Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Camlock koppeling

Een camlock-koppeling, ook wel cam- en groefkoppeling genoemd, is een type snelkoppeling die wordt gebruikt om leidingen snel en gemakkelijk met elkaar te verbinden en te verbreken. Het wordt veel gebruikt in industriële toepassingen, zoals bij het overbrengen van vloeistoffen of gassen.

Waar herken je een camlock koppeling aan?

Hier zijn enkele kenmerken van camlock-koppelingen:

  1. Snelkoppeling: Ze zijn ontworpen voor snelle en eenvoudige verbindingen zonder gebruik van gereedschap. Dit maakt ze handig in situaties waar frequent koppelen en ontkoppelen nodig is.

  2. Cam- en groefsysteem: Het systeem bestaat uit een mannelijk (cam) en vrouwelijk (groef) deel. De cam heeft meestal armen die kunnen worden geopend en gesloten. Wanneer de cam in de groef wordt gestoken, zorgt dit voor een veilige vergrendeling.

  3. Diverse materialen: Camlock-koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium en kunststof. Het materiaal wordt gekozen op basis van de toepassing en de aard van de vloeistof of het gas dat wordt overgedragen.

  4. Verschillende types en maten: Ze zijn beschikbaar in verschillende types (A, B, C, D, E, F, enz.) en maten, en ze zijn genormaliseerd om ervoor te zorgen dat koppelingen van verschillende fabrikanten met elkaar compatibel zijn.

Camlock-koppelingen worden veel gebruikt in industrieën zoals chemie, voedselverwerking, landbouw, en andere toepassingen waar snelkoppelingen en betrouwbare afdichtingen nodig zijn.

Hoe werkt een camlock koppeling?

Een camlock-koppeling, ook wel cam- en groefkoppeling genoemd, werkt op basis van een eenvoudig, maar effectief mechanisme dat snel en veilig het verbinden en verbreken van leidingen mogelijk maakt. Hier zijn de stappen van hoe een camlock-koppeling werkt:

  1. Cam en groefontwerp: Een camlock-koppeling bestaat uit twee delen - het mannelijke deel (cam) en het vrouwelijke deel (groef). Het cam-deel heeft meestal armen die kunnen worden geopend en gesloten.

  2. Openen van de cam: Om de koppeling te openen, worden de armen van het cam-deel uit elkaar bewogen. Dit kan vaak met de hand gebeuren.

  3. Invoegen in de groef: Met de cam open wordt het mannelijke deel in het vrouwelijke deel (groef) gestoken. De groef heeft de vorm die overeenkomt met het cam-mechanisme.

  4. Sluiten van de cam: Nadat het mannelijke deel in de groef is gestoken, worden de armen van het cam-deel gesloten. Dit creëert een vergrendeling tussen de cam en de groef, waardoor de koppeling stevig wordt vastgehouden.

  5. Afdichting: Camlock-koppelingen hebben vaak ingebouwde afdichtingen (meestal rubberen ringen) om een lekdichte verbinding te garanderen.

Het hele proces van openen, inbrengen en sluiten kan snel en zonder gereedschap worden uitgevoerd. Deze eigenschap maakt camlock-koppelingen bijzonder handig in situaties waar regelmatig koppelen en ontkoppelen nodig is, zoals in industriële toepassingen. Ze worden veel gebruikt voor het overbrengen van vloeistoffen of gassen in verschillende sectoren.

Filters