Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Installatie PVC AfvoerRegenpijpenDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektraBlog

Drainage

Drainage

Regenwater wordt optimaal afgevoerd met een drainagesysteem van PVC Voordeel. U vindt in onze webshop een ruim aanbod drainagebuizen en drainage hulpstukken. Deze zijn gemaakt van polypropyleen (PP), een sterk materiaal dat bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. De kwaliteit van ons drainagemateriaal is zelfs zo hoog dat het voorzien is van het KOMO keurmerk! Dit houdt in dat de drainagebuizen en drainage hulpstukken die u bij ons koopt voldoen aan de wettelijke eisen en normen op het gebied van regenwaterafvoer.

Drainage werking

Bij PVC Voordeel vertellen we u graag meer over drainage en de werking. Een drainagebuis is standaard voorzien van gaatjes, waardoor het regenwater binnenstroomt. Bovendien kunt u kiezen voor drainage met omhulling. Hiermee voorkomt u dat er kleine gronddeeltjes terechtkomen in de drainagebuis, die verstopping kunnen veroorzaken. Omdat de buis waterpas ligt, wordt het regenwater eenvoudig afgevoerd naar een sloot, vijver of put. Heeft u vragen over drainage en de werking? Lees dan de uitgebreide adviespagina over drainage aanleggen op onze subshop WitWay. Of neem gerust contact op met onze medewerkers. We staan voor u klaar met de juiste informatie!

Drainage soorten

Zoals hierboven genoemd zijn er verschillende drainage soorten, waaronder drainagebuizen met- en zonder omhulling. U kunt kiezen uit een omhulling van kokos of een combinatie van nieuwe en gerecyclede polypropyleen (PP) vezels. Kokos is een natuurlijk materiaal dat vooral goed gedijt in zand- of veengrond. Een drainageslang met een omhulling van polypropyleen zoals de PP700 is geschikt voor alle grondsoorten. Dit geldt ook voor de PP450 met uitzondering van grond met veel ijzer (roest). Maak uw keuze uit de verschillende drainage soorten van PVC Voordeel en bestel uw drainagemateriaal eenvoudig online!

Drainage systeem

Met de drainagebuizen en drainage hulpstukken van PVC Voordeel kunt u eenvoudig een compleet drainage systeem creëren. Als u drainage in uw tuin wilt aanleggen, heeft u de keuze voor oppervlakte- of ringdrainage. De eerste variant is een goede optie als er regenwater in plassen op het gras blijft staan. Dit drainage systeem legt u namelijk in uw gehele tuin aan. Ringdrainage komt - in tegenstelling tot oppervlaktedrainage - alleen rondom uw woning te liggen. Dit laatste systeem is handig als u last heeft van water in bijvoorbeeld de kruipruimte van uw woning.

Drainage leggenDrainagesysteem

Wilt u graag zelf uw drainage leggen? Dat kan! Met de drainagebuizen en hulpstukken van PVC Voordeel beschikt u over alles wat u nodig heeft. Dankzij onze snelle levering kunt u gelijk aan de slag met het graven van sleuven en het leggen van de buizen. Zorg ervoor dat de sleuven minimaal 60 en maximaal 90 cm diep zijn. Leg de drainagebuizen voor zover mogelijk in een rechte lijn zodat het regenwater goed weg kan stromen.

Legt u de drainagebuizen evenwijdig naast elkaar? Let dan op dat u een afstand tussen de buizen aanhoudt van 4 tot 7 meter, in een paardenbak bedraagt deze afstand 3 meter. Breng op de bodem van de sleuven een laagje grof zand, grind of schelpen aan en controleer of de drainagebuizen waterpas liggen. Vul de sleuven op met aan de onderkant 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en aan de bovenkant 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels). Door op deze manier zelf uw drainage aan te leggen, bespaart u flink wat geld!

Drainage materiaal

U vindt bij PVC Voordeel een breed assortiment aan drainage materiaal. Zo kunt u bij ons drainage hulpstukken en drainagebuizen kopen. Met de kruis- en T-stukken maakt u eenvoudig een aftakking in uw drainagesysteem. U verbindt drainagebuizen aan elkaar met klikmoffen. Verder vindt u bij ons verloopstukken om een overgang te maken naar het riool of buizen met verschillende diameters aan elkaar te verbinden. U sluit het systeem aan de ene kant af met afsluitkappen en laat het water aan de andere kant weglopen via eindbuizen. Wilt u meer weten over ons drainage materiaal? Onze medewerkers staan voor u klaar met passend advies!

Drainage kopen

Voordat u drainage gaat kopen, is het verstandig om na te denken over de maat en of deze aansluit bij uw terrein. Daarom heeft PVC Voordeel de verschillende diameters en toepassingen voor u op een rijtje gezet:

  • 50 mm: kassenbouw
  • 60 mm: landbouw, tuinen, paardenbakken
  • 65 mm: sportvelden
  • 80 mm: tuinen, paardenbakken, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
  • 100 mm: hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
  • 125 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 160 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 200 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 250 mm: mestbeluchting

Bovendien voorzien we u graag van handige informatie via blogs op WitWay.nl, één van onze subshops. Hier vindt u bijvoorbeeld een blog over het aanleggen van drainage. Wilt u meer weten over een drainagebuis aanleggen? Dan kunt u ook altijd contact opnemen met ons. Drainage kopen doet u bij PVC Voordeel voor een scherpe prijs!