Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Verstopte afvoer

Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer een PVC afvoerbuis verstopt raakt, maar maak u geen zorgen. Er bestaan drie mogelijke manieren om deze verstopping te verhelpen.

1) Gootsteenontstopper: probeer de afvoer te ontstoppen door een gootsteenontstopper te gebruiken. Door deze op en neer te bewegen, ontstaat er druk in de leidingen, waardoor de verstopping in de afvoerbuis mogelijk kan worden opgelost.


2) Ontstoppingsveer; een ontstoppingsveer is een lange flexibele staaf die in de afvoer wordt ingebracht. Als u merkt dat u de verstopping nadert, kunt u korte stoten geven om de opeenhoping of het vuil te verwijderen.


3) Ontstoppingsmiddel; dit is een chemisch product dat de verstopping als het ware oplost. Een belangrijk nadeel van dit middel is dat het schade kan veroorzaken aan de afvoerleidingen. Volg nauwkeurig de instructies op de verpakking en spoel de leidingen grondig door om onnodige schade te voorkomen. Zorg ervoor dat u beschermende kleding en een veiligheidsbril draagt om persoonlijk letsel te voorkomen.