Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Duikerbuizen

Een duikerbuis, ook wel bekend als een duikerpijp of duikerconstructie, is een buisvormige structuur die wordt gebruikt om water, beken, sloten, rivieren of kanalen onder wegen, paden of andere obstakels door te laten stromen. Het is een essentieel onderdeel van waterbeheersystemen en infrastructurele projecten.
Bij PVCVoordeel vind je alle producten op het gebied van de aan- en afvoer van water, zoals ook waterleidingen, drainage en riolering.

Duikerbuizen van PP materiaal

Duikerbuizen zijn meestal gemaakt van PP materiaal. Ze zijn ontworpen om waterdoorvoer mogelijk te maken en tegelijkertijd de stabiliteit en integriteit van de weg of het pad erboven te behouden. Duikerbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de specifieke vereisten van het project.

Duikerbuizen worden vaak gebruikt in gebieden waar wegen, dijken, een dam of andere constructies een natuurlijke waterstroom of drainage belemmeren. Door een duikerbuis te installeren, kan water vrij door de buis stromen en wordt de vorming van overstromingen voorkomen. Dit helpt bij het handhaven van de waterbalans, het voorkomen van schade aan de omgeving en het waarborgen van de veiligheid van infrastructuur en mensen.

De duikerbuis installeren is eenvoudig

Het installatieproces van een duikerbuis omvat meestal het graven van een sleuf of het maken van een uitsparing in de grond om ruimte te bieden voor de buis. Vervolgens wordt de duikerbuis op zijn plaats geplaatst en goed verankerd om stabiliteit te garanderen. Het wordt vaak aangesloten op bestaande waterwegen of drainagekanalen om de waterstroom te bevorderen.

Duikerbuizen spelen een cruciale rol bij het efficiënt beheren van waterstromen en het voorkomen van wateroverlast. Ze worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder landbouw, weg- en spoorwegconstructies, waterbeheerprojecten en bouwprojecten. Door de juiste duikerbuis te selecteren en correct te installeren, kan de waterdoorvoer effectief worden geregeld en kunnen de gevolgen van overstromingen of waterophoping worden geminimaliseerd.

Filters