Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC lijm

PVC lijm is een type lijm dat speciaal is ontwikkeld voor het verbinden van PVC (polyvinylchloride) en verwante kunststof buizen en koppelingen. Deze lijm wordt veel gebruikt in de bouw- en loodgietersbranche om permanente verbindingen te creëren tussen PVC-componenten in leiding- en afvoersystemen. PVCVoordeel voor allerlei toepassingen veel verschillende soorten lijmen en kitten, maar ook de benodigde cleaners in haar assortiment.

Belangrijke kenmerken van PVC lijm

Belangrijke kenmerken en functies van PVC-lijm zijn onder andere:

  1. Chemische samenstelling: PVC-lijm is meestal samengesteld uit oplosmiddelen en harsen die specifiek zijn ontwikkeld voor het hechten van PVC-materialen. De oplosmiddelen verzachten tijdelijk de buitenste lagen van de PVC-componenten, waardoor ze samensmelten en een sterke, permanente verbinding tot stand brengen als de lijm uithardt.

  2. Snelle uitharding: PVC-lijm is ontworpen om snel uit te harden, meestal binnen enkele minuten na het aanbrengen. Dit betekent dat de verbindingen snel gebruiksklaar zijn en dat er weinig tijd nodig is voor uitharding.

  3. Permanente verbindingen: PVC-lijm creëert een permanente, waterdichte afdichting tussen de PVC-componenten. Dit maakt het ideaal voor toepassingen in leiding- en afvoersystemen waar lekkages niet getolereerd kunnen worden.

  4. Verschillende formuleringen: Er zijn verschillende formuleringen van PVC-lijm beschikbaar, afhankelijk van de toepassing en omgevingsomstandigheden. Sommige PVC lijmen zijn geschikt voor zowel druk- als afvoersystemen, terwijl andere specifiek zijn ontwikkeld voor afvoersystemen of PVC drukleidingen.

Het correct gebruik van PVC-lijm vereist het volgen van strikte instructies, waaronder het reinigen van de te verbinden oppervlakken met cleaner, het aanbrengen van een dunne laag lijm op zowel de buis als de fitting, en het snel en correct in elkaar schuiven van de componenten voordat de lijm uithardt. Net als bij gewone PVC-lijm moeten de gebruikers veiligheidsvoorschriften volgen, zoals werken in een goed geventileerde ruimte en het vermijden van direct contact met de huid of inademing van dampen.

PVC lijm voor PVC afvoerbuizen en dakgoten

Voor het lijmen van PVC afvoerbuizen aan PVC hulpstukken en voor alle producten van de hemelwaterafvoer, zoals dakgoten en regenpijpen wordt PVC lijm Griffon RU-22 geadviseerd. Deze lijm is speciaal geschikt voor het verlijmen van onderdelen van de afvoer van water, zoals de riolering tot en met een diameter van 315 mm en de hemelwaterafvoer. Deze PVC lijm is niet bestand tegen een hoge waterdruk en dus ook niet geschikt voor een aanvoerleiding van water.

Het is ook mogelijk om PVC afvoerbuizen en dakgoten te verlijmen met de hard PVC lijm Griffon T-88 of de Griffon uni-100. Deze lijmen zijn geschikt voor PVC afvoersystemen, zoals riolering en regenwaterafvoer, maar ook voor PVC drukbuizen,

PVC lijm voor PVC drukbuizen

Bij een PVC drukleiding staat er een grote waterdruk van 10 of 16 bar op de waterleiding. Dan is het belangrijk dat de PVC lijm ook bestand is tegen een waterdruk van binnenuit die op de verbinding tussen de PVC drukbuizen en de PVC druk koppelingen staat. Want u wilt niet dat het leidingsysteem bij de overgang of bij de koppelingen gaat lekken. Hierdoor worden er andere eisen aan de PVC lijm gesteld dan bij het verlijmen van een PVC afvoer waar de waterdruk niet hoog is.

Voor het verlijmen van PVC drukbuizen kunt u gebruik maken van de PVC lijm Griffon T-88 of de Griffon uni-100. Deze lijmen beschikken beiden tevens over het KIWA keurmerk en zijn dus ook geschikt voor een drinkwaterleiding. Het verschil tussen de PVC lijm Griffon T-88 en de Griffon uni-100 is dat de Griffon uni-100 lijm speelvullend is en de Griffon T-88 lijm niet. Daarnaast is de PVC lijm Griffon geschikt tot en met diameters van 160 mm, terwijl de Griffon uni-100 geschikt is tot buizen met een diameter tot en met 315 mm.

PVC lijm voor zwembaden en whirlpools

Gaat u PVC drukkoppelingen aan een PVC zwembadslang lijmen? Dan is de Griffon blauwe PVC lijm WDF-05 de juiste keuze. Deze PVC lijm is speciaal geschikt voor vochtige omstandigheden. Bovendien kan deze PVC lijm worden gebruikt voor drukleidingen. Het is belangrijk dat u bij een leiding waar waterdruk op staat een lijm kiest die speciaal tegen de waterdruk kan.

PVC lijm voor persluchtleidingen

Als het gaat om het creëren van veilige en efficiënte persluchtleidingen, is de keuze van de juiste lijm cruciaal. Girair PVC lijm voor persluchtleidingen biedt de perfecte oplossing voor het verbinden van PVC-buizen en fittingen in persluchtsystemen. Of je nu een industriële omgeving beheert, een werkplaats hebt of gewoon perslucht wilt gebruiken voor verschillende toepassingen, PVC lijm is de sleutel tot sterke, duurzame en lekdichte verbindingen.

Wat is hard PVC lijm?

Hard PVC-lijm is een specifiek type PVC lijm dat wordt gebruikt voor het verbinden van harde PVC (polyvinylchloride) materialen, zoals PVC buizen, koppelingen, en andere kunststof componenten. Deze lijm is ontworpen om permanente en waterdichte verbindingen te creëren tussen harde PVC-componenten in leiding- en afvoersystemen, evenals andere toepassingen waar harde PVC-materialen worden gebruikt.

Filters