Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Waterleiding tyleen aanleggen

Wil je snel en gemakkelijk een waterleiding aanleggen naar bijvoorbeeld je garage, tuinhuisje of een kraantje in de tuin? Met tyleenslang is dit snel en gemakkelijk te realiseren. Hieronder volgt ook een korte uitleg hoe je tyleen kunt aansluiten op koperen leiding.

  1. Sluit de hoofdkraan van de waterleiding. Als je haaks op de leiding wilt aansluiten plaats je een messing T-stuk knel x binnendraad x knel op de leiding. Doorgaans is de leiding 15mm, 22mm of 28mm. Deze maten komen overeen met tyleenslang 16mm, 20mm, 25mm en 32mm.  Wil je op het eind van een koperen buis aansluiten pak je een messing puntstuk knel x buitendraad
  2. Op deze messing koppelingen past een tyleen koppeling. In het T-stuk draai je een pe puntstuk buitendraad  en op het messing puntstuk draai je een pe schroefbus met binnendraad. Draai eerst teflontape op het buitendraad van de koppelingen.
  3. Nu ben je klaar om de tyleenslang aan de tyleen koppelingen te bevestigen. Zorg dat je het uiteinde van de tyleenslang afschuint. Het bevestigen gaat gemakkelijker als je zowel de buitenkant van de tyleen als de binnenkant van de koppeling insmeert met griffon glijmiddel. Het is belangrijk om de tyleenslang goed ver in de koppeling te drukken. Eerst loopt de slang tegen de rubber ring aan, daar moet de tyleenslang overheen gedrukt worden tot aan de stootrand in de koppeling.
  4. Graaf minimaal op een diepte van 60 centimeter,zodat in de winter de slang niet kapot kan vriezen. Tyleen kan een beetje vorst wel hebben, maar de kans op een breuk vermijd je door hem in de winter af te tappen. Dit kan door een aftapkraan in de tyleenslang aan te brengen. Met aan beide kanten een puntstuk kunt je de kraan aan de tyleenslang bevestigen.
  5. Eenmaal in de tuin aangekomen bij het kraantje, of in het tuinhuis laat je de tyleenslang boven de grond komen. Voor de buitenkraan hebben we handige muurplaten waar onderin de tyleen leiding past, en aan de andere kant de kraan in gedraaid kan worden. 

Heeft u verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op.