Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

RVS slangklem

Een RVS slangklem is een bevestigingsmiddel dat wordt gebruikt om een flexibele slang stevig aan een fitting of een ander aansluitpunt te bevestigen. Een RVS slangklem bestaat uit een metalen band met een verstelbare sluiting, meestal een schroef of een bout, waarmee de diameter van de klem kan worden aangepast.

Een RVS slangklem monteren

De werking van een RVS slangklem is eenvoudig: nadat de slang over de gewenste fitting of aansluiting is geschoven, wordt de slangklem rond de buitenkant van de slang geplaatst, en vervolgens wordt de sluiting strakker gemaakt door de schroef of bout aan te draaien met een schroevendraaier. Dit zorgt ervoor dat de slang stevig op zijn plaats blijft en voorkomt dat deze loskomt, lekt of verschuift, vooral bij toepassingen met hoge druk of wanneer de slang onder spanning staat.

Slangklemmen worden veel gebruikt in verschillende industrieën en toepassingen, waaronder de automotive sector, de bouw, de landbouw, de sanitair, en vele anderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de toepassing, en kunnen herbruikbaar zijn voor gemakkelijk onderhoud en reparatie.

Voordelen van RVS slangklemmen

Slangklemmen bieden verschillende voordelen, waardoor ze een essentieel onderdeel zijn van vele toepassingen waar flexibele slangen worden gebruikt. Slangklemmen zorgen voor een stevige en veilige bevestiging van flexibele slangen op fittings, aansluitingen of andere componenten. Dit voorkomt dat slangen losraken, verschuiven of lekken, wat essentieel is om een goede werking van het systeem te garanderen.
Dankzij hun verstelbare ontwerp kunnen slangklemmen worden gebruikt om slangen van verschillende diameters te bevestigen. Hierdoor zijn ze veelzijdig inzetbaar en geschikt voor diverse toepassingen met verschillende slangmaten.
Slangklemmen zijn gemakkelijk te installeren met behulp van eenvoudige gereedschappen, zoals een schroevendraaier of moersleutel. Dit maakt het snel en efficiënt monteren van slangen mogelijk, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.
Veel slangklemmen zijn herbruikbaar, wat betekent dat ze kunnen worden verwijderd en opnieuw worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van hun functionaliteit. Dit maakt onderhoud en reparatie van systemen eenvoudiger en kosteneffectiever.
Slangklemmen zijn bestand tegen hoge druk en spanning, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waar drukbestendigheid vereist is, zoals in hydraulische systemen, pneumatische systemen, koelsystemen en meer.
Slangklemmen worden gebruikt in uiteenlopende sectoren en toepassingen, waaronder automotive, sanitair, HVAC, landbouw, industrie en meer. Ze zijn essentieel voor het veilig en efficiënt verbinden van slangen in verschillende systemen en installaties.

Voordelen RVS slangklem ten opzichte van andere slangklemmen

Roestvrijstalen (RVS) slangklemmen bieden verschillende voordelen ten opzichte van slangklemmen gemaakt van andere materialen, zoals verzinkt staal of kunststof. RVS slangklemmen zijn bestand tegen corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar blootstelling aan vocht, water of chemicaliën kan optreden.
RVS slangklemmen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen slijtage, vervorming en breuk, waardoor ze een betrouwbare en langdurige bevestigingsoplossing bieden voor diverse toepassingen.
RVS slangklemmen zijn recyclebaar en hebben een lagere milieubelasting dan slangklemmen gemaakt van andere materialen. Ze dragen bij aan duurzame oplossingen en verminderen de behoefte aan vervanging en afvalproductie.

RVS slangklem kopen bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel ben je aan het juiste adres voor producten op het gebied van water aan- en afvoer. Zo hebben we ook allerlei slangen met koppelingen, zoals slangklemmen in het assortiment. Zo is er altijd een passende oplossing om de waterslang of tuinslang te verbinden aan een kraan, pomp of andere toepassing.
Heb je nog een vraag of wil je graag advies? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag en geven je alle informatie om de juiste keuze te kunnnen maken.

Filters