Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor kruipruimte

Als uw kruipruimte voortdurend onder water staat, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw huis. Het water kan de fundering aantasten en leidingen laten roesten. Bovendien ontstaan er in vochtige omgevingen snel schimmels die een negatieve invloed kunnen hebben op uw gezondheid. Beëindig deze wateroverlast door drainage toe te passen in uw kruipruimte. Bij PVC Voordeel vindt u gemakkelijk online de benodigde buizen en accessoires voor deze taak. Op die manier kunt u zelf op eenvoudige wijze drainage in uw kruipruimte aanleggen.

Gebruik van ringdrainage voor Kruipruimte Ontwatering

Indien er zich persistent water in uw woning bevindt, is het aan te raden om ringdrainage rondom uw huis aan te leggen om dit probleem te bestrijden. Dit type drainage staat bekend als ringdrainage voor kruipruimtes. Op deze pagina bieden we u meer informatie over de werking van dit drainagesysteem en hoe u het het beste kunt implementeren. Een belangrijk voordeel van ringdrainage voor uw kruipruimte is dat u de buizen enkel rond uw huis hoeft te plaatsen en niet door uw hele tuin hoeft te verspreiden.

Hoe drainage werkt bij kruipruimtes

Bij WitWay delen we graag uitgebreidere inzichten over drainage bij kruipruimtes en hoe het precies werkt. Het water dat zich in uw woning ophoopt, kan afkomstig zijn van zowel neerslag (regen) als uit de omgeving (vooral als uw terrein lager ligt dan aangrenzende terreinen). Beide problemen kunnen worden aangepakt met drainage. De drainagebuizen zijn geperforeerd en wanneer ze in de grond worden geplaatst, absorberen ze regenwater. Dit water wordt vervolgens afgevoerd naar een sloot, vijver of het riool. Als u meer wilt weten over drainage voor uw kruipruimte en hoe het werkt, neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers voor gedegen advies.

Het installatieproces van kruipruimte drainage

Voordat u begint met het aanleggen van drainage voor uw kruipruimte, is het raadzaam om het drainagesysteem op papier te zetten. Probeer de buizen zoveel mogelijk in een rechte lijn te leggen, zodat het water efficiënt kan worden afgevoerd. Zorg er ook voor dat de buizen waterpas liggen en een lichte helling hebben richting het afvoerpunt. Volg verder deze stappen bij het installeren van drainage voor uw kruipruimte:

  1. Graaf sleuven van 60 tot 90 cm diepte en leg op de bodem een dunne laag grof zand, schelpen of grind.
  2. Plaats de drainagebuizen in de sleuven en vul ze tot 40 tot 45 cm hoogte met grof zand of schelpen, gevolgd door 20 cm tuinaarde of zand (indien onder tegels).

Welke diepte drainage voor een kruipruimte?

Zoals eerder vermeld, is het ideaal om voor de diepte van kruipruimte drainage een bereik van 60 tot 90 cm aan te houden. Op deze diepte hebben de buizen voldoende ruimte om water op te vangen. Indien u meerdere drainagebuizen parallel aan elkaar legt, is het raadzaam om een afstand van 4 tot 7 meter tussen de buizen te behouden. Hierbij geldt: hoe ernstiger de wateroverlast, des te korter de afstand. Bij het plannen van de diepte voor kruipruimte drainage is het ook belangrijk om rekening te houden met de aansluiting op de afvoer. Als bijvoorbeeld de rioolbuis zich op 80 cm onder het maaiveld bevindt en u de drainagebuizen wilt aansluiten op het riool, moeten de drainagebuizen hoger worden geplaatst om het benodigde afschot voor waterafvoer te creëren.

Verschillende soorten drainage voor kruipruimtes

Bij PVC Voordeel bieden we verschillende soorten kruipruimte drainage aan. Wij adviseren het gebruik van drainage met omhulling, waarbij u kunt kiezen tussen kokos of polypropyleen omhulsels. De kokosvariant is natuurlijk en gaat doorgaans 5 tot 10 jaar mee. Echter, met drainagebuizen met een polypropyleen omhulsel profiteert u van een levensduur tot wel 50 jaar. In onderstaand overzicht ziet u welke drainage soorten geschikt zijn voor uw kruipruimte, afhankelijk van uw grondsoort:

 Soort omhulling   

 Veen- en zandgrond   

 Alle grondsoorten

 Kokos

 Ja

 Nee

 PP450

 Ja

 Exclusief grond met veel roest (ijzer)  

 PP700

 Ja

 Ja