PVCvoordeel
Klantenservice Momenteel gesloten
Blog
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainageslang

Drainageslang

Heeft u last van water in uw kruipruimte of staat uw tuin regelmatig blank? Met een drainageslang kunt u deze problemen snel oplossen. Een drainagesysteem zorgt ervoor dat het water in de bodem van uw tuin wordt afgevoerd, zodat u er profijt van heeft in plaats van hinder. Doordat drogere grond sneller opwarmt in het voorjaar zal gras bijvoorbeeld sneller herstellen van de koude wintermaanden. U bestelt een hoogwaardige drainageslang en drainage hulpstukken eenvoudig online bij PVC Voordeel!

Drainageslang soorten

Er zijn verschillende drainageslang soorten. In ons assortiment vindt u buizen die blind of geperforeerd zijn, met en zonder drainage omhulling. Door de omhulling wordt water beter opgenomen in de buis en verstopt deze minder snel. De informatieve blogs op onze subshop Witway vertellen u hier meer over, zoals de blog over drainagesystemen en het aanleggen van drainage. Door onze handige informatie over de verschillende drainageslang soorten weet u precies welke drainagebuis u moet kopen!

Welke drainageslang?

Weet u nog niet precies welke drainageslang u het beste kunt aanschaffen? Wij zetten de belangrijkste informatie overzichtelijk voor u op een rij:

  • 50 mm: kassenbouw
  • 60 mm: landbouw, tuinen, paardenbakken
  • 65 mm: sportvelden
  • 80 mm: tuinen, paardenbakken, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
  • 100 mm: hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
  • 125 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 160 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 200 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 250 mm: mestbeluchting

Bovenstaand schema geeft duidelijk weer welke maten voor verschillende toepassingen geschikt zijn. Houd er wel rekening mee dat u de juiste maat drainage hulpstukken meebestelt wanneer u een volledige drainagesysteem aan gaat leggen! Zoals u in het schema ziet, wordt zowel de drainagebuis van 60 als van 80 mm gebruikt voor tuinen. Welke drainageslang kunt u het beste kiezen? Wij raden de versie van 80 mm aan; deze wordt het meeste gebruikt voor drainage in tuinen.

Drainageslang aanleggen

De minimale diepte die u moet aanhouden wanneer u een drainageslang gaat aanleggen is 60 centimeter; maximaal 90 cm. Voor een optimale werking van de drainage in uw tuin is het goed om de samenstelling van de bodem te weten. Voor zandgronden wordt een diepte aangehouden van 80 centimeter. Een drainageslang aanleggen is vrij simpel. U graaft een sleuf van ongeveer 20 centimeter breed op de gewenste diepte. Op de vlakke bodem brengt u gelijkmatig een dunne laag grof zand, grind of schelpen aan. De drainagebuis behoort waterpas te liggen met eventueel een licht afschot richting de afvoer. U vult de sleuf verder met grof zand, grind of schelpen. De laatste 20 centimeter kunt u vullen met gewone tuinaarde of straatzand. Het is handig om een speciale sleuvengraver te gebruiken als u drainagebuizen gaat aanleggen.

Drainageslang kopen

Heeft u vragen over drainage aanleggen voordat u een drainageslang gaat kopen? Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar. Naast gedetailleerde informatie bieden wij zeer scherpe prijzen en zorgen wij voor een snelle levering. Bekijk ons uitgebreide assortiment met hoogwaardige producten online. Onze drainagebuizen en hulpstukken zijn gemaakt van PP en voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor ze voldoen aan alle wettelijke eisen en normen op het gebied van regenwaterafvoer. Uw drainageslang kopen doet u daarom bij PVC Voordeel!