaar te koppelen. Dit is vooral van belang bij toepassingen waar tijd een cruciale factor is, zoals bij brandbestrijding.

  3. Veelzijdigheid: Storz-koppelingen worden vaak gebruikt in de brandweerindustrie vanwege hun betrouwbaarheid en snelle verbinding. Ze worden echter ook toegepast in industriële omgevingen waar snelkoppelingen nodig zijn voor het efficiënt verplaatsen van vloeistoffen.

  4. Rubberen afdichting: Om een lekdichte verbinding te garanderen, bevatten Storz-koppelingen meestal een rubberen afdichting aan beide zijden van de koppeling. Dit helpt om waterdichte verbindingen tot stand te brengen.

Over het algemeen worden Storz-koppelingen als zeer effectief beschouwd in situaties waar snel handelen en betrouwbare verbindingen van vitaal belang zijn.

Nokafstand meten Storz koppelingen

De Storz koppelingsgrootte wordt bepaald door de afstand tussen de 2 nokken, de Nok Afstand (NA) genoemd. De nokafstand, ook wel 'Lug Distance' of ' Knaggen-Abstand (KA)', kan worden gemeten door met een schuifmaat tussen de nokken van de koppeling te meten. De nokken zijn de twee uitstekende delen van de koppeling.

Om de nokafstand vast te stellen, plaats je een schuifmaat tussen de nokken en lees je simpelweg de afstand in mm. af. Het is belangrijk om nauwkeurig te meten om problemen met de aansluiting te voorkomen. Veel voorkomende nokafstanden zijn: 52 mm, 66 mm, 81 mm, 89 mm en 115 mm.

Waarom Storz Koppelingen bij PVCVoordeel?

Onze Storz koppelingen zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal, wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Of je nu betrouwbare brandweerapparatuur nodig hebt of een efficiënte verbinding voor industriële toepassingen, Storz koppelingen bieden veelzijdigheid en flexibiliteit voor diverse situaties.

Het unieke ontwerp van Storz koppelingen maakt een eenvoudige en snelle bediening mogelijk. Geen gedoe met ingewikkelde verbindingen; met Storz koppelingen ben je verzekerd van gebruiksgemak.

Storz koppelingen toepassing

De Storzkoppelingen zijn zeer geschikt voor plat oprolbare slangen, de nokafstand wordt in mm gemeten en is de afstand tussen de binnenkant van de klauwen (nokken). De koppeling bestaat uit twee identieke delen (halve storzkoppeling) die in elkaar gedraaid kunnen worden, net als een bajonetsluiting. Een halve koppeling heeft twee of drie uitstulpingen en evenveel uitsparingen. Het aantal uitstulpingen is afhankelijk van de diameter.

Storz koppelingen kopen bij PVCVoordeel

De webshop PVC Voordeel beschikt over een uitgebreid assortiment Storz koppelingen, waarbij u keuze hebt uit diverse soorten en diameters: of u nu op zoek bent naar een straalpijp een storz sleutel, een afsluitkap of een koppeling met binnendraad.

Wij begrijpen het belang van een snelle levering. Bestel je Storz koppelingen bij PVCVoordeel en profiteer van een efficiënte bezorgservice.
Ons team van experts staat klaar om je te voorzien van deskundig advies. Heb je vragen over welke Storz koppeling het beste bij jouw behoeften past? Neem gerust contact met ons op.

Bij PVCVoordeel streven we naar kwaliteit. Onze Storz koppelingen voldoen aan strenge normen en bieden betrouwbare prestaties. Ontdek de voordelen van Storz koppelingen en verbeter de betrouwbaarheid van jouw verbindingen. Bestel vandaag nog bij PVCVoordeel en ervaar hoogwaardige producten en uitstekende service.

Filters