Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Beregening

Beregenen tuin

Regenwater is niet het hele jaar door ruim voorhanden, zeker nu er steeds vaker sprake is van droogte. Bovendien hebben planten in sommige seizoenen meer water nodig. Het automatisch beregenen van uw tuin is een mooie en doeltreffende oplossing.

Veel tuinbezitters beregenen hun tuin nog volgens de klassieke methode met gieter of tuinslang. Maar dit heeft ook nadelen. Zo moet u er altijd heel goed opletten dat u de hete zon voor bent. Deze kan namelijk uw planten verschroeien wanneer deze bezaaid zijn met fijne regendruppels. Dat is vooral op hete zomerdagen een risico. Verder geeft u uw planten al snel te weinig water, omdat een deel daarvan verdampt of direct door de droge grond wordt opgenomen. Mogelijk verspilt u ook te veel water, doordat u een deel daarvan via de tegels, of de rand van de weg wegstroomt. Tot slot kan een te krachtige straal van de tuinslang bloemen en planten beschadigen.

Beregenen tuin installatie

In vergelijking met zelf water geven, is het beregenen van uw tuin met een installatie een bijzonder praktische oplossing. De aanleg hiervan is veel eenvoudiger dan mensen vaak denken. Dat is jammer, want automatische beregening biedt duidelijk veel voordelen. Planten krijgen op deze manier altijd genoeg water, terwijl u daar zelf niet meer over hoeft na te denken. Gele plekken, verschroeide bladeren en dode planten door watertekort is hiermee definitief verleden tijd. U heeft geen uitgebreide kennis van techniek nodig voor het beregenen van uw tuin met behulp van een installatie. Wij leggen u in deze blog uit hoe u dat eenvoudig zelf doet.

Beregenen tuin sproeiers

Bij de meeste systemen voor het beregenen van de tuin zijn sproeiers onmisbaar. U kunt ervoor kiezen om sproeiers te gebruiken die niet zichtbaar zijn als ze uit staan. Deze zogenaamde pop –up sproeiers zijn gelijk aan het maaiveld in het gras. Als de sproeier aan gaat, komt deze boven het maaiveld uit en zorgt een waterstraal voor een gelijkmatige beregening van uw tuin. Daarnaast kunt u in de borders of bij hagen gebruik maken van druppelslang. Hiermee geeft u op de juiste plek water af. Bovendien heeft u bij druppelslang minder last van verdamping.

Beregenen tuin voordelen

Het automatische beregenen van uw tuin biedt nog meer voordelen wanneer u gebruik maakt van een beregeningscomputer. Dit onderdeel kan bij de nieuwste modellen heel gemakkelijk via de smartphone worden bediend. Let op: er is wel een belangrijk verschil tussen een gangbaar automatisch systeem en de systemen met een computer. De computer heeft toegang tot de nieuwste beschikbare weerdata. Krijgt uw tuin nét niet die voorspelde regenbui? Dan wordt dat direct in het beregeningssysteem meegenomen!

Het computergestuurd beregenen van uw tuin biedt ook extra voordelen: doordat u het type sproeier precies kunt aanpassen aan de betreffende zone van uw tuin. Onderstaand geven we u een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden.

Beregenen tuin druppelslang

Teveel water of te weinig water, het is een ingewikkelde balans, waarbij bovendien de seizoenen een belangrijke rol spelen. Het beregenen van de tuin met een druppelslang is een oplossing waar steeds meer tuinliefhebbers voor kiezen. Hiermee verbruikt u minder water. Uw planten krijgen precies de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Verder kan het beregenen van uw tuin met een druppelslang ook worden toegepast op een tuin met meerdere bloembakken. Zo heeft u ook hiernaar geen omkijken meer!

Beregenen tuin klepelsproeier

Wanneer u het bereik van uw bewatering vergroot heeft u minder sproeiers nodig. Het is geen ingewikkelde rekensom. Door het beregenen van uw tuin met een klepelsproeier zorgt u ervoor dat uw berekening klopt. Een klepelsproeier werkt met korte pulsen die steeds weer op een andere zone worden gericht. In de pauze tussen elke puls gaat er geen water verloren. Bij het beregenen van uw tuin maakt de klepelsproeier kloksgewijs een cirkel. Bovendien heeft u een ruime keuze uit zowel ronddraaiende klepelsproeier als een variant met instelbare hoek. Dit laatste type klepelsproeier is zeer geschikt voor een moestuin of een stuk weiland. Het bereik per sproeier verschilt Op dit gebied is een kanonsproeier een echte kanjer!

Beregenen tuin zwenksproeier

Ondanks de veel soorten sproeiers blijft het beregenen van de tuin met een zwenksproeier het meest populair. Hierbij wordt het water onder druk omhoog gespoten. De grootte en de hoeveelheid waterdruk die wordt opgebouwd bepaalt het bereik. Toch is het beregenen van uw tuin met een zwenksproeier niet de meest efficiënte methode. Het water wordt hiermee namelijk ongelijkmatig over uw tuin of gazon verdeeld. De buitenrand krijgt naar verhouding veel minder water.

Beregenen tuin pop-up sproeier

Met name op een gazon zijn veel sproeiers goed zichtbaar. Wanneer u vindt dat dit uw uitzicht bederft, is het beregenen van uw tuin met een pop-up sproeier de perfecte oplossing. Deze worden bij de aanleg namelijk in de grond verzonken. Zodra de computer of uw timer druk zet op de beregeningsinstallatie, popt de sproeier naar boven. Wilt u meer weten over het beregenen van uw tuin met een pop-up sproeier of een van de andere beschikbare sproeiers? Ga dan naar onze blog over een beregening aanleggen. PVCVoordeel: Sneller en beter dan zelf naar de winkel!