Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

CV leiding

Een CV leiding, ook wel bekend als een centrale verwarmingsleiding , is een buisvormige constructie die wordt gebruikt om water of stoom te transporteren van de cv-ketel naar radiatoren, vloerverwarmingssystemen of andere warmteafgevende elementen in een gebouw. Deze leidingen zijn een cruciaal onderdeel van een centrale verwarmingssysteem, omdat ze zorgen voor de verspreiding van warmte naar verschillende ruimtes in een huis, kantoor of ander gebouw. Leidingen centrale verwarming zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, afhankelijk van de afstand die de leiding moet afleggen en of het een hoofdleiding is of een vertakking naar het verwarmingselement.

Ga je een nieuw centraal verwarmingssysteem aanleggen, aanleg cv leidingen, of ga je (een deel van) oude cv leidingen vervangen? Dan kan je kiezen uit verschillende soorten cv leidingen van verschillende materialen.Bij PVCVoordeel hebben we een ruim assortiment cv buizen, zoals op deze pagina. Maar natuurlijk ook alle andere producten die je nodig hebben voor de aanleg van een cv systeem, zoals een cv leiding verdeler, rozet cv leiding of koppelingen.

Verschillende soorten CV buizen

Van oudsher werden leidingen van de centrale verwarming aanlegd met buizen van roodkoper of stalen buizen. Maar tegenwoordig wordt vaker gekozen voor een meerlagenbuis. Er zijn een aantal nadelen stalen buis die worden opgelost door een meerlagenbuis. Daarmee heeft de meerlagenbuis een aantal voordelen ten opzichte van de oude cv leiding. Meerlagenbuizen zijn kunststof buizen, die zijn opgebouwd uit meerdere lagen van aluminium en kunststof materiaal.
Meerlagenbuizen zijn over het algemeen beter bestand tegen corrosie dan stalen leidingen. Dit betekent dat ze minder gevoelig zijn voor roestvorming, wat de levensduur van het leidingsysteem verlengt en de kans op lekkage vermindert.

CV leidingen van meerlagenbuizen zijn flexibeler dan stalen of koperen leidingen, waardoor ze gemakkelijker te installeren zijn, vooral in complexe of moeilijk bereikbare ruimtes. Dit kan installatietijd en arbeidskosten besparen. Bovendien heb je bij bochten minder snel een koppeling nodig dan bij een CV leiding van koper of staal. Daarnaast kan je deze cv leidingen wegwerken in de muur of boven het plafond. Zo hoef je ook geen paal cv leiding weg te werken.
Meerlagenbuizen hebben zijn er ook met een isolatielaag die warmteverlies minimaliseert en de efficiëntie van het verwarmingssysteem verhoogt. Dit is vooral gunstig in situaties waar energiebesparing een prioriteit is. Bij een CV leiding van staal of koper kan je buisisolatie om de leiding doen.

Meerlagenbuizen maken minder geluid dan stalen leidingen, vooral wanneer water door het systeem stroomt. Dit kan resulteren in een stillere werking van het verwarmingssysteem, wat vooral belangrijk is in residentiële omgevingen.
Hoewel de aanschafkosten van meerlagenbuizen misschien iets hoger zijn dan die van stalen of koperen leidingen, kunnen de besparingen op installatietijd en arbeidskosten . Een CV leiding met meerlagenbuis kan je eenvoudig zelf aanleggen. Voor meerlagenbuis gebruik je speciale koppelingen, deze zijn anders dan de knelkoppelingen voor een stalen buis of een koperen buis.

CV buis lengte 5 meter of meerlagen buis op rol

De stalen of koperen CV buizen zijn verkrijgbaar met een diameter van 15, 22, 28 of 35 millimeter en met een lengte van 1, 2,3 of 5 meter. Dit zijn lengtes die niet buigzaam zijn. Dit in tegenstelling tot de meerlagenbuis. De meerlagenbuis kan op een rol van 10, 25, 50, 100 of zelfs 400 meter worden geleverd.

De CV leidingen zijn de aderen van het huis

De CV-leidingen zijn verbonden met de cv-ketel, waar het water wordt verwarmd voordat het door het leidingsysteem wordt gepompt. Zodra het warme water door de leidingen stroomt, geeft het warmte af aan de radiatoren of vloerverwarmingssystemen, waardoor de temperatuur in de kamers wordt verhoogd. Na het afgeven van warmte keert het water terug naar de cv-ketel om opnieuw te worden opgewarmd, waardoor een continue cyclus van warmtetransport ontstaat.

Aanleg cv systeem voor de toekomst

Het correct ontwerpen, installeren en onderhouden van CV-leidingen is essentieel voor een efficiënte en betrouwbare werking van een centrale verwarmingsinstallatie en voorkomt lekkage cv leiding. Een goed functionerend leidingsysteem zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling en helpt energie te besparen door het verwarmingsproces te optimaliseren.

Een CV leiding koop je bij PVCVoordeel

Welke keuze je ook maakt. Wij hebben alle soorten CV leidingen in ons assortiment en op voorraad in ons magazijn. Zo is er altijd een CV leiding die past bij jouw persoonlijke situatie. Naast de cv leiding zelf hebben we ook alle andere benodigde producten voor de verwarming en om een cv systeem aan te leggen in onze webshop.

Heb je nog een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag. Zij geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Filters