Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor kunstgras

U kunt niet optimaal gebruikmaken van uw kunstgras als er steeds plassen water blijven staan op de mat(ten). PVC Voordeel heeft de oplossing: drainage voor uw kunstgras! Omdat de drainagebuizen in de grond komen te liggen, is het verstandig om deze aan te leggen voordat u de kunstgrasmat(ten) plaatst. Andersom is ook mogelijk, maar dan dient u de mat(ten) en de onderlaag te verwijderen. Op deze pagina vertellen we u alles over drainage voor kunstgras, van hoe het systeem werkt tot hoe u het aanlegt.

Drainage soorten voor kunstgras

Bij PVC Voordeel vindt u verschillende drainage soorten, maar welke is geschikt voor kunstgras? Dat hangt af van de ondergrond. Is dit zware klei? Dan zijn kale, geperforeerde buizen uw beste optie. Voor alle andere grondsoorten raden wij u drainage met omhulling aan. Het omhulsel heeft twee voordelen:

  • Water wordt beter opgenomen in de drainagebuis
  • Kleine gronddeeltjes komen minder snel terecht in de buis

Welke drainage soorten voor kunstgras u ook wilt gebruiken, u koopt ze eenvoudig online bij PVC Voordeel. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Hoe werkt drainage voor kunstgras?

Goede vraag! Drainage voor kunstgras werkt ongeveer hetzelfde als drainage in uw tuin. Het water sijpelt de grond in via de gaatjes in de kunstgrasmat(ten). De drainagebuizen liggen redelijk diep, zodat het water zich goed kan verzamelen. Omdat de buizen zijn voorzien van perforaties, kan het water binnenstromen. Vervolgens wordt het afgevoerd naar een sloot, vijver of het riool. Heeft u vragen over drainage voor kunstgras en hoe het werkt? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan voor u klaar met uitgebreide informatie.

Drainagesysteem voor kunstgras

Afhankelijk van uw situatie is er altijd een passend drainagesysteem voor uw kunstgras. Wilt u een systeem met één afvoerpunt? Kies dan voor een samengestelde of visgraat structuur. Als u echter een sloot als afvoer wilt gebruiken, kunt u ook de keuze maken voor een enkelvoudig drainagesysteem. In de afbeelding hieronder ziet u hoe de verschillende structuren eruit zien. Wilt u meer tips over de aanleg van een drainagesysteem voor uw kunstgras? Bekijk dan eens de blog van onze subsite WitWay over drainagesystemen.

Drainage voor kunstgras graven

Bij PVC Voordeel geven we u deskundig advies over hoe u het beste de drainage voor uw kunstgras kunt graven. Houd het volgende stappenplan aan:

  1. Verwijder de kunstgrasmat(ten) en de onderlaag
  2. Graaf sleuven van 60 tot 90 cm diep
  3. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, grind of schelpen aan.
  4. Leg de drainageslangen waterpas in de sleuven, met een afschot richting de afvoer.
  5. Vul de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm zand tuinaarde.

Als u drainage voor uw kunstgras gaat graven, kunt u tussen evenwijdige buizen het beste een afstand aanhouden van 4 tot 7 meter, afhankelijk van de mate van wateroverlast. Hoe meer overlast, hoe kleiner de afstand. Bekijk voor praktische informatie ook eens de blog van onze subsite WitWay over drainage aanleggen.

Drainage materiaal voor kunstgras

Bij PVC Voordeel vindt u een ruim aanbod drainage materiaal voor uw kunstgras, zoals drainagebuizen en drainage hulpstukken. Deze zijn allemaal voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Ook fijn: een groot deel van ons drainage materiaal voor kunstgras is gemaakt van polypropyleen en gaat maar liefst 50 jaar mee! Daarom bestelt u de buizen en hulpstukken natuurlijk bij PVC Voordeel. U profiteert bij ons altijd van een scherpe prijs!