Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Doorstroomschakelaar

Een doorstroomschakelaar, ook wel een flow switch genoemd, is een apparaat dat wordt gebruikt om de stroming van een vloeistof of gas in een leidingsysteem te detecteren en zonodig een elektrisch signaal te activeren of te deactiveren wat de pomp inschakelt of uitschakelt. Het belangrijkste doel van een doorstroomschakelaar is om een bepaalde stroomsnelheid van het systeem te bewaken en om te schakelen tussen verschillende elektrische circuits op basis van de aan- of afwezigheid van deze stroming.

Wanneer is een pomp doorstroomschakelaar nodig?

Doorstroomschakelaars zijn nodig in verschillende toepassingen waar het bewaken van de stroming van vloeistoffen of gassen cruciaal is. Doorstroomschakelaars worden gebruikt in waterzuiveringsinstallaties en waterbehandelingssystemen om de stroming van water te bewaken en de werking van filters, pompen en doseersystemen te regelen.

Verschil doorstroom schakelaar en frequentieregelaar

Een doorstroomschakelaar en een frequentieregelaar zijn beide apparaten die worden gebruikt in verschillende industriële toepassingen, maar ze hebben verschillende functies en werken op verschillende manieren.

Allereerst de functie van de doorstroomschakelaar en de frequentieregelaar. Een doorstroomschakelaar detecteert de aan- of afwezigheid van stroming van vloeistoffen of gassen in een leidingsysteem. Een frequentieregelaar, ook wel een omvormer of een variabele frequentie-aandrijving genoemd, regelt de snelheid van een elektromotor door de frequentie van de elektrische voeding aan te passen.

Ten tweede is de werking van de doorstroomschakelaar anders dan de frequentieregelaar. Een doorstroomschakelaar werkt door een elektrisch contact te openen of te sluiten op basis van de aanwezigheid van stroming. Een frequentieregelaar werkt door de frequentie van de elektrische voeding naar de motor aan te passen.

Doorstroomschakelaars van Presflo

Een Presflo doorstroomschakelaar is een product dat wordt gebruikt om de waterdruk te regelen in pompsystemen, zoals hydrofoorpompen. Het is ontworpen om de pomp automatisch in- en uit te schakelen op basis van de waterstroom in het systeem.

Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de pomp en voorkomt dat deze onnodig draait wanneer er geen water nodig is. Het helpt ook om de druk in het systeem binnen de gewenste grenzen te houden, waardoor de levensduur van de pomp wordt verlengd en het energieverbruik wordt verminderd.

Doorstroomschakelaar en andere producten koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordel hebben we een ruim assortiment op het gebied van pompen, zoals een waterpomp en aanverwante producten. Dus een doorstroomschakelaar koop je eenvoudig bij PVCVoordeel door het in de winkelwagen te plaatsen. Bovendien staan we bekend om onze snelle levering!

Filters