Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Drukschakelaars

Ontdek bij PVCVoordeel ons uitgebreide assortiment aan drukschakelaars en andere pomp accessoires voor verschillende toepassingen. Een drukschakelaar is een essentieel instrument voor het bewaken en regelen van druk in diverse systemen, zoals waterleidingsystemen.

Drukschakelaar in actie bij drukverandering

Maar wat is een drukschakelaar precies? Een drukschakelaar is een apparaat dat wordt gebruikt om drukveranderingen te detecteren en te reageren door elektrische signalen te genereren. Hierdoor kan het systeem automatisch worden geactiveerd of gedeactiveerd, afhankelijk van de drukcondities. De drukschakelaar reageert dus op een verlaging van de waterdruk. Als er een tappunt wordt geoopend, dan wordt er druk gevraagd. De waterdruk neemt af. De schakelaar meet deze drukverlaging en zorgt dat de pomp wordt ingeschakeld. Als vervolgens het tappunt wordt gesloten, zorgt de drukschakelaar ervoor dat de pomp wordt uitgeschakeld, omdat de waterdruk weer op peil blijft.
Bij welke druk de drukschakelaar de pomp moet inschakelen en weer moet uitschakelen is handmatig in te stellen.
Drukschakelaars zijn verkrijgbaar in verschillende types, waaronder mechanische, membraan- en elektronische drukschakelaars, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen.

Ons assortiment drukschakelaars omvat een breed scala aan modellen, drukbereiken, aansluitingen en materialen, zodat je altijd de juiste drukschakelaar kunt vinden voor jouw specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar een drukschakelaar voor het bewaken van waterdruk in een pompinstallatie of voor het regelen van luchtdruk in een compressor, bij PVCVoordeel ben je aan het juiste adres.

Drukschakelaar met droogloopbeveiliging voorkomt schade

Een droogloopbeveiliging bij een drukschakelaar is een functie die wordt gebruikt om schade aan een pomp te voorkomen wanneer er geen vloeistof aanwezig is om te pompen. In situaties waarin een pomp draait zonder voldoende vloeistof, kan dit leiden tot oververhitting en beschadiging van de pompcomponenten. Daarom is het heel belangrijk dat er een droogloopbeveiliging op de drukschakelaar zit.

De droogloopbeveiliging werkt door de drukschakelaar te koppelen aan een sensor die het vloeistofniveau bewaakt. Wanneer het vloeistofniveau onder een bepaald minimum daalt, zal de droogloopbeveiliging de drukschakelaar activeren om de pomp uit te schakelen. Hierdoor wordt voorkomen dat de pomp droog draait en wordt de pomp beschermd tegen schade.

Droogloopbeveiligingen zijn vooral belangrijk bij pompen die worden gebruikt in situaties waarin het vloeistofniveau kan fluctueren, zoals bij waterputpompen, dompelpompen en beregeningssystemen. Het toevoegen van een droogloopbeveiliging aan een drukschakelaar verlengt de levensduur van de pomp en zorgt voor een betrouwbare werking, zelfs in omgevingen met variabele vloeistofniveaus.

Verschil tussen een drukschakelaar en een frequentieregelaar

In de meeste gevallen is het voldoende om de waterpomp te automatiseren met een drukschakelaar, eventueel met droogloopbeveiliging. Maar wanneer je naast het in- en uitschakelen van de pomp ook de toeren wilt regelen, gebruik je een frequentieschakelaar. De frequentieschakelaar zorgt voor het in- en uitschakelen van de pomp op basis van toeren, Hierdoor slaat de pomp niet in ene op volle toeren aan, maar worden de toeren in de pomp rustig opgebouwd. Dit merk je doordat de pomp rustig en met minder energieverbruik loopt. Het gebruik van een frequentieregelaar zorgt voor een verlenging van de levensduur van de pomp. Het is dus een goede investering die zich op de langere termijn terug verdiend.

Een drukschakelaar koop je bij PVCVoordeel

Ontdek nu ons assortiment drukschakelaars en accessoires en zorg ervoor dat jouw systemen altijd optimaal presteren. Met hoogwaardige producten en snelle levering staan we klaar om jouw projecten tot een succes te maken.

Bij PVCVoordeel hebben we diverse drukschakelaars in het assortiment van merken zoals Condor, Furnas en Square. Dus wil je jouw pomp laten in en uitschakelen bij een verandering van waterdruk en wil je voorkomen dat de pomp schade oploopt door drooglopen? Dan ben je bij PVCVoordeel aan het juiste adres. Bovendien staan we bekend om een scherpe prijs en onze snelle levering.
Heb je nog een vraag of wil je advies? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen graag en geven je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken.

Filters