Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

Een kunststof dakgoot van PVC

Een kunststof dakgoot, ook wel PVC goot genoemd, is een uitstekende keuze wanneer het aankomt op een efficiënte hemelwaterafvoer. PVC, oftewel polyvinylchloride, is een duurzaam en veelgebruikt kunststof materiaal dat in verschillende toepassingen wordt gebruikt. Kunststof dakgoten zijn populair vanwege hun vele voordelen en worden zowel bij woningen als commerciële gebouwen gekozen voor afwatering van regenwater. Het komt in verschillende uitvoeringen, zodat er voor elk dak een geschikte goot is.

Er zitten vele voordelen aan een kunststof dakgoot

De belangrijkste reden dat kunststof dakgoten zo populair zijn om te gebruiken, zijn de vele voordelen. Laten we hier eens naar kijken. In het kort zijn dit:

  • Duurzaamheid
  • Onderhoudsgemak
  • Lichtgewicht
  • Veelzijdigheid
  • Kostenbesparend
  • Milieuvriendelijk

Om deze voordelen wat beter te begrijpen gaan we er graag wat dieper op in. Zo kunt u strak een weloverwogen keuze maken voor kunststof dakgoten, of misschien toch juist voor een zinken goot gaan.

Kunststof is duurzaam in productie en gebruik

PVC is een robuust materiaal dat bestand is tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen, zonlicht, vorst en hitte. Het kan jarenlang meegaan zonder zijn kwaliteit en functionaliteit te verliezen. Of het nu gaat om een bakgoot, mastgoot of kraalgoot, PVC dakgoten kunnen de tand des tijds doorstaan. Oftewel, een kunststof dakgoot is duurzaam. Zowel in het gebruik als bij de verwerking van grondstof tot uiteindelijke dakgoot.

Bespaar tijd met weinig onderhoud

Kunststof dakgoten vereisen minimaal onderhoud. Het gladde oppervlak van PVC voorkomt de ophoping van bladeren, takken en ander vuil, waardoor het reinigen van de goot eenvoudig is. Met een regelmatige inspectie en reiniging kunt u de goot in optimale conditie houden. Zo blijft het hemelwater probleemloos doorstromen.

Licht van gewicht

Door het lichte gewicht zijn kunststof dakgoten gemakkelijk te hanteren en te installeren. Of u nu een ervaren doe-het-zelver bent of een professionele installateur, de installatie van een PVC dakgoot is een relatief eenvoudige taak. Het bespaart u de nodige tijd en moeite.

Altijd een passende dakgoot

PVC dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, waardoor ze perfect passen bij diverse bouwstijlen en esthetische voorkeuren. Of u nu kiest voor een bakgoot, mastgoot of kraalgoot, PVC dakgoten kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw woning. Bovendien kunnen ze worden gecombineerd met accessoires zoals bochten, verbindingsstukken en regenpijpen, waardoor de goot perfect wordt afgestemd op uw situatie.

Waar voor uw geld

In vergelijking met andere materialen, zoals metaal of zink, zijn kunststof dakgoten over het algemeen betaalbaar. Ze bieden een kosteneffectieve oplossing zonder concessies te doen aan kwaliteit en functionaliteit. Door te kiezen voor een PVC dakgoot bespaart u niet alleen op de aanschafkosten, maar ook op de installatiekosten.

Duurzaam to the max

PVC dakgoten zijn milieuvriendelijk omdat ze recyclebaar zijn. Het gebruikte PVC kan worden gerecycled en hergebruikt voor andere toepassingen, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Met een PVC dakgoot draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Kies een kunststof bak- of mastgoot

We hebben het aldoor over een kunststof dakgoot, maar deze is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De termen bakgoot en mastgoot zijn al even voorbij gekomen. Het belangrijkste verschil tussen beide ligt in hun vorm en capaciteit. Mastgoten hebben een ronde vorm en zijn geschikt voor gemiddelde regenval, terwijl bakgoten een rechthoekige vorm hebben en meer geschikt zijn voor gebieden met een hogere regenval of een grotere oppervlakte voor hemelwaterafvoer.

Mastgoot

Een mastgoot, ook wel bekend als kraalgoot, is een dakgoot met een ronde vorm en een opstaande kraal aan de voorkant. Deze kraal zorgt ervoor dat het water goed wordt afgevoerd en voorkomt dat het over de rand van de goot stroomt. Mastgoten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder PVC, dat een duurzame en onderhoudsarme optie biedt. Ze kunnen naadloos en gemakkelijk worden geïnstalleerd, waardoor lekkage wordt voorkomen. Het regenwater wordt vanuit de mastgoot afgevoerd via een regenpijp.

Bakgoot

Daarnaast hebben we de bakgoot, ook wel bekend als platgoot. Deze goot heeft een rechthoekige vorm en een vlakke bodem. Bakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals zink, PVC en polyester. Ze hebben meestal een grotere capaciteit dan mastgoten, waardoor ze geschikt zijn voor grote gebouwen die kampen met een flinke hoeveelheid hemelwater. Bakgoten kunnen ook naadloos worden geïnstalleerd en worden vaak gecombineerd met regenpijpen voor een effectieve afvoer van het water.

Tot slot

Al met al biedt een kunststof (PVC) dakgoot duurzaamheid, onderhoudsgemak, veelzijdigheid en kosteneffectiviteit. Het is een populaire keuze voor een efficiënte hemelwaterafvoer en kan bijdragen aan de bescherming van uw woning tegen waterschade. Of u nu een bakgoot, mastgoot of kraalgoot nodig hebt, PVC dakgoten zijn de ideale oplossing voor een betrouwbaar en duurzaam dakafwateringssysteem. Alle benodigdheden hiervoor vindt u online bij PVC Voordeel!