Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage in uw tuin

Heeft u last van overtollig water? Het zelf aanleggen van drainage in uw tuin is een eenvoudige klus met het drainagemateriaal van PVC Voordeel. In onze webshop kunt u voordelig alle benodigdheden aanschaffen voor een compleet drainagesysteem. Daarbij bieden wij uitgebreide informatie over specifieke producten of het aanleggen van drainage in uw tuin. Met vragen kunt u tevens terecht bij onze deskundige medewerkers. Bestel uw complete drainagesysteem bij PVC Voordeel en u heeft snel de controle over het waterpeil in uw tuin!.

Welke drainage tuin?

Er bestaan verschillende systemen voor het draineren van uw terrein. Welke drainage kiest u voor uw tuin?

  • Enkelvoudig drainagesysteem
  • Samengesteld drainagesysteem
  • Visgraat drainagesysteem

Welk drainagesysteem de beste keuze is, is afhankelijk van de situatie en de grote van het terrein. Elk systeem heeft zo zijn eigen specificaties. Een enkelvoudig systeem is de meest simpele optie. Het samengestelde en visgraat drainagesysteem hebben als voordeel dat het water wordt weggevoerd op één lozingspunt. Uitgebreide informatie over welke drainage voor uw tuin het meest geschikt is kunt u lezen in onze blog over drainagesystemen op onze subshop WitWay.

Drainage tuin aanleggen

In de informatieve blogs van Witway leert u alles over het aanleggen van drainage en het gebruik van drainage omhulling. Zelf drainage in uw tuin aanleggen wordt hiermee een fluitje van een cent! U begint met het graven van sleuven van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep. Zorg bij het drainagebuizen aanleggen dat deze zo veel mogelijk in een rechte lijn liggen, zodat het water goed weg kan stromen. Legt u meerdere buizen evenwijdig naast elkaar? Houd dan een afstand aan van 4 tot 7 meter, in een paardenbak is dit 3 meter.

Nadat u de sleuven hebt gegraven, brengt u op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, grind of schelpen aan. Hierop blijft de drainagebuis waterpas liggen. Vul de sleuven op met van onderen 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen en van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels). Heeft u nog vragen over een drainage in uw tuin aanleggen? Neem gerust contact op met ons!

Drainage tuin werking

Wanneer u drainage in uw tuin heeft, zal de werking ervan spoedig merkbaar zijn. Bij een volgende regenval blijven de plassen niet meer in uw gazon staan. En met het veranderen van de seizoenen zult u ook merken dat het gras sneller herstelt van de koude wintermaanden. Door drainage aan te leggen blijft uw tuin mooi en gezond. Heeft u nog vragen over drainage in uw tuin en de werking van het systeem? Onze professionals staan u graag bij! Zij kunnen u ook helpen met het kiezen van de juiste drainageslang voor uw klus.

Drainage tuin materiaal

Een goed begin is het halve werk. Daarom leveren wij voor de drainage van uw tuin alleen materiaal van de beste kwaliteit. Uw drainagebuis kopen bij PVC Voordeel is dan ook een goede keuze. Voor de drainage van uw tuin koopt u uw materiaal eenvoudig online bij PVC Voordeel. Naast drainagebuizen vindt u bij ons verschillende drainage hulpstukken waarmee u een compleet systeem samenstelt. Bovendien profiteert u bij ons van zeer scherpe prijzen en een snelle levering!