Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Meterkastvloerplaat

Ben je op zoek naar een meterkastvloerplaat van hoogwaardige kwaliteit om je meterkast veilig en netjes te ordenen? Bij ons vind je een ruim assortiment aan meterkastvloerplaten en ander installatiemateriaal wat voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid en gemak. De

Voor een juiste installatie van leidingen (water, gas, elektra en telecom) in meterkasten, zijn meterkastvloerplaten, invoerbochten en funderingsdoorvoer heel belangrijk. Een meterkastvloerplaat wordt op de vloer gelegd van de meterkast in huis. De plaats van de kunststof meterkast in huis is meestal in de gang of hal. De plaat zorgt voor een afscheiding tussen de kruipruimte of de ruimte onder het huis en het huis zelf. Vloerplaten hebben nagenoeg dezelfde afmetingen. Kijk voor het aanleggen van de meterkast goed welke vloerplaat passend is.

Meterkastvloerplaat met of zonder isolatie

Onze pp meterkastvloerplaten zijn speciaal ontworpen om een veilige en solide oplossing te bieden. Ze zijn vervaardigd uit duurzaam materiaal en voldoen aan de vereiste normen. Met onze meterkastvloerplaat zorg je ervoor dat je meterkast stevig is afgedekt en beschermd tegen stof, vuil en onbedoelde schade. De meterkastvloerplaten zijn verkrijgbaar met of zonder isolatie. De isolatie laag zorgt ervoor dat de kou uit de kruipruimte in de kruipruimte blijft.

In deze tijd worden veel huizen opgeleverd zonder gasaansluiting. Dan kan je een meterkastvloerplaat zonder gasaansluiting kiezen. Maar ook als je bij de renovatie van een bestaande woning overgaat op een energievoorziening anders dan gas, kan je deze meterkastvloerplaat kiezen. Daarnaast hebben we ook meterkastplaten in het assortiment voor stadsverwarming.

Meterkastvloerplaat eenvoudig te installeren

De meterkastvloerplaat die wij aanbieden zijn eenvoudig te installeren en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afmetingen, zodat je de perfecte pasvorm kunt vinden voor jouw meterkast. De openingen in de meterkastvloerplaat hebben een vaste diameter die overeenkomt met de diameter van de de standaard invoerbochten. De meterkastvloerplaat heeft sparingen voor elektra, gas, water, telecom en kabel (CAI). De invoerbocht voor water is te bestellen met een diameter van 50 mm maar ook met een grotere diameter.

Dankzij hun duurzame constructie hebben de meterkastvloerplaten een lange levensduur en bieden ze langdurige bescherming voor je meterkast.

Voordelen van een meterkastvloerplaat

Meterkastvloerplaten helpen bij het creëren van een opgeruimde en gestructureerde meterkast, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot de verschillende elektrische componenten en meters.

Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid in je woning, doordat ze een solide barrière vormen tussen de meterkast en de rest van de ruimte. Eventueel kun je de randen om de meterkastvloerplaat afdichten met purschuim zodat er geen koude lucht uit de kruipruimte de woning in trekt.

Wil je voorkomen dat koude vochtige lucht uit de kruipruimte via de meterkast de woning in trekt, plaats dan een Airseal luchtdichte plaat onder de meterkast vloerplaat. Deze maakt kieren en naden goed dicht in de meterkast waarmee je je energiekosten verlaagt.

Meterkastvloerplaat met KOMO-keurmerk

Onze AVK meterkastplaten zorgen voor uniformiteit in de meterkast en beschikken over het KOMO-keurmerk. Met dit keurmerk voldoet de meterkastvloerplaat aan alle in Nederland gestelde eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Advies over de meterkastvloerplaat

Het aanleggen van een meterkast is een niet alledaagse bezigheid, tenzij je er je beroep van hebt gemaakt. Wij begrijpen dan ook dat je hierover advies wilt krijgen. Neem contact op met onze specialisten. Met hun jarenlange ervaring kunnen ze je helpen bij elke vraag of uitdaging.

Maak je meterkast compleet met hoogwaardige meterkastvloerplaten. Kies voor de beste oplossing en bestel bij PVCVoordeel voor een scherpe prijs direct uit voorraad.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Veelgestelde vragen

Welke soorten meterkastvloerplaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten meterkastvloerplaten. Zo is er een keuze tussen een meterkastvloerplaat met isolatie en een meterkastvloerplaat zonder isolatie

Verder is er een keuze met betrekking tot aansluitingen met de volgende mogelijkheden:

  • meterkastvloerplaat met gasaansluiting
  • meterkastvloerplaat zonder gasaansluiting
  • meterkastvloerplaat voor stadverwarming

Zo is er altijd een passende oplossing voor jouw situatie. 

In de openingen van de meterkastvloerplaat kunnen de leidingen en kabels met doorvoerbochten in de meterkast uitkomen. Voor de meterkastvloerplaat met gasaansluiting gebruikt u de doorvoerbochten set. Voor de meterkastvloerplaat zonder gasaansluiting gebruikt u de doorvoerbochten set zonder gas. En voor de meterkastvloerplaat voor stadsverwarming gebruikt u de doorvoerbochten set voor stadsverwamring

Hoeveel openingen heeft een meterkastvloerplaat?

Een meterkastvloerplaat met gasaansluiting heeft 10 openingen, waarvan er 5 met een afsluitkap zijn afgesloten. Deze afsluitkappen kunnen gemakkelijk worden verwijderd, zodat de opening gebruikt kan worden voor een doorvoerbocht

Een meterkastvloerplaat zonder gasaansluiting heeft 10 openingen, waarvan er 6 met een afsluitkap zijn afgesloten. 

Een meterkastvloerplaat heeft 13 openingen, waarvan er 7 zijn afgesloten met een afsluitkap. 

Welke diameter hebben de openingen in de meterkastvloerplaat?

  • 1 x Ø 50 voor de waterleiding (doorvoerbocht blauw) 
  • 1 x Ø 63 voor de gasleiding (doorvoerbocht geel)
  • 1 x Ø 50 voor de telecom aansluiting (doorvoerbocht grijs)
  • 1 x Ø 50 voor de CAI aansluiting (doorvoerbocht groen)
  • 1 x Ø 50 voor de elektra aansluiting (doorvoerbocht rood)

Daarnaast is er nog 1x een aansluiting Ø 63 en 4 aansluitingen Ø 50 in de meterkastvloerplaat. 

Filters