Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Flexibele waterleiding

Een flexibele waterleiding, ook wel meerlagenbuis genoemd, is ideaal om mee te werken vanwege haar flexibiliteit, zelfs bij een beperkte werkruimte. Dit komt doordat je de flexibele kunststof waterleiding kunt buigen. Lastige bochten of hoeken zijn daardoor geen probleem bij het aanleggen van een waterleiding. Bij PVCVoordeel hebben we een groot assortiment meerlagenbuizen in huis, maar ook de bijbehorende perskoppelingen of Alu knelkoppelingen in alle soorten en maten.
Ga je een toevoer voor water gaat in een badkamer of kruipruimte, aanleggen, is het handig om voor een flexibele waterleiding te kiezen met de benodigde flexibiliteit. Op deze manier kan het water moeiteloos doorstromen en ervaar je geen lekkages op lastige plekken.

Wil je de flexibele kunststof waterleiding aansluiten op een bestaande waterleiding met koperen buis? Dat kan heel eenvoudig door een aansluiting te maken met een overgangskoppeling van koper naar meerlagenbuis. Op deze manier blijft de oude waterleiding bestaan en maak je het gedeelte van de nieuwbouw met een kunststof waterleiding.

Flexibele kunststof waterleiding meerlagenbuis

Een flexibele kunststof waterleiding wordt ook wel een meerlagenbuis genoemd. De meerlagenbuis is een waterleiding, die bestaat uit meerdere lagen. Aan de buitenzijde zit een kunststof laag afgewisseld met een laag van metaal, aluminium. De meerlagenbuis is zeer geschikt voor drinkwaterleiding, leidingen voor sanitair en leidingen voor cv installaties.

Het gebruik van de meerlagenbuis heeft een aantal voordelen. Zo is de buis heel flexibel waardoor je gemakkelijk bochten kan maken en op moeilijk bereikbare plekken, zoals het plafond of de wand kan komen. Daarnaast beschikt de meerlagenbuis over het KOMO en KIWA keurmerk, waardoor je erop kunt vertrouwen dat de buis voldoet aan alle in Nederland gestelde eisen aan kwaliteit en veiligheid. Bovendien kan de buis zowel in hoge als lage temperatuursystemen worden gebruikt. Tot slot is de meerlagenbuis licht van gewicht, ook best prettig wanneer je de buis gaat installeren.

Flexibele waterleiding met of zonder mantel ook per meter

Er zijn verschillende soorten flexibele waterleidingen. Zo heeft PVCVoordeel meerlagenbuis van diverse merken in het assortiment, zoals Bonfix, Uponor (AKB Uni Pipe), Tecelogo en Wavin Hep2O. Op deze manier heb je een keuze met welke leiding je het liefst wilt werken. De meerlagenbuis is verkrijgbaar met een diameter van 16 mm, 20 mm, 26 mm of 32 mm.

Je kunt de meerlagenbuis op een rol, per lengte of per meter bestellen. Dus ook wanneer je niet een hele rol nodig hebt, kan je bij ons terecht. De rol heeft een lengte van 10 meter, 25 meter, 50 meter, 100 meter of zelfs 400 meter. Op de buis staat elke meter een meteraanduiding, zodat je gemakkelijk de leiding op de juiste lengte kunt knippen.

Flexibele waterleiding met isolatie of mantelbuis

In ons assortiment hebben we naast de kale meerlagenbuis ook een meerlagenbuis met mantelbuis of isolatie beschikbaar. Zeker bij het aanleggen van een CV installatie of een installatie voor de warmtepomp is het handig om te kiezen voor een meerlagenbuis met isolatie. Zo houd je de warmte of juist de lage temperatuur vast in de leiding tijdens het transport van het water naar de bestemming.
Ga je de meerlagenbuis verwerken in de muur? Dan is het verstandig om de meerlagenbuis met een mantelbuis, een mantel, te gebruiken. Deze mantelbuis voorkomt naast beschadiging van de buis ook dat de muur gaat schuren als de meerlagenbuis uitzet of krimpt door de schommelingen van temperatuur in de leiding. Zo kan je dus veilig de muur stucen waar een meerlagenbuis is verwerkt.

