Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor kelder

Heeft u wateroverlast onderin uw woning? Dan kunt u het beste drainage voor uw kelder of kruipruimte toepassen. Een vochtige woning kan namelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid, bijvoorbeeld omdat er schimmels gaan groeien. Op deze pagina vertellen we u meer over de werking van drainage voor uw kelder en hoe u deze aanlegt. Met ons deskundige advies kunt u eenvoudig zelf aan de slag met de klus. De drainagebuizen en hulpstukken bestelt u eenvoudig online bij PVCVoordeel!

Drainage voor kelder graven

Bij PVC Voordeel geven we u graag meer informatie over het graven van drainage voor uw kelder. Het systeem komt als een ring om uw woning te liggen, zodat overtollig regenwater optimaal wordt afgevoerd. De klus begint met het graven van sleuven. Houd hiervoor een diepte aan van 60 tot 90 cm. Op de bodem van de sleuven brengt u een dun laagje schelpen, grof zand of grind aan. Vervolgens plaatst u de drainagebuizen en vult u de sleuven verder op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm tuinaarde of zand (onder tegels). Op onze subsite WitWay vindt u een blog over drainage aanleggen waar het graven van drainage (ook voor uw kelder) uitgebreid wordt uitgelegd.

Drainage voor kelder werking

Wilt u meer weten over drainage voor uw kelder en de werking? Dan zit u goed bij PVCVoordeel; wij weten hier namelijk alles van af! Zoals hierboven genoemd komen de drainageslangen in de grond te liggen. Omdat ze zijn voorzien van perforatie, wordt overtollig water opgenomen en stroomt het weg naar een afvoerpunt. Voor een optimale werking van de drainage voor uw kelder kunt u het beste kiezen voor buizen met omhulling. Deze nemen het water beter op én kleine gronddeeltjes komen minder snel in de buizen terecht.

Ringdrainage voor kelder

Zoals het woord al aangeeft, ligt de ringdrainage voor uw kelder als een ring om uw woning. Probeer echter wel de buizen zo veel mogelijk in een rechte lijn te leggen, zodat het water goed weg kan lopen. Als u alleen wateroverlast heeft in uw woning is ringdrainage voor uw kelder of kruipruimte voldoende. Blijven er echter ook plassen water staan op uw gazon? Dan kunt u overwegen om zowel ringdrainage als drainage voor uw tuin aan te leggen.

Drainage voor kelder afvoer

Denk, voordat u de drainage voor uw kelder gaat aanleggen, goed na over de afvoer. Al dat water moet immers ergens geloosd kunnen worden. Als afvoerpunt kunt u bijvoorbeeld een sloot, vijver of het riool (eventueel via een put) gebruiken. Hierbij is het van belang dat het water de juiste kant op stroomt. Daarom legt u de drainagebuis waterpas aan met een afschot richting de afvoer. Het andere uiteinde van de buis sluit u af met een afsluitkap. Heeft u vragen over de drainage voor uw kelder of de afvoer? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan voor u klaar met uitgebreid advies.

Drainage voor kelder materiaal

Als u de drainage voor uw kelder gaat aanleggen, welk materiaal kunt u dan het beste gebruiken? Op de blog van onze subsite WitWay over drainage omhulling leest u alles over de verschillende buizen. Hierdoor kunt u eenvoudig uw keuze maken voordat u begint aan de drainage voor uw kelder. Het materiaal voor uw klus koopt u natuurlijk bij PVC Voordeel! Al onze drainagebuizen en hulpstukken zijn namelijk KOMO gekeurd, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer.