Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Installatie PVC AfvoerRegenpijpenDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektraBlog

Infiltratieput

Levering in binnen- en buitenland
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Supersnelle levering
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ruim 3000m2 aan magazijn
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Levering in binnen- en buitenland
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ruim 3000m2 aan magazijn
Levering in binnen- en buitenland

Infiltratieput

Wilt u overlast van regenwater voorkomen? Dat kan met een hoogwaardige infiltratieput van PVC Voordeel! U vindt bij ons naast putten ook pvc buizen en andere benodigdheden waarmee u een compleet hemelwaterafvoer- en infiltratiesysteem kunt aanleggen. Met een goed werkende infiltratieput stroomt water sneller de grond in en blijven er geen plassen op uw terras staan. Hierdoor kunt u na een fikse regenbui direct weer genieten van uw tuin. Bekijk online ons uitgebreide assortiment!

Infiltratieput regenwater

Met een infiltratiesysteem voorkomt u niet alleen wateroverlast. Een infiltratieput geeft regenwater geleidelijk af aan de grond waardoor uw tuin ook in periodes van droogte wordt voorzien van water. Deze toepassing zorgt voor een betere vochtbalans wat uw tuinplanten ten goede komt. De infiltratieput, ook wel zink- of zakput genoemd, wordt vrijwel altijd geplaatst met een buffer van grind of draineerzand. Deze buffer neemt water op zodat uw infiltratieput het regenwater ook bij een stevige bui kan verwerken. De putten van PVC Voordeel zijn van bijzonder goede kwaliteit zodat u er jarenlang plezier van hebt.

Infiltratieput aanleggen

U hoeft geen professional in te huren als u een infiltratieput wilt aanleggen. Dit karweitje klaart u eenvoudig zelf! Om de put goed te installeren dient u op de gewenste plek een ruim gat te graven. Dit gat moet diep genoeg zijn voor de put en breed genoeg voor de infiltratieput plus de buffer van grind of zand. Een buffer van ongeveer 30cm geeft uw put genoeg ruimte om ook tijdens extreme regenval het water goed af te voeren. Wilt u uw infiltratieput aanleggen en heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag.

Infiltratieput berekening

Zink- of zakputten zijn leverbaar in diverse afmetingen. Met behulp van onze infiltratieput berekening kunt u ongeveer uitrekenen welk formaat voor u het meest geschikt is. Putten geven water direct af aan de omliggende grond en aan de buffer van grind of draineerzand. Daardoor is het lastig om de precieze maat te berekenen.

Tip! U kunt zelf eenvoudig een schatting maken met de volgende som: aantal m2 x 20 liter = de minimale capaciteit. Voor deze infiltratieput berekening heeft u alleen het aantal m2 verhard oppervlak nodig. Als we uitgaan van 10 vierkante meter wordt de som als volgt: 10 m2 x 20 liter = 200 liter capaciteit.

Infiltratieput kopen

Bij PVC Voordeel kunt u eenvoudig een infiltratieput kopen. Ons uitgebreide assortiment vindt u online. Hierdoor kunt u thuis op uw gemak de juiste zinkput uitzoeken. Ook andere materialen zoals een drainagebuis, dakgoten en een regenpijp bestelt u gemakkelijk bij ons. Wij hebben alles in huis voor een compleet hemelwaterafvoersysteem. Door onze grote voorraad kunnen wij uw bestelling doorgaans snel leveren. Profiteer direct van scherpe prijzen door uw infiltratie te kopen bij PVC Voordeel!

Veelgestelde vragen

Wat doet een infiltratieput?

Met een infiltratieput kunt u hemelwater kortstondig opvangen. In een periode van droogte maakt u hier dankbaar gebruik van. Regenwater is erg schoon en daarom perfect voor gebruik in en om het huis. Via een infiltratieput - een verticale buis die in de grond geplaatst wordt - kan het regenwater in de grond zakken. Door een ruime hoeveelheid grind om de infiltratieput aan te brengen, kan de put het opgevangen hemelwater makkelijk aan het grindbed afgeven.

Hoe werkt een infiltratieput?

Een infiltratieput is een buis die rechtop in de grond geplaatst wordt om hemelwater in de bodem te laten infiltreren. Door er een systeem van geotextiel en grind omheen aan te brengen, ontstaat er een infiltratie oppervlak rondom de put. Zo kunt u op een efficiënte manier overtollig hemelwater opslaan in de grond en langzaam afgeven in periodes van droogte.

Hoeveel water kan een infiltratieput aan?

De watercapaciteit van een infiltratieput is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is er een eenvoudige som waarmee u zelf een goede schatting kunt maken omtrent de capaciteit van uw infiltratieput. De formule is: aantal m2 x 20 liter = de minimale capaciteit.

Waarom infiltratieput kopen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel weet u zeker dat u een infiltratieput - ook wel zinkput genoemd - tegen een aantrekkelijke prijs kunt bestellen. Ook voor andere (bouw) materialen bent u bij PVC Voordeel aan het juiste adres! Denk bijvoorbeeld aan dakgoten, pvc buizen en benodigdheden voor de aanleg van elektra. Bij ons vindt u alles voor het succesvol klaren van uw klus!