Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Hep2O buis op maat maken

Bent u van plan om een waterleiding te installeren met behulp van het Hep2O systeem? Dan zult u hoogstwaarschijnlijk de Hep2O buis moeten inkorten zodat deze perfect past bij uw project. In deze blog gaan we gedetailleerd uitleggen hoe u de Hep2O buis op maat kunt snijden en welke materialen u daarvoor nodig heeft.

Benodigdheden:

Hep2O buis SmartPack 

De rollen met Hep2O buis worden zorgvuldig verpakt in wat we het SmartPack noemen. Het SmartPack is een beschermende folie die ervoor zorgt dat uw Hep2O buis niet beschadigd raakt. Tijdens het transport is het van belang om de Hep2O buis in het SmartPack niet over de grond te slepen, aangezien zelfs de folie van het SmartPack beschadigd kan raken en daardoor de buis beschadigd kan worden.

Indien u slechts een deel van het Hep2O SmartPack gebruikt, is het mogelijk om de rest van de Hep2O buis in de rol te laten zitten. Op deze manier blijft de buis beschermd door de folie van het SmartPack totdat u het nodig heeft.

Hep2O buis uit SmartPack halen 

Om de Hep2O buis uit het SmartPack te halen, maakt u gebruik van het wegwerp-veiligheidsmes dat bij de Hep2O buis SmartPack wordt meegeleverd. Gebruik geen ander mes, omdat zelfs het contact met de achterkant van een mes de Hep2O buis kan beschadigen.

Zodra u de binnenkant van het Hep2O buis SmartPack heeft losgesneden, kunt u de buis van binnenuit uit de rol trekken. Het is belangrijk om altijd de beschermhuls weer op het uiteinde van de Hep2O buis te plaatsen. Hiermee voorkomt u beschadiging en verontreiniging van de buis.

Hep2O buis knippen

Begin met het meten van de benodigde lengte van de Hep2O buis met behulp van een rolmaat. Markeer vervolgens de gewenste lengte op de buis zelf met een permanente marker.

Voor het op maat snijden van de Hep2O buis wordt een Hep2O pijpsnijder gebruikt. Het wordt afgeraden om een ijzerzaag te gebruiken.

Knippen Hep2O buis
Het plaatsen van de Hep2O buis in de snijbek van de Hep2O pijpsnijder en het uitoefenen van druk is de eerste stap. Daarna draait u de buis rond in de snijbek van het mes, terwijl u de druk aanhoudt, totdat de snede volledig is voltooid.

Vervolgens is het van belang om te controleren of het uiteinde van de Hep2O buis schoon is, netjes haaks is afgesneden en geen bramen of beschadigingen vertoont.

Na deze stappen is de Hep2O buis gereed voor de verbinding met een Hep2O koppeling. Gedetailleerde instructies over het monteren van een Hep2O koppeling vindt u in de blog "Hep2O koppeling monteren".