Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Drainageput

Het weer in Nederland verandert. We hebben steeds vaker te maken met hevige en extremere regenbuien. En we hebben meer neerslag in een periode dan voorheen. Dat betekent dat we onze tuinen daarop moeten inrichten om te voorkomen dat deze blank staat na een regenbui.
Ook een hoger grondwaterpeil kan vaker aan de orde zijn, waardoor de grond eerder verzadigd is. Met een drainagesysteem speel je hierop in.

Naast deze veranderingen, zullen er ook meer en langere drogere periodes zijn waarin het van belang is om het water juist vast te houden. Met drainage kan je goed inspelen op deze veranderingen, waarbij je het water snel afvoert in een natte periode en het water langer in de tuin kan vasthouden in een drogere tijd. Een belangrijk onderdeel in het drainagesysteem is de drainageput.

Drainageput vangt overtollig water snel op

Een drainageput, ook wel bekend als een controleput of inspectieput, is een constructie die wordt gebruikt om overtollig water op te vangen en af te voeren. Ze hebben een grote inhoud die snel een overtollig regenwater bij een hevige regenbui kan opvangen.

Deze putten zijn onderdeel van een drainagesysteem en worden meestal geplaatst in gebieden waar water zich kan ophopen, zoals opritten, terrassen, tuinen, en kelders, om wateroverlast te voorkomen en de waterhuishouding te reguleren.

Een drainageput bestaat typisch uit een kuipvormige structuur, meestal gemaakt van een duurzaam materiaal, zoals PVC. Aan de bovenkant van de put bevindt zich een rooster of een deksel om te voorkomen dat grotere voorwerpen in de put vallen en verstoppingen veroorzaken. Onder het rooster bevindt zich een opening waardoor water in de put kan stromen.

Binnenin de put is er een leegte waar het verzamelde water zich kan ophopen, voordat het wordt afgevoerd. Aan de zijkant van de put bevindt zich een aansluiting voor een afvoerpijp, die het water naar een geschikte afvoerlocatie leidt, zoals een riool, een regenwaterafvoersysteem, of een infiltratiesysteem.

Drainageputten voorkomen verstopping in het drainagesysteem

Drainageputten spelen een cruciale rol bij het beheren van overtollig water en het voorkomen van wateroverlast. Ze helpen bij het afvoeren van regenwater, het voorkomen van natte kelders, het beschermen van funderingen en het verbeteren van de algehele waterafvoer in een gebied. Daarnaast zijn de drainageputten van belang in een drainagesysteem om te voorkomen dat het drainagesysteem verstopt raakt door bladeren en ander vuil. De drainageput heeft naast controleput ook de functie van zandopvangput. In de onderste laag van de drainageput, onder de aansluiting met de afvoerbuis wordt het zand uit het drainagesysteem opgevangen. Omdat het zand zwaarder is dan het water, zakt het naar de bodem van de drainageput.

Drainageputten voor onderhoud van het drainagesysteem

De derde functie van drainageputten is het onderhouden van het drainagesysteem. Het is verstandig om af en toe de drainagebuizen van het drainagesysteem door te spuiten om vuil uit het drainagesysteem te spoelen. In de loop van de tijd kunnen ook de gaatjes van de drainagebuis verstopt raken. Door het spoelen van het drainagesysteem wordt een verstopping voorkomen.

Een drainageput koop je voordelig bij PVCVoordeel

Drainageputten spelen een essentiële rol in het beheer en de werking van een drainagesysteem in jouw tuin. Met hun veelzijdige functies helpen ze wateroverlast te voorkomen en zorgen ze voor een efficiënte afvoer van regenwater, waardoor jouw tuin het hele jaar door gezond en droog blijft. Bij PVCVoordeel vind je een ruim assortiment aan hoogwaardige drainageputten om jouw tuinontwateringssysteem optimaal te laten functioneren.
Heb je nog een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag en geven je alle advies en informatie die je nodig hebt.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Filters