Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor grasveld

Blijven er na een flinke regenbui telkens plassen water op uw gazon staan? Dan is drainage voor uw grasveld een aanrader. Het systeem, dat bestaat uit buizen en hulpstukken, wordt in de grond gelegd en voert het water af. Vervolgens is uw grasveld droog en goed begaanbaar. Een voordeel van droge grond is dat deze sneller opwarmt in de zon, wat uw gras en andere planten ten goede komt. Wilt u drainage voor uw grasveld aanleggen? U bestelt de buizen en hulpstukken eenvoudig online bij PVC Voordeel!

Drainage voor grasveld diepte

Als u drainage voor uw grasveld gaat aanleggen, kunt u een diepte aanhouden van 60 tot 90 cm. Om het systeem te kunnen leggen, dient u sleuven te graven. Wilt u beschadiging van de grond zo veel mogelijk voorkomen? Gebruik dan een sleuvengraver voor - zoals de naam al zegt - het graven van sleuven. Deze graaft de sleuven op de gewenste diepte met een breedte van 20 cm. Als uw gazon bestaat uit zandgrond, kunt u voor de drainage van uw grasveld qua diepte het beste 80 cm aanhouden.

Drainage voor grasveld lengte

U kunt een zeer groot terrein voorzien van drainage; voor een grasveld is de maximale lengte (en breedte) 350 meter. Het is natuurlijk mogelijk om een nog groter gebied te voorzien van drainage, maar dat is niet aan te raden in verband met de kans op verzakking of verstopping. Als u dit toch graag wilt, zult u meerdere systemen moeten leggen. Let op! Leg de drainage voor uw grasveld altijd in een lange lengte, oftewel zo veel mogelijk in een rechte lijn. Hierdoor stroomt het water beter weg.

Drainage voor grasveld afstand

Wilt u meer weten over de drainage voor uw grasveld en de afstand die u het beste kunt aanhouden tussen evenwijdige buizen? Bij PVCVoordeel geven we u graag advies. Hoe dieper uw drainage ligt, hoe meer afstand u aan kunt houden tussen evenwijdige buizen. Het regenwater heeft met een diepte van 90 cm namelijk meer ruimte om zich te verspreiden dan bij een diepte van 60 cm. Over het algemeen geldt dat u bij de drainage voor uw grasveld een afstand tussen evenwijdige buizen aan kunt houden van 4 tot 7 meter.

Drainage soorten voor grasveld

Bij PVCVoordeel vindt u verschillende drainage soorten die geschikt zijn voor uw grasveld. Wij raden u aan drainagebuizen met omhulling te gebruiken. De omhulling zorgt ervoor dat er minder kleine gronddeeltjes in de buizen terechtkomen én regenwater beter wordt opgenomen. U heeft de keuze uit:

  • Drainagebuizen met kokos omhulling
  • Drainagebuizen met PP450 omhulling
  • Drainagebuizen met PP700 omhulling

Wilt u meer weten over de verschillende drainage soorten voor uw grasveld? Lees dan eens de blog over drainage omhulling op onze subsite WitWay. We staan voor u klaar met uitgebreide informatie!

Drainage voor grasveld aanleggen

Het is redelijk eenvoudig om de drainage voor uw grasveld zelf aan te leggen. Zoals hierboven genoemd kunt u het beste een diepte aanhouden tussen de 60 en 90 cm. Nadat u de sleuven heeft gegraven, brengt u op de bodem een dun laagje schelpen, grof zand of grind aan. Hierop legt u de drainageslangen. U vult de rest van de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm tuinaarde. Door zelf de drainage voor uw grasveld aan te leggen, bespaart u veel geld. U leest meer over drainage aanleggen op de blog van onze subsite WitWay. Drainage hulpstukken en drainagebuizen kopen doet u bij PVC Voordeel. We zorgen voor een snelle levering van uw order!