Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

SDR

Wat betekent SDR op tyleenslangen? Op tyleenslangen staan de letters SDR gevolgd door een cijfer. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

 

Wat houdt SDR buisklasse in?

De afkorting SDR staat voor "Standard Dimension Ratio" (Standaard Dimensie Verhouding). Het betreft hier de buisklasse die op tyleenslangen wordt aangeduid. De SDR-buisklasse vindt u op de tyleenslang zelf, naast de diameter en de wanddikte van de slang. U kunt de SDR-klasse ook zelf berekenen met behulp van de volgende formule:

SDR = d/ e = nominale (uitw.) diameter / wanddikte

SDR17

Bijvoorbeeld, als de buitendiameter van de buis 225 mm is en de wanddikte 13,4 mm is, dan wordt de SDR-klasse 225/13,4 = 17, oftewel SDR17.

De SDR-buisklasse geeft de verhouding aan tussen de buitendiameter en de wanddikte van een tyleenslang. Deze klasse geeft ook informatie over de nominale drukklasse. Een lagere SDR-klasse duidt op een dikkere wand van de tyleenslang. Een tyleenslang met een grotere wanddikte kan meer interne druk weerstaan. Hierdoor zal ook de PN-waarde hoger zijn. De PN-waarde is eveneens aan de zijkant van de tyleenslang af te lezen.