Je kan de flexibele kunststof waterleiding op maat maken met een buizenschaar. Met deze schaar knip je de leiding recht af. Om de leiding goed te kunnen plaatsen maak je met een ontbramer een schuine rand aan de zijde die is afgeknipt.

De juiste koppeling flexibele waterleiding

Tussen ons installatiemateriaal vind je zeker de juiste koppeling voor de flexibele waterleiding. Zo hebben we T-stukken, maar ook rechte waterkoppelingen, bochten en meer! Met de juiste koppelingen kan je zelfs een flexibele waterleiding aansluiten op een koperen leiding. Bestel daarom voor uw flexibele waterleiding de koppelingen vandaag nog online.

We hebben diverse soorten koppelingen die je kunt gebruiken voor de aanleg van uw waterleiding. Het T-stuk is eigenlijk een onmisbaar koppelstuk (niet alleen voor de flexibele waterleiding, maar voor allerlei verbindingen). Je kunt hiermee makkelijk aftakkingen maken, bijvoorbeeld om je flexibele waterleiding aan te sluiten op een kraan .

Het verbinden van een meerlagenbuis kan met de volgende soorten koppelingen:

Met onze flexibele waterleiding koppelingen kan je een hoogwaardige waterleiding aanleggen zonder lekkages. Zo heb je voor elke toepassing de juiste koppeling!

Knelkoppeling flexibele waterleiding

Met een knelfitting op uw flexibele waterleiding kan je zonder las- of soldeerwerk of speciaal leidinggereedschap eenvoudig uw waterleiding aansluiten op een andere leiding. Met de knelringen van de koppeling weet je zeker dat je geen last zult hebben van lekkages. Ook ontstaat er geen snelle verslijting op de tussenstukken. In onze voorraad vind je diverse soorten en maten knelkoppelingen voor flexibele waterleidingen, zodat je zeker weet dat je de juiste soort kunt bestellen.

De alu knelkoppelingen zijn geschikt voor alle merken kunststof waterleiding die worden gebruikt voor cv installaties, warmtepomp installaties en het aanleggen van sanitair. Wil je een leiding voor drinkwater aanleggen? Dan kun je gebruik maken van de perskoppelingen of de multi fit koppelingen.

Multi Fit koppelingen voor een eenvoudige installatie

De Multi Fit koppelingen zijn geschikt voor alle merken meerlagenbuis. Multi Fit koppelingen kunnen worden bevestigd zonder gebruik te maken van ingewikkeld gereedschap. Met een gewone inbussleutel kan je de koppelingen monteren. De Multi Fit koppelingen kan je na montage eenvoudig demonteren en weer opnieuw gebruiken. De Multi Fit koppelingen zijn gemaakt van vernikkeld messing. De koppelingen zijn geschikt voor waterleidingen, sanitair en verwarming.
De Multi Fit koppelingen beschikken over het KIWA keurmerk, waardoor de koppelingen geschikt zijn voor een drinkwaterleiding.

Er zijn ook verloopkoppelingen beschikbaar waardoor u eenvoudig een overgang kan maken naar een leiding met een andere diameter.

Perskoppelingen ook voor de drinkwater leiding

Veel systemen van meerlagenbuis hebben een eigen systeem met perskoppelingen. Bij perskoppelingen is het belangrijk om de meerlagenbuis en de koppelingen van hetzelfde merk te hebben. Dus voor de AKB Uni Pipe van Uponor gebruikt u de Uponor S-press koppelingen en voor de Bonfix meerlagenbuis gebruikt u de Bonfix Alu-pers perskoppeling.
Perskoppelingen worden bevestigd met een speciale perstang. Deze perstang zorgt ervoor dat de koppelingen waterdicht worden bevestigd.

Binnen en buiten drinkwater met een flexibele waterleiding

Onze flexibele waterleiding voor drinkwater is niet alleen geschikt voor installatiewerkzaamheden in de keuken of badkamer, maar kan ook uitstekend buitenshuis gebruikt worden. Zo kunt u deze waterleiding gebruiken om een kraan aan de muur te bevestigen, waarbij het systeem betrouwbaar en duurzaam is. Bovendien is de flexibele waterleiding voor drinkwater zeer voordelig geprijsd, dus aarzel niet en bestel deze vandaag nog!

Hoe installeer ik een flexibele waterleiding?

Het installeren van een flexibele waterleiding is over het algemeen een relatief eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

Benodigde materialen:

  • Meerlagenbuis

  • Koppelingen

  • Gereedschap

Stappen:

  1. Zorg ervoor dat de watertoevoer naar het gebied waar je de flexibele waterleiding wilt installeren, is afgesloten. Dit kun je doen door de hoofdkraan dicht te draaien.

  2. Meet het benodigde aantal meter leiding op. Let op eventuele bochten of obstakels waarmee je rekening moet houden tijdens de installatie.

  3. Snijd de flexibele waterleiding op maat met behulp van een buizenschaar. Zorg ervoor dat de snede recht en schoon is. Vervolgens maak je een schuine rand aan de snijzijde met een ontbraken.

  4. Plaats een passende koppeling op elk uiteinde van de flexibele waterleiding.

  5. Maak de verbinding waterdicht met passend gereedschap. Voor perskoppelingen is dit de perstang, voor knelkoppelingen een open sleutel en voor de Multi Fit koppelingen de inbussleutel.

  6. Controleer alle verbindingen op eventuele lekkages. Draai indien nodig de koppelingen iets strakker aan om eventuele lekkages te verhelpen.

  7. Open langzaam de hoofdkraan om de watertoevoer weer in te schakelen en controleer opnieuw op lekkages. Als er geen lekkages zijn, is de flexibele waterleiding succesvol geïnstalleerd.

Flexibele waterleiding koop je online bij PVCVoordeel

Ben je van plan een flexibele waterleiding te kopen? Bij PVCVoordeel vind je alles wat je nodig hebt voor het installeren van een hoogwaardige flexibele waterleiding. We hebben onder andere een ruim aanbod aan meerlagenbuis, dat ook per meter te bestellen is, en bijbehorende koppelingen waarmee je zeker bent van de hoogste kwaliteit. Bovendien profiteer je bij ons van een snelle levering. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd bij ons terecht voor deskundig advies!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een flexibele waterleiding?

Een groot voordeel van flexibele waterleidingen is dat u deze gewoon in de muur kunt plaatsen. Dit kan zowel in sleuven die gefreesd zijn of dwars door een gat in de muur. Een ander voordeel is natuurlijk de flexibiliteit, hierdoor is het zelfs in krappe ruimtes, zoals een boot of caravan, mogelijk om een drinkwaterleiding aan te leggen.

Wat is het verschil tussen een flexibele waterleiding en een traditionele koperen leiding?

Het materiaal en de flexibiliteit zijn de grootste verschillen. Doordat een flexibele waterleiding gemaakt is van kunststof, is deze buigzaam. Indirect zorgt dat ook voor een verschil in installatiegemak. Een flexibele waterleiding is over het algemeen eenvoudiger en sneller te installeren dan een koperen leiding. Bovendien is kunststof goedkoper dan koper.

Hoe lang gaat een flexibele waterleiding mee?

Een flexibele waterslang heeft in theorie een lange levensduur, vooral wanneer deze op de juiste manier is weggewerkt en beschermd tegen weersinvloeden of eventuele andere vormen van schade. Het is daarom de beste en meest duurzame oplossing voor op de lange termijn, waardoor u er jarenlang van kunt profiteren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vervanging.

Kan ik een flexibele waterleiding gebruiken voor zowel warm als koud water?

Jazeker, flexibele waterleidingen kunnen worden gebruikt voor zowel warm als koud water, maar het is belangrijk om te controleren of de specifieke flexibele waterleiding die je wilt gebruiken geschikt is voor de beoogde watertemperaturen.

Installatiemateriaal

Z