Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor bomen aanleggen

Als de grond te droog is, is drainage voor uw bomen een uitstekende oplossing. Dit is een systeem waarbij de drainagebuis als een ring boven de wortels van de boom komt te liggen. Door zelf water in de buis te gieten zorgt u ervoor dat de boom water krijgt waar die het nodig heeft, namelijk bij de stamvoet. Met drainage voor uw bomen voorkomt u dat ze uitdrogen. Het benodigde drainagemateriaal bestelt u eenvoudig online bij PVCVoordeel. We zorgen voor een snelle levering van uw order!

Drainage op maat voor bomen

Met de buizen en hulpstukken van PVCVoordeel kunt u zelf eenvoudig drainage op maat maken voor uw bomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een lange drainagebuis te kopen en deze op maat te zagen. De buis die u om de wortels van de boom legt hoeft namelijk niet lang te zijn. Zodra u het juiste formaat heeft, kunt u de drainagebuis verbinden aan de toevoer met bijvoorbeeld een T-stuk. Door zelf de drainage voor uw bomen op maat te maken, bespaart u veel geld.

Drainage voor bomen diepte

Omdat de buis boven de wortels komt te liggen, hoeft u voor de drainage van uw bomen niet ver de diepte in. Dat maakt het aanleggen van deze vorm van drainage redelijk eenvoudig, zeker als u het direct toepast tijdens het planten van de bomen. Bij drainage voor bomen ligt de buis qua diepte ongeveer 20 cm onder het maaiveld, waarbij de bewateringsbuis nog zo’n 10 cm boven de grond uitsteekt. Heeft u vragen over de drainage? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan graag voor u klaar met uitgebreid advies!

Drainage voor bomen materiaal

Voor de drainage van uw bomen wilt u natuurlijk het beste materiaal gebruiken, zodat het lang meegaat. Hiervoor zit u goed bij PVCVoordeel! Al ons drainagemateriaal is namelijk voorzien van het KOMO keurmerk, zodat u zeker weet dat het voldoet aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Ook fijn: het sterke pp materiaal is bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Voor de drainage van uw bomen koopt u het materiaal daarom bij PVCVoordeel. We hebben onze buizen en drainage hulpstukken ruim op voorraad!

Drainage voor bomen aanleggen

U kunt eenvoudig zelf de drainage voor uw bomen aanleggen. Een groot voordeel van deze vorm van drainage is dat de buis zo de grond in kan. U heeft hierbij geen schelpen, grof zand of grind nodig, zoals bij drainage in uw tuin. Waarom niet? Omdat drainage voor bomen andersom werkt; in een tuin neemt de buis het water op, bij bomen komt het water uit de buis (omdat u het erin giet). Naast informatie over het aanleggen van drainage voor uw bomen, vindt u ook blogs over het beregenen van uw tuin of een handig druppelsysteem op onze subsite WitWay. Zo staat al uw groen er straks prachtig bij!

Drainage soorten voor bomen

Bij PVCVoordeel vindt u verschillende drainage soorten die u voor bomen kunt gebruiken. Wij raden onze kale drainagebuizen aan. Voor de ring die op de wortels van de boom komt te liggen kunt u een buis gebruiken met perforatie. De bewateringsbuis mag blind zijn; niet voorzien van perforatie. Zoals eerder genoemd kunt u voor het verbinden van deze twee buizen een T-stuk gebruiken. Wilt u meer weten over onze drainage soorten voor bomen? We staan graag voor u klaar met uitgebreide informatie!