Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainagebuis aanleggen

Met PVC Voordeel wordt uw drainagebuis aanleggen een fluitje van een cent. Niet alleen hebben wij de beste onderdelen, onze hoogwaardige producten zijn ook nog eens voorzien van het KOMO keurmerk en beschikbaar voor de scherpste prijs. Maar wij hebben ook de kennis in huis om u bij te staan met informatie. Via onze website kunt u al uw vragen stellen. Ook bellen of mailen met onze deskundige medewerkers is mogelijk. Gaat u een drainagebuis aanleggen in uw tuin? Dan zit u goed bij PVC Voordeel!

Zelf drainagebuis aanleggen

U kunt een bedrijf aannemen om drainage in uw tuin aan te brengen, maar u kunt ook zelf uw drainagebuis aanleggen. U heeft nodig: drainagebuizen en drainage hulpstukken, zoals T-stukken, klikmoffen en eindbuizen. Voor het graven van de sleuven is het handig om een sleuvengraver te gebruiken. Zorg ervoor dat de sleuven minimaal 60 en maximaal 90 cm diep zijn. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, grind of schelpen aan. Dit zorgt ervoor dat de drainagebuis waterpas blijft liggen.

Voor een optimale afvoer van het regenwater kunt u de drainagebuis het beste in een rechte lijn leggen. Wilt u meerdere buizen evenwijdig aan elkaar aanleggen? Houd dan een afstand tussen de drainagebuizen aan van 4 tot 7 meter, in een paardenbak is dit 3 meter. Vul de sleuf op met 40 tot 45 cm aan schelpen of grof zand; het bovenste gedeelte met 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels). Heeft u vragen voordat u zelf een drainagebuis gaat aanleggen? Neem gerust contact met ons op of lees online de blog over het aanleggen van drainage op onze subshop WitWay.

Drainagebuis aanleggen soorten

Wanneer u drainagebuis gaat aanleggen heeft u keuze uit verschillende soorten buizen. Een kale en blinde drainagebuis heeft een hoge chemische resistentie. De kale, geperforeerde drainageslang wordt vaak gebruikt rondom bomen en planten. Kaal houdt in dit geval in dat de buis geen omhulling heeft. De omhulling van drainagebuizen kan bestaan uit kokos of polypropyleenvezels. Deze omhulling zorgt ervoor kleine gronddeeltjes niet in de buis terechtkomen en voorkomt dat deze verstopt raakt. Gaat u een drainagebuis aanleggen? De verschillende soorten drainage omhulling zorgen er ook voor dat het instromen van water gemakkelijker gaat.

Drainagebuis aanleggen in tuin

Wilt u een drainagebuis aanleggen in uw tuin? Zo ja, weet u al welke drainage het beste is voor uw situatie? Oppervlaktedrainage wordt het meest gebruikt om plassen en overtollig water in de tuin te voorkomen. U kunt vervolgens de drainagebuis aanleggen in uw tuin volgens één van deze opties:

  • Enkelvoudig drainagesysteem
  • Samengesteld drainagesysteem
  • Visgraat drainagesysteem

Elk systeem heeft zo zijn eigen specificaties. U kunt hier uitgebreid over lezen in de blog op onze subshop WitWay over drainagesystemen. Heeft u nog vragen over drainage aanleggen en/of de verschillende systemen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers.

Drainagebuis aanleggen materiaal

Als u een drainagebuis gaat aanleggen, koopt u uiteraard uw materiaal bij PVC Voordeel. Onze buizen en drainage hulpstukken zijn gemaakt van hoogwaardig PP, dat bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Bovendien kunt u bij ons voordelig de beste drainagebuis kopen. Op onze website vindt u daarbij genoeg informatie over zelf een drainagebuis aanleggen en welk materiaal u daarvoor nodig heeft. U bestelt daarom bij PVC Voordeel!