Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Koppeling flexibele waterleiding

In deze tijd is de flexibele waterleiding niet meer weg te denken. Deze waterleiding maakt het aanleggen van een waterleiding in huis zoveel eenvoudiger. Ook voor de doe-het-zelf-er is het aanleggen van een waterleiding nu goed zelf te doen. De flexibele waterleiding is veel flexibeler dan de traditionele waterleidingen van koper. Daardoor kan je eenvoudig een bocht in het traject maken zonder dat je een koppeling nodig hebt. 

Het complete waterleiding systeem zet je in elkaar met koppelingen voor de flexibele waterleiding. Er zijn drie verschillende soorten koppelingen om de flexibele waterleiding met elkaar te verbinden. 

Soorten koppelingen flexibele waterleiding

Bij het aanleggen van een flexibele waterleiding heb je de keuze uit 3 verschillende soorten koppelingen:

  • Multi Fit koppelingen
  • Alu knelkoppelingen
  • Perskoppelingen 

Welke koppelingen je kiest hangt van een paar factoren af. Wil je de waterleiding gebruiken voor drinkwater of alleen voor sanitair of de cv installatie? Ga je vaker een flexibele waterleiding aanleggen en wil je gebruik maken van een best prijzige maar super handige perstang of leg je eenmalig een waterleiding aan en maak je liever gebruik van normaal handgereedschap? Het anwoord op deze vragen bepaalt de keuze voor de koppeling. 

Multi Fit koppelingen flexibele waterleiding

De Multi Fit koppelingen zijn erg populair voor het monteren van de flexibele waterleiding. Omdat ze beschikken over het KIWA keurmerk zijn ze ook te gebruiken bij een leiding voor drinkwater. 
De Multi Fit koppeling is eenvoudig te monteren met een Multi Fit sleutel. Deze sleutel is uiteraard ook verkrijgbaar bij PVCVoordeel. 

Monteren koppeling flexibele waterleiding 

Voor het monteren van de flexibele waterleiding koppeling heb je een pijpsnijder nodig om de meerlagenbuis op maat te maken. Als de meerlagenbuis op de juiste maat is afgesneden, zorg je er met een ontbramer voor dat het snijvlak vrij is van bramen. Hierdoor komt de koppeling flexibele waterleiding goed op zijn plek wat essentieel is voor een waterdichte verbinding. 
Met een buigveer kan je de meerlagenbuis eventueel nog in de juiste vorm maken als het traject niet uit een rechte lijn bestaat. Bij PVCVoordeel hebben we een montage set meerlagenbuis in het assortiment. Zo heb je meteen alles wat je nodig hebt om de flexibele waterleiding aan te leggen in huis. 

 

Koppeling flexibele waterleiding koop je bij PVCVoordeel

Koppelingen voor je flexibele waterleiding koop je voordelig bij PVCVoordeel! Wij leveren uit ruime voorraad, waardoor je de bestelling snel in huis hebt en aan de slag kunt met je klus. Heb je nog een vraag of wil je advies? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag en geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. 

PVCVoordel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!