Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

Infiltratieput aanleggen

Wilt u overlast van regenwater voorkomen? Dat kan met een hoogwaardige infiltratieput van PVC Voordeel! U vindt bij ons naast putten ook pvc buizen en andere benodigdheden waarmee u een compleet hemelwaterafvoer- en infiltratiesysteem kunt aanleggen. Met een goed werkende infiltratieput stroomt water sneller de grond in en blijven er geen plassen op uw terras staan. Hierdoor kunt u na een fikse regenbui direct weer genieten van uw tuin. Bekijk online ons uitgebreide assortiment!

Infiltratieput regenwater

Met een infiltratiesysteem voorkomt u niet alleen wateroverlast. Een infiltratieput geeft regenwater geleidelijk af aan de grond waardoor uw tuin ook in periodes van droogte wordt voorzien van water. Deze toepassing zorgt voor een betere vochtbalans wat uw tuinplanten ten goede komt. De infiltratieput, ook wel zink- of zakput genoemd, wordt vrijwel altijd geplaatst met een buffer van grind of draineerzand. Deze buffer neemt water op zodat uw infiltratieput het regenwater ook bij een stevige bui kan verwerken. De putten van PVC Voordeel zijn van bijzonder goede kwaliteit zodat u er jarenlang plezier van hebt.

Infiltratieput aanleggen 

U hoeft geen professional in te huren als u een infiltratieput wilt aanleggen. Dit karweitje klaart u eenvoudig zelf! Om de put goed te installeren dient u op de gewenste plek een ruim gat te graven. Dit gat moet diep genoeg zijn voor de put en breed genoeg voor de infiltratieput plus de buffer van grind of zand. Een buffer van ongeveer 30cm geeft uw put genoeg ruimte om ook tijdens extreme regenval het water goed af te voeren. Wilt u uw infiltratieput aanleggen en heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag.

Infiltratieput berekening

Zink- of zakputten zijn leverbaar in diverse afmetingen. Met behulp van onze infiltratieput berekening kunt u ongeveer uitrekenen welk formaat voor u het meest geschikt is. Putten geven water direct af aan de omliggende grond en aan de buffer van grind of draineerzand. Daardoor is het lastig om de precieze maat te berekenen.

Tip! U kunt zelf eenvoudig een schatting maken met de volgende som: aantal m2 x 20 liter = de minimale capaciteit. Voor deze infiltratieput berekening heeft u alleen het aantal m2 verhard oppervlak nodig. Als we uitgaan van 10 vierkante meter wordt de som als volgt: 10 m2 x 20 liter = 200 liter capaciteit.

Infiltratieput kopen

Bij PVC Voordeel kunt u eenvoudig een infiltratieput kopen. Ons uitgebreide assortiment vindt u online. Hierdoor kunt u thuis op uw gemak de juiste zinkput uitzoeken. Ook andere materialen zoals een drainagebuis, dakgoten en een regenpijp bestelt u gemakkelijk bij ons. Wij hebben alles in huis voor een compleet hemelwaterafvoersysteem. Door onze grote voorraad kunnen wij uw bestelling doorgaans snel leveren. Profiteer direct van scherpe prijzen door uw infiltratie te kopen bij PVC Voordeel!