Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor paardenbak

Blijven er na een regenbui plassen water staan in uw paardenbak? Dan raden wij u aan om drainage voor de paardenbak toe te passen. Op deze pagina leest u meer over de verschillende drainage soorten, drainagesystemen en de aanleg. Ook als u drainagebuizen en hulpstukken wilt kopen, zit u goed bij PVCVoordeel. Ons drainagemateriaal is van de hoogste kwaliteit. U bestelt het eenvoudig online. We zorgen voor een snelle levering van uw order!

Drainage soorten voor paardenbak

Er zijn diverse drainage soorten die u voor de paardenbak kunt gebruiken. Wij raden u aan drainagebuizen te kopen met omhulling. Door de omhulling wordt water beter opgenomen én kleine gronddeeltjes komen minder snel terecht in de buizen. U heeft de keuze uit:

  • Drainagebuizen met kokos omhulling
  • Drainagebuizen met PP450 omhulling
  • Drainagebuizen met PP700 omhulling

Omdat kokos een afbreekbaar materiaal is, zijn deze buizen vooral geschikt als tijdelijke oplossing. Onze drainageslangen met pp omhulling gaan echter maar liefst 50 jaar mee! Deze zijn daardoor uitstekend als drainage soort wanneer u de paardenbak nog lang wilt gebruiken.

Drainagesysteem voor paardenbak

Het is verstandig om het drainagesysteem voor de paardenbak uit te tekenen, voordat u begint met de aanleg. U kunt verschillende systemen leggen, zoals een:

  • Enkelvoudig drainagesysteem
  • Samengesteld drainagesysteem
  • Visgraat drainagesysteem

Zoals u kunt zien in de afbeelding hieronder bestaat het eerste systeem uit meerdere drainagebuizen met elk een eigen afvoer. De andere twee zijn koppelsystemen, waarbij de buizen worden verbonden aan één verzamelbuis met één afvoer. Wilt u weten welk drainagesysteem het meest geschikt is voor uw paardenbak? Lees dan eens de blog over drainagesystemen op onze subsite WitWay.

Hoe werkt drainage voor paardenbak?

Wilt u weten hoe drainage voor de paardenbak werkt? Bij PVCVoordeel vertellen we u graag meer! Drainage voor de paardenbak werkt hetzelfde als bijvoorbeeld drainage in uw tuin. De buizen worden in de grond gelegd en nemen water op, omdat ze voorzien zijn van perforaties. Het water stroomt vervolgens weg naar een afvoerpunt, zoals een sloot, vijver of het riool. Drainage voor de paardenbak werkt het beste als u de buizen waterpas legt, met een afschot richting het afvoerpunt.

Drainage voor paardenbak diepte

Het is redelijk eenvoudig om drainage voor de paardenbak aan te leggen. Qua diepte kunt u het beste 40 cm onder het maaiveld aanhouden. Let op! Dit is anders dan de drainage die u bijvoorbeeld in de tuin legt, deze komt namelijk 60 tot 90 cm diep te liggen. Wilt u naast de diepte voor drainage van de paardenbak weten hoe u het systeem dient aan te leggen? Lees dan eens de blog over drainage aanleggen op onze subsite WitWay. We staan voor u klaar met uitgebreide informatie!

Drainage voor paardenbak afstand

Door de geringe diepte van de drainage in uw paardenbak is ook de afstand tussen evenwijdig geplaatste buizen kleiner, namelijk 3 meter. Zorg ervoor dat u de drainagebuizen zo veel mogelijk in een rechte lijn legt, zodat het water goed weg kan lopen. Heeft u vragen over de aanleg van drainage in uw paardenbak, de afstand tussen buizen of iets anders? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van PVCVoordeel. We geven u graag deskundig advies